Diskusiju ukida strah od javnosti

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je danas da inicijativa vladajućeg SNSD-a o izmjenama Poslovnika o radu Narodne skupštine Republike Srpske, praktično znači da “oni koji su pozicija žele da mijenjaju pravila onima koji su opozicija”.

Bosna i Hercegovina 30.07.2019 | 14:46
Diskusiju ukida strah od javnosti
– Oni koji su slabi, koji se plaše, koji imaju određenu zebnju, pribjegavaju ovakvim mjerama ograničenja Poslovnika o radu – istakao je Šarović. 

Ako je cilj izgradnja demokratskog društva u Republici Srpskoj tada bi, kako kaže Šarović, izmjena Poslovnika trebalo da ide u potpuno obrnutom procesu.

– Savremene demokratije teže da omoguće svima, a pogotovo opoziciji, da u parlamentu maksimalno koriste svoje vrijeme kako bi mogli da kažu ono što žele. To i jeste svrha parlamenta. Ukoliko se ograničava, to govori o onome ko je predlagač takvog ograničenja – kategoričan je Šarović.



BN

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

КСС

30.07.2019 13:17

Вашим стајањем на чело СДС враћате углед достојанство и наду како нама члановима тако и свом поштеном народу који или неће а најчешће неможе напустити Републику Српску.

ODGOVORITE
Name

BL

30.07.2019 14:15

Šaroviću narod i borci svi su uz tebe osim kriminalaca na vlasti u RS, obraćaj se narodu i borcima u ovom režimskom mraku, češće životnim temama.

Name

DACO

30.07.2019 14:21

Bravo gospodine Sarovicu napokon neko pametan odmeren i kulturan na ovoj nasoj jadnoj politickoj sceni ,skim Dodik nece moci mlatiti kako hoce.

Name

Dado

30.07.2019 18:01

Napokon skolovan, ugledan I pametan covjek da dodje na celo najvece srpske stranke. Ziv I zdrav bio Jos 100 godina.

Name

Xx

30.07.2019 13:19

Tacno tako, gdine Mirko. Ovi bi da ukinu opoziciju tako sto ce joj zabraniti da diskutuje. Pozicioni cupovi i onako ne misle svojom glavom. Njima je bitna poslanicka naknada. Da im sef naredi da dodju goli u Skupstinu, oni bi i to prihvatili. Toliko o njihovim umovima.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

30.07.2019 13:48

Mislim da niko vise nema straha od javnosti jer javnost je zarobljena vise od 10 godina.Javnost je u komi mozete slobodno da pricate koliko ko hoce i da se dogovarate kako hocete.

Name

grujo

30.07.2019 13:41

Bravo, Šarke, samo napred. Staloženo, hrabro, ali ljudski i bez potcjenjivanja bilo koga. Sve tiranije su pale, mora i ova. Ko zna zašto je dobro da mijenjaju Poslovnik. Neka ukinu sve SDS ne mogu ukinuti, ali će na kraju sami sebe ukinuti. Tako je bilo i u Srbiji. Od moćne Demokratske stranke vidjeli ste šta je bilo nakon samo jednog poraza. Tako će biti i ovdje. Za neke stvari potrebno je vrijeme...Vidjeli ste kako su im "djeca" Jelena, Draško i Vukan drže predavanja, argumentovano, kulturno i u "sridu". Dodika će onakva djeca srušiti. Nisu korumpirani, ne može ih kupiti, a pametni, mladi i lijepi.

ODGOVORITE
Name

Vjeciti opozicionar

30.07.2019 14:00

Interesantno, dali u skupštini sa strane pozicije ima bar jedan poslanik koji misli svojom glavom i koji smije reći bar nešto, ne nesmiju oni misle tuđom glavom. Ovo je toliko strašno, jednoumlje, neznam ni kako okarakterisati ovakav potez velikog vođe. Sve bude i prođe, tako i vlast, treba zivjeti sa komšijama i poslije političkog angažmana, a kako izaći pred običan narod sa ovakvim nametanjima. Narod, bar dobar dio vidi sve i sve zna.

ODGOVORITE
Name

Popovic

30.07.2019 14:40

Sada ce 20 godina kako slusamo o Dodiku te ovakav te onakav...ukrao ovo opljcko ono i tako u nedogled. A on i SNSD i dalje na vlasti jaci za svake izbore. I tako ce biti i iduce 2020, 2022, 2024...Mi starije generacije cemo i izumrijeti dok se nesto ne promjeni. To me podseca na Kraljevsku vojsku koja je cekala 50 godine da odu komunisti. Nama srbima sudjena je diktatura dali proleterijata ili pojedinog autokrate! Moj dragi Mirko.. U RS glasa oko 600 hiljada i manje. Ostali nece da glasaju tamam da ih puskom gonis i kule obecajes. Od tih 600 hiljada vernih glasaca za crveni SNSD je 300 hiljada! Ostatak pada na sve ostale. Pa sada razmisljaje i trazite nacina kako se izboriti za promjene. Sve ostalo je suplja prica kojarezim ne doticu!

ODGOVORITE
Name

Re

30.07.2019 15:12

'Ajde Boga ti sta naprica!Nista ne napisa o kradji,kad su toliko vjerni glasaci,sto se kradu vrece i glasaju oni koji su davno otisli sa ovog svijeta.Samo kontrola glasanja,izmjena izbornog zakona,skeniranje,sve izmheniti,pa da vidimo,a onoj stampariji u Laktasima zabraniti rad!

Name

Noćna ptica

30.07.2019 15:09

Pokušao baja da Govedarici prigovora sve i svašta, ali sada je dobio opasnog konkurenta, bio na svim funkcijama i sve časno obavljao, smjenjivao ga isti uz pomoć međunarodne zajednice, tako da izdajnik nije, oraha u džepovima nema, jak na svim poljima. Sarovic je tvrd orah i došao u pravom trenutku, bravo Govedarica. G. Sarovicu aktivirajte te vaše (sds) cutologe u skupštini i nema suzdrzanih to je isto kao za.

ODGOVORITE
Name

Njegos

30.07.2019 15:24

Gospodine Sarovicu kada ce biti rijeseno ubistvo Riste Jugovica, Srdjana Knezevica

ODGOVORITE
Name

Zasto nije rijeseno!

30.07.2019 17:32

Pa piitaj ove na vlasti decenijama.

Name

Posmatrac

30.07.2019 16:19

Ne hvalim Sarovica a pristalica sam SDSa.Nikada ga nisam ni volio.ali samo da znate, Sarovic je proveo vitavo vrijeme rata u naselju Grbavica u Sarajevu, kao predsjednika tadasnje opstine. Pa sad vidite ko je bolja opcija za narod.Narodni covjek ili neko ko nikad nije sluzio interesima Republike Srpske, samo licnim. Ja sam bio svjedok vremena i mnogi ce da potvrde ovo pa i pripadnici pozicije. Naravno, mnogi ga nece hvaliti jer ni ja nemam tu namjeru, ali savjesni i nepristrani ljudi hoce.

ODGOVORITE
Name

Milan

30.07.2019 16:55

Javnost je rekla na proslim izborima da Milorad Dodik i SNSD imaju plebiscitarnu podrsku. A izmjena poslovnika treba da nas oslobodi od onih koji se naturaju a koji samo mlate praznu slamu.

ODGOVORITE
Name

@Роки

31.07.2019 04:18

Уђем ја у шупу неки дан кад пацов упао у жењезно буре. Узмем штап и пружим према пацову а он гризе штап скаче ми у лице и гледа ме у очи . Звјер је најопаснија кад се нађе у безизлазној ситуацији. Опрез Мирко . Идемо до победе !

ODGOVORITE
Name

Re

31.07.2019 08:38

Ima Mirko mišolovku istu onu koju mu je Baja spremio prije deceniju i koja mu je dobro poremetila život.samo ima i ona, osveta se hladna servira.