Rusi izvode vojne vježbe na granici

Rusija je odlučila da započne vojne vežbe na granici sa Ukrajinom, kako bi "odvratila Kijev od nasilja prema sopstvenim građanima", rečeno je iz Kremlja.

Svijet 25.04.2012 | 09:38
Rusi izvode vojne vježbe na granici

Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu je rekao da je Moskva bila "primorana da reaguje", prenosi "Raša tudej".

"Naređenje da se koristi sila nad civilma je već izdato, a ako ta vojna mašinerija ne bude zaustavljena, broj žrtava će samo rasti", rekao je Šojgu nakon  izveštaja da je vojska Ukrajine ušla u Slavjansk i da tamo ima žrtava.

Agencije su javile da su oklopna vozila krenula ka ulazu u grad, a navodi se i da je ubijeno pet osoba.

Kako je ranije saopštilo ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova, uništene su tri barikade proruskih separatista koje se nalaze na ulazu u taj Slavjansk.

Predsednik Rusije Vladimir Putin ranije je upozorio Ukrajinu na "posledice".

Šojgu je rekao da "ratne igre" NATO-a u Poljskoj i u zemljama Baltika ne pomažu u smirivanju situacije, kao i da je Ukrajina angažovala 11.000 vojnika, 160 tenkova, 230 oklopnijh vozila i 150 komada artiljerije u  vojnoj akciji na istoku zemlje.

"Nacionalna garda i ekstremisti Desnog sektora se bore protiv mirnog stanovništva, baš kao i dobrovoljačka 'antiteroristička jedinica' iz Donbasa. Ukrajina je rasporedila i desantne jedinice blizu granice. Na drugoj strani su jedinice samoodbrane koje broje 2.000 ljudi sa oko 100 komada oružja",
rekao je Šojgu. On je naveo da ruska vojska izvodi vežbe na južnom i zapadnom delu, a da avijacija izvodi odvojene vežbe.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

25.04.2014 00:00

Vrijeme je da se ovo riješi i protjeraju fašisti koje je još Hitler počeo vaspitavati.

ODGOVORITE