Anćeloti: Važna nam je LŠ

Trener Reala Karlo Ančeloti rekao je da je osvajanje trofeja u Ligi šampiona za njegovu ekipu od velike važnosti.

Fudbal 28.04.2014 | 15:28
Anćeloti: Važna nam je LŠ

Real je golom Karima Benzeme slavio u prvom duelu polufinala protiv Bajerna, aktuelnog šampiona kojem gostuje u utorak u Minhenu.

"Za ovaj klub je veoma važno da osvoji Ligu šampiona, a najviše iz razloga jer će ovo biti 10. jubilarni trofej u najprestižnijem takmičenju Evrope", rekao je Ančeloti.

Madriđani su svoju poslednju, devetu titulu u Ligi šampiona osvojili 2002. godine, a tada su u četvrtini finala pobedili Bajern Minhen ukupnim rezultatom 3:2.

"Ako bismo u mojoj prvoj sezoni u klubu uspeli da osvojimo Ligu šampiona, to bi zaista bilo neverovatno. Svakako, pored Kupa Kralja moramo da osvojimo još jedan trofej... Nebitno da li je prvenstvo i LŠ", kazao je Ančeloti.

Bajern Minhen i Real Madrid su se u polufinalima Lige šampiona do sada sastajali pet puta, a kraljevski klub je do sada uspeo samo jednom da izbori plasman u finale.

"Ono što je najvažnije u ovom trenutku je da psihološki prirpemimo igrače za meč... Mnogo bitnije nego taktički. Mislim da je posle tri uzastopna poraza u polufinalima vreme da Real igra u finalu, ali to je nešto što zavisi od nas i od svih ostalih", dodao je Ančeloti.

Komentari / 0

Ostavite komentar