Uhapšen zbog teške krađe

Državljanin BiH čiji su inicijali P.B. /22/uhapšen je zbog počinjenog krivičnog djela teška krađa, a zbog počinjenog prekršaja ilegalan prelazak granice uručen mu je i prekršajni nalog u iznosu novčane kazne od 300 KM, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Bosna i Hercegovina 25.04.2012 | 09:38
Uhapšen zbog teške krađe

Službenici Stanice granične policije Mali Zvornik MUP-a Srbije obavijestili su 18. aprila u prijepodnevnim časovima pripadnike Granične policije Zvornik da je P.B, prilikom granične kontrole izašao iz vozila i skočio u Drinu, zaplivavši u pravcu BiH.

Pripadnici Granične policije BiH su kontaktirali Hitnu pomoć, nakon čega su pronašli P.B. sa povrijeđenom lijevom nogom. Nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Zvornik, P.B. je doveden u sjedište jedinice.

Daljim provjerama je utvrđeno da je vozilo kojim je upravljao prije nego što je uskočio u rijeku, marke "bmv iks 1" registarskih oznaka BiH, 16. aprila ove godine ukradeno u Sarajevu i da ga potražuje MUP Kantona Sarajevo. P.B. je istog dana u 20.00 časova predat policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo na dalje postupanje.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar