Prekinuta sjednica, nastavak sutra

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić prekinuo je sjednicu zbog nedostatka kvoruma i zakazao nastavak za sutra u 10.00 časova.

 

Republika Srpska 25.04.2012 | 09:38
Prekinuta sjednica, nastavak sutra

Sjednica je prekinuta na tački o Izvještaju o radu Ministarstva unutrašnjih poslova za prethodnu godinu, prema kojem su u navedenom periodu evidentirana 11.252 krivična djela, što je za 1,3 odsto manje u odnosu na 2012. godinu.

Ministar unutrašnjih poslova Srpske Radislav Jovičić rekao je danas da je stanje bezbjednosti u Republici u prethodnoj godini bilo na zadovoljavajućem nivou i da je Ministarstvo odgovorilo bezbjednosnim izazovima.

Poslanik SNSD-a Drago Tadić rekao je da je MUP napravio tokom prethodne godine značajan iskorak u tehničkom i materijalnom smislu, ali je neophodno povećati broj zaposlenih i obezbijediti 24-časovno prisustvo policije na terenu.

Poslanik SDS-a Nenad Stevandić upozorio je na veliki broj neriješenih slučajeva najtežih krivičnih djela, među kojima su ubistvo Milana Vukelića, slučaj "Đurović" i pitanje zemljišta Poljoprivredne škole u Banjaluci.

Poslanici bi sutra trebalo da razmatraju i Izvještaj Garantnog fonda za prethodnu godinu, Godišnji izvještaj Ombudsmena za djecu Republike Srpske i Konačni izvještaj o provođenju Strategije za borbu protiv nasilja u porodici do 2013. godine.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar