Ugrizla psa da bi spasila kćerku

Čelsi Čamp i njena kćerka Mekenzi jedva su prošlog mjeseca preživjele napad pitbula u njihovom domu u Alvinu u američkoj saveznoj državi Teksas.

Svijet 25.04.2012 | 09:38
 Ugrizla psa da bi spasila kćerku

Hrabra majka se svim snagama borila s pobjesnjelim psom koji je napao njenu dvogodišnju kćerku, te mu je pritom odgrizla uvo i zabila ruku u usta, prenosi Dejli Mejl.

Pas, koji je inače u vlasništu Čelsinog dečka, ušetao je u sobu u kojoj je spavala djevojčica te je bio miran dok nije namirisao drugog psa s kojim se djevojčica ranije igrala.

Iznenada je skočio na nju te je napao, a instinktivno je reagovala njena majka koja je odmah skočila na psa kako bi spasila svoju kćerku.

U borbi s pitbulom, Čelsi muje odgrizla dio uva, ali pas nije prestajao već je i dalje bio fokusiran na sirotu djevojčicu.

Čelsi mu je tada svom snagom zabila ruku u usta što ga je ošamutilo.

Policija je po dolasku u njihovu kuću odmah pucala u psa, a majku i djevojčicu su pronašli na podu kupatila.

Povrede djevojčice su bile toliko ozbiljne da je hitno helikopterom prevezena u bolnicu gdje je na operaciji provela čak sedam sati. Zadobila je povrede po cjelomtijelu, a najviše po glavi i licu.

Njena majka je u borbi sa psom zadobila rane po rukama. Obje su sada dobro te se oporavljaju.

Majka je presretna što napokon može zagrliti svoju kćerku, jer to zbog ozbiljnosti njenih povreda prije nije mogla.

Policijski službenici i radnici hitne pomoći izjavili suda dugo neće zaboraviti prizor koji su zatekli kada su ušli unjihovu kuću. Pas je tada još uvijek napadao djevojčicu zbog čega su odmah pucali.

Šeril Kamp, tetka djevojčice, objavila je nedavno na Fejsbuku da djevojčica nema traume nakon napada te da se ničega ni ne sjeća. Spasio ju je majčinski instinkt, prenosi Index.hr.

Komentari / 0

Ostavite komentar