10 najljepših nenavikanih mjesta na svijetu

 

Ajfelov toranj, Golden Gejt, Britanski muzej zaista su posebna mjesta za posjetiti, no na svijetu ima i pregršt drugih atrakcija koje isto tako s lakoćom mogu parirati najvećim svjetskim atrakcijama. A imaju i jednu veliku prednost - nema gužvi!

 

Putovanja 25.04.2012 | 09:38
10 najljepših nenavikanih mjesta na svijetu

 

  1. Albaračin, Španija
    Ovo se predivno malo srednjovjekovno selo smjestilo u sjevernoj Španiji. Poznato je po praistorijskim slikama unutar špilja koje se nalaze na obližnjim stijenama

  2. Les Jardins suspendus de Marqueyssac, Dordogne, Francuska
    Jednom kad uđete u ove vrtove, osjećat ćete se kao da ste ušli u drugi svijet. Kao iz nekog filma. Savršeno oblikovane biljke u vama će pobuditi maštu i kreativnost, a u nekima i razigranu djecu. Vrtovi su otvoreni od maja do septembra, svakog četvrtka u večernjim satima.

  3. The Swallow's Nest - Ukrajina
    Ovaj mali dekorativni dvorac smješten je na jugu Ukrajine između Jalte i Alupka, a izgrađen je na litici visokoj 130 metara.

  4. Chefchaouen, Maroko
    Ovaj gradić u Maroku koji je najbolje poznat po svojoj divnoj plavoj boji. Ako želite skoknuti van grada svakako posjetite obližnju planinu Rif i Cascades d'Akchour!

  5. Quinta da Regaleira, Portugal
    Ovaj posjed smješten je nedaleko starog središta Sintre, a upisan je na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Svakako posjetite i Gruta do Labirinto i misterioznu fontanu sreće.

  6. Most Bastei, Njemačka
    Ova kamena formacija je zaista posebna i upravo je most izgrađen na njoj nešto što svakako trebate vidjeti. Kad ste već tamo, svakako posjetite i Lilienstein.

  7. Kapadokija, Turska
    Regija obuhvata izvanredna čuda prirode u kombinaciji s vrijednim ljudskim rukama, kao što su stožasti vilinski dimnjaci, a nalazi se u unutrašnjosti Turske.

  8. Popeye Village, Malta
    Ovo je selo izgrađeno za potrebe snimanja istoimenog filma u 80-tim godinama, a danas je otvoreno za posjetioce kao muzej na otvorenom i zabavni centar za cijelu porodicu.

  9. The Fairy Pools, Škotska
    Iako jezera nisu ni približno lijepa kao neka jezera koja su u regionu, The Fairy Pools (u prevodu "Vilini bazeni"), možemo opisati kao "Škotske Plitvice".

  10. Planina Ai-Petry, Ukrajina
    Ovo je jedna od najljepših planina u Ukrajini, a posebnost je i dugi viseći most koji se proteže s jednog vrha na drugi. Nešto predivno, ali nikako za plašljive!

 

Komentari / 0

Ostavite komentar