Uhapšena dvojica zelenaša

Banjalučka policija jutros je uhapsila Banjalučane, čiji su inicijali Z.Š. /61/ i M.M. /39/, koji su osumnjičeni da su na području grada izvršli više krivičnih djela zelenaštva, iznude novca i prevare, ostvarivši materijalnu korist od 100.000 KM.

Republika Srpska 28.04.2014 | 14:56
Uhapšena dvojica zelenaša


Iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka saopšteno je da su osumnjičeni ova krivična djela počinili od oktobra 2010. do januara ove godine, na štetu 17 lica. Akciju kodnog naziva "Čak" proveli su pripadnici CJB-a Banjaluka u kordinaciji sa Okružnim tužilaštvom u ovom gradu.

Policija je pretresla kuće, pomoćne objekate, stambene zgrade u izgradnji i putnička vozila vlasništvo Z.Š, kao i stana vlasništvo M.M. i pronašla pušku i pištolj sa više metaka različitog kalibra.Pronađena je i razna dokumentacija koja dokazuje izvršenje navedenih krivičnih djela, predmeti koji su uzimani radi naplate
mjesečne kamate, više mobilnih telefona sa pripadajućim sim karticama.

Nakon kriminalističke obrade, prema uhapšenim će biti postupano u skladu sa instrukcijama tužioca. Akcija će biti nastavljena, a CJB Banjaluka apeluje na građane, koji su bili oštećeni krivičnim djelima na sličan način, da se obrate najbližoj policijskoj stanici ili telefonom pozovu 122.

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Duks

28.04.2014 21:36

NE BI ME IZNENADILO DA NOVINARI OPET OTKRIJU DA JE SINIŠA KARANOVIĆ BIVŠI INSPEKTOR POVEZAN SA ZELENAŠIMA.KARANOVIĆ JE NAJVEĆA SRAMOTA ZA BANJALUČKU POLICIJU

ODGOVORITE