Smjena Komisije za reviziju privatizacije

Vlada Republike Srpske smijenila je rukovodstvo Komisije za reviziju privatizacije državnog kapitala u preduzećima i bankama Republike Srpske. Kritičari se pitaju kakav je uopšte bio smisao osnivanja ove Komisije koja nije dala nikakve rezultate.

Republika Srpska 12.12.2019 | 20:14
Smjena Komisije za reviziju privatizacije
Trinaest godina od osnivanja, stavljena je tačka na rad bolje rečeno formalno postojanje Komisije za reviziju privatizacije. Vlada Republike Srpske, koja je i osnovala ovu Komisiju raspustila je predsjednika i članove.  
 
Razrješavaju se predsjednik, članovi Komisije i sekretar Komisije za reviziju privarizacije državnog kapitala u preduzećima i bankama:

Ravijojla Simić Tešanović - predsjednik, Goran Maričić - član, Nenad Račić - član, Danica Vučković - član, Milorad Nedimović - sekretar.

Za trinaest godina postojanja, Komisija je potrošila milionske iznose i stotine hiljada maraka kroz naknade revizorskim kućama. Procesuirano je oko 70 slučajeva sumnjivih privatizacija, međutim pravosuđe nijedan privatizacioni ugovor nije poništilo, niti je neko odgovarao.

Dugogodišnja predsjednica ove Komisije Ravijojla Simić Tešanović nije bila dostupna za komentar. Ranije je medijima rekla da je javnost pogrešno od Komisije očekivala da sudi, hapsi i poništava privatizacione ugovore, a da to nije bio smisao formiranja Komisije. Iz opozicije pitaju ko će odgovarati za jedan skup i neuspješan projekat?

Komisija je formirana 2006. godine kada je premijer Republike Sprske bio Milorad Dodik. Tada je najavljeno da će biti preispitane zakonitosti procedura u provođenju privatizacije.

Trinaest godina kasnije ostale su samo pompezne najave i milionski troškovi plaćeni iz budžeta Republike Srpske.



BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

V I L I

13.12.2019 10:01

Odradili su posao za sektu ( snsd i satrapi) nisu ništa radili, a to je za sektu mnogo pokupili su sve vrijedno u RS-u.

ODGOVORITE