Presađivanje obrva postalo trend

Dame koje su preterale s čupanjem obrva i time ih znatno proredile, danas traže prirodan, gušći izgled obrva te i ne čudi najnoviji trend presađivanja obrva, i to jakih i gustih, baš kao što to nosi u svom stilu, jedna od nauspešnijih manekenki današnjice, Kara Delevinj.

 

Moda i ljepota 25.04.2012 | 09:38
Presađivanje obrva postalo trend

Doktor Robert Dorin iz Njujorka, specijalista za kožu i kosu, tvrdi da se u modu opet vratio prirodan izgled obrva i da sve više žena želi da ima guste i jake obrve.

Doktor Dorin kaže da presađivanje obrva obično traže žene koje su previše tanko čupale obrve pa su im se s vremenom toliko istanjile da im ništa drugo ne preostaje. Zanimljivo je to što su zahtevi za gustim i jakim obrvama danas postale trend.

Kada se obavi transplatacija obrva, dlaci je potrebno 2 do 3 meseca da se potpuno primi, a nakon godinu dana sve izgleda kao da je potpuno prirodno.

Prema rečima drDorina presađivanje obrva je vrlo delikatan posao jer pre svega mora se dobro isplanirati položaj i simetrija postavljanja dlaka.

Iako se ovim poslom bavi već 12 godina, dr Dorin tvrdi da je u poslednje vreme primetio rast trenda gušćih obrva i da pacijentkinje uglavnom traže prirodan izgled obrva.

Takođe, mnogi tvrde da guste obrve čine lice mnogo privlačnijim i upečatljivijim. Obrve su jako važan estetski deo lica, a guste i jake jasno ocrtavaju oči i čelo te ostavljaju mekši izgled lica kao i upečatljiviji izraz.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar