Četvrtak dan odluke za distrofičare! (VIDEO)

Distrofičari su se predomislili. Umjesto odluke koju je trebalo da donesu danas o tome šta će dalje, odlučili su da Vladi daju još jednu šansu.

Republika Srpska 25.04.2012 | 09:38
Četvrtak dan odluke za distrofičare! (VIDEO)

Sa radnog mjesta predsjedniku Vlade su poslali pismo koje sadrži samo dvije ali jasne rečenice.


Odluku iščekuje i Vitomir Surutka, RVI koji u bivšem Zavodu distrofičara a sadašnjem Centru radi 15 godina. Svima je, kaže, jasno da je situacija u Centru katastrofalana, ali nije jasno zašto Vlada na to ne reaguje.

Izvršni direktor Centra za profesionanu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida, Slobodan Jakšić je za BN televiziju progovorio o nekim detaljima. Potvrdio je priču radnika o mobingu. Kaže, sve ukazuje na scenario po kojem Vlada nedvosmisleno čuva leđa direktoru Dragiću Gojkoviću.

Od sastanka na Trgu republike, prije sjednice Vlade u četvrtak a na kojem insistiraju distrofičari, neće biti ništa. Barem, ako je suditi po izjavi predsjednika Vlade.

Izvršni direktor je iz svih oružja raspalio po Dragiću Gojkoviću, ali njegov komentar nismo dobili jer se nije javljao na telefon. Baš kao ni ministar Petar Đokić, za kojeg radnici, tvrde, da po partijskoj osnovi čuva poziciju Dragića Gojkovića a zapostavlja probleme većine radnika u Centru.


Iz Ministastva rada i boračko - invalidske zaštite stigao je odgovor u kojem nam je potvrđeno da će se o svim problemima i zahtjevima radnika razgovarati u četvrtak kada se i očekuju konkretni zaključci.


BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar