Carski odmor u Šonbrunu - samo za bogate

Mlada Marija Antoaneta, Mocart, carica Sisi i Napoleon - svi oni su boravili u dvorcu Šenbrun u Beču, a uskoro će na tu listu moći da se upišu i turisti "dubljeg džepa".

Putovanja 25.04.2012 | 09:38
Carski odmor u Šonbrunu - samo za bogate

Počevši od 30. aprila, nekadašnja letna palata Habsburgovaca, najveća turistička atrakcija austrijskog glavnog grada, ponudiće im spavanje u apartmanu s pogledom na dvorske vrtove, a na raspolaganju će im biti sobar, kuvar i kočija.

"To je jedinstveno u Evropi", rekla je Birgit Rajtbauer iz austrijske hotelske firme Verkehrsbuero, inicijatora te "carske" ponude.

Apartman je smešten iznad nekadašnje spavaće sobe cara Franca Jozefa i kancelarije gde je njegova supruga Elizabeta, "Sisi" pisala pesme i vodila dnevnik.

Renoviran za svotu od 400.000 evra, sastoji se od dve sobe, dva kupatila, salona, trpezarije i male kuhinje sa frižiderom koji će biti prepun flaša šampanjca.

Podignut kao austrijski odgovor na dvorac Versaj, dvorac Šenbrun i njegovi vrtovi u kojima se nalazi najstariji zoološki vrt Evrope, UNESCO je svrstao u svetsku baštinu čovečanstva. Dvorac privlači osam miliona posetilaca godišnje.

Najjeftinija cena noćenja biće 699 evra po osobi, a paket "Medeni mesec" za 2.700 evra nudi mladencima prvu bračnu noć u dvorcu uz ruže, šampanjac, minjone i romantičnu kupku i doručak.

Za 4.900 evra po noćenju nudi se "carski paket" koji uključuje večeru koju je pripremio privatni kuvar i obilazak dvorca kao i doček uz cveće, minjone i šampanjac.

Komentari / 0

Ostavite komentar