Putin i Medvedev će posjetiti Krim

Predsjednik i premijer Rusije Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev planiraju da 9. maja posjete Krim, izjavio je neimenovani zvaničnik ruskog Ministarstva odbrane.

Svijet 30.04.2014 | 10:09
Putin i Medvedev će posjetiti Krim

Prije polaska na poluostrvo, Putin će tradicionalno prisustvovati Paradi pobjede na Crvenom trgu u Moskvi, prenio je Glas Rusije.

Posle ovog događaja predsjednik obično priređuje prijem povodom Dana pobjede, koji će ovog puta biti održan dan ranije, osmog maja uveče.

Predsjednik i premijer će na Krimu prvo posjetiti Sevastopolj, grad koji ove godine slavi sedamdesetogodišnjicu oslobođenja od fašističkih trupa.

Putin i Medvedev će u Sevastopolju prisustvovati paradi, a zatim bi trebalo da otputuju u Simferopolj, navodi Glas Rusije.

To će biti prva posjeta Putina Krimu otkad je to poluostrvo sredinom marta pripojeno Rusiji, dok ga je Medvedev posjetio 31. marta.

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

30.04.2014 11:11

Jedva čekam da vidim snimak parade. Osim naouražanja koje je vodeće u svijetu još je ljepše vidjeti ponos i patriotizam svakog vojnika koji učestvuju u njoj. To je ono što je pobjeđivalo i što pobjeđuje. Zapad o tome ne može ni da sanja.Mnogima treba psihoterapija da bi se koliko toliko vratili u okvira "normalnog" psihičkog stanja.

ODGOVORITE