Čavić: Bećirović je bošnjački jastreb SDP-a

 

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić smatra da je zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović bošnjački jastreb SDP-a, koji priziva ukidanje institucija Republike Srpske, ovaj put Ministarstva unutrašnjih poslova.

Republika Srpska 27.04.2014 | 16:08
Čavić: Bećirović je bošnjački jastreb SDP-a

 

Reagujući na pismo koje je Bećirović uputio međunarodnim zvaničnicima u BiH, a koje je usmjereno prvenstveno protiv MUP-a Srpske, Čavić je rekao da je već uveliko dobar dio bošnjačkih političkih partija "uzeo nacionalističke doboše i počeo da lupa iz dana u dan".

"Pozivamo SNSD da prekine saradnju sa SDP-om, te da pokrenu inicijativu za smjenu Bećirovića i da ga više nikad ne vrate u predsjedništvo Predstavničkog doma.

Za nas je njegova inicijativa neprihvatljiva, ponižavajuća za MUP i za vlast u Srpskoj, koja je napadnuta i kvalifikovana na najružniji mogući način", dodao je Čavić na konferenciji za novinare.

On je za 30. april najavio definitivan dogovor opozicije o zajedničkom izlasku na izbore u oktobru, u sklopu Saveza za promjene, navodeći da se Savezu pridružuju parlamentarne i vanparlamentarne stranke i pojedinici.

"NDP je zajedno sa SDS-om i PDP-om već ranije pristupio ovom Savezu. Sigurno ćemo biti lojalan i konstruktivan član Saveza, sa jasnim ciljem da naše političko djelovanje bude ubjedljivo i da nas građani dožive kao ozbiljnu alternativu vlasti", napomenuo je Čavić.

Komentarišući Izvještaj o radu MUP-a u prošloj godini, on je rekao da policija mora biti depolitizovana i da njom moraju upravljati ljudi koji nemaju nikakve veze sa bilo kojom političkom partijom.

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

SVAŠTA UMEM

26.04.2014 13:43

SVAŠTA UMEM, SVAŠTA UMEM, SAMO JEDNO NE RAZUMEM -KO U OVOJ PRIČI KOGA RUŽI I KO SU OVDE DOBRI,A KO ZLI JUNACI

ODGOVORITE
Name

Stojan

26.04.2014 14:12

Napred do pobjede i rušenja lopova i kriminalaca sa vlasti.

ODGOVORITE
Name

Marko

26.04.2014 15:48

Glavno je da si se ti izvinio za zločin u Srebrenici! Nemaš ti šta pričati...

ODGOVORITE
Name

Petar

26.04.2014 16:35

A sta je problem sto se izvinio?! To je, valjda, ljudski da se uradi. Covjek je dobio izvjestaj Vlade u kojem su bile navedene cinjenice o zlocinu i uradio je ono sto bi svako normalan uradio. To ne znaci da je manji Srbin od Dodika. Pa Dodik je na FACE TV rekao da je u Srebrenici bio Genodic a onda nekoliko godina iza toga vadio se da je bio naivan.

ODGOVORITE
Name

REALAN

26.04.2014 19:24

Poslije dobre koalicije,malo je glupo da ovaj čovjek ide nacionalnim tantavicama da dobija glasove malo je to izlizani fazon "dodika" (NAMJERNO MALIM SLOVOM)..kako nikome nije jasno da je ovdje narod GLADAN,TRAŽI POSAO,EKONOMIJA,BESPLATNO LEČENJE ŠKOLSTVO,HAPŠENJA KRIMINALACA IZ VLASTI POSLIJE IZBORA. To želimo Č U T I

ODGOVORITE
Name

PAPAGAJ

27.04.2014 07:31

Bosnjaci imaju svog jastreba, a Srbi svog slavuja!!!

ODGOVORITE
Name

axe

27.04.2014 13:19

Zalosno jos uvek nacionalizam vlada

ODGOVORITE
Name

jastrijeb

28.04.2014 22:58

On je Dodikov jastrijeb, koji mu pomaže da zastrašuje Srbe, da bi ovaj pokazao kako nas brani. Stare fore, potrošene, ne prolaze više pročitao je ovaj narod sve, nema više prevara i odbrane nije on branio ovaj narod kad je trebalo braniti nego švercovo i bogatio se da bi na kraju došao na vlast i još opljačkao svoj narod. Sad je došlo vrijeme da plati ceh BAJA VELIKI

ODGOVORITE