Bježeći od graničara skočio u Drinu

Branko Pejić (22), državljanin BiH, uhapšen je u Zvorniku zbog teške krađe, a zbog ilegalnog prelaska granice uručen mu je i prekršajni nalog od 300 KM.

Bosna i Hercegovina 25.04.2012 | 09:38
Bježeći od graničara skočio u Drinu

Iz Granične policije BiH su, navodeći inicijale uhapšenog, kazali da je on prilikom slučajne granične kontrole izašao iz vozila i skočio u Drinu, zaplivavši u pravcu BiH.

"Službenici GP Mali Zvornik MUP-a Srbije obavijestili su nas da je B.P. prilikom granične kontrole skočio u Drinu", kazala je Sanela Dujković, portparol Granične policije BiH.

Dodala je da su pozvali Hitnu pomoć nakon čega su pronašli Pejića s povrijeđenom nogom. Nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Zvornik, Pejić je doveden u sjedište jedinice. Daljim provjerama je utvrđeno da je vozilo kojim je upravljao Pejić prije nego što je skočio u rijeku u stvari ukradeno.

"Pronađen je BMW X1 bh. registarskih oznaka, a koje je 16. aprila ukradeno u Sarajevu, odnosno potražuje ga MUP Kantona Sarajevo", istakla je Dujkovićeva.

Prema njenim riječima, Pejić je uhapšen zbog teške krađe, a zbog počinjenog prekršaja ilegalnog prelaska državne granice uručen mu je prekršajni nalog i kazna u iznosu od 300 maraka.

Istog dana Pejić je predat policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo na dalje postupanje. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" nismo dobili odgovor na pitanja da li je Pejić poslije kriminalističke obrade pušten na slobodu, kao ni da li je ukradeni BMW X1 vraćen vlasniku.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar