"SNSD ugrožava interese Srpske"

"Svako parlamentarno djelovanje na nivou BiH, a posebno ono koje se odnosi na zaštitu interesa Republike Srpske, onemogućeno je zbog odbijanja Kluba poslanika SNSD-a da predloži članove stalnih Komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine", naveo je predsjednik PDP-a i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Branislav Borenović čije saopštenje za javnost prenosimo u cjelosti:

Republika Srpska 27.02.2019 | 16:16
"SNSD ugrožava interese Srpske"
Lider PDP-a i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine obavijestio je predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića o činjenici da je svako parlamentarno djelovanje na nivou BiH, a posebno ono koje se odnosi na zaštitu interesa Republike Srpske, onemogućeno zbog odbijanja Kluba poslanika SNSD-a da predloži članove stalnih Komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.



U odgovoru na Zaključak Vlade Republike Srpske o neprihvatanju Pravila 90/2018 o pružanju usluga upravljanja elektronskom komunikacijskom mrežom u digitalnoj zemaljskoj radiodifuziji i Odluke o raspisivanju javnog poziva za dodjelu dozvole za korišćenje radiofrekventnog spektra za pružanje usluge upravljanja elektronskom komunikacionom mrežom u digitalnoj zemaljskoj radiodifuziji u BiH – Multipleks C koje je donijela Regulatorna agencija za komunikacije BiH, a koji je dostavljen srpskim predstavnicima u Parlamentu BiH od kojih se traži zaštita imovine Republike Srpske, Borenović navodi da Predstavnički dom ne radi u parlamentarnom kapacitetu kako je to predviđeno Poslovnikom o radu PD PS BiH, s obzirom na to da nisu formirana parlamentarna tijela, pa samim tim ni Komisija za saobraćaj i komunikacije na koju se bi se mogao konkretno primjeniti ovaj zaključak.



„Bilo kakvo konkretno parlamentarno djelovanje po dostavljenom zaključku i drugim zaključcima nije moguće jer su poslanici spriječeni da rade svoj posao u komisijama i na sjednicama zbog odluke i zbog stavova Kluba SNSD-a koji odbijaju da predlože članove stalnih Komisija PD PS BiH i činjenice da pojedini članovi Kolegijuma PD PSBiH, posebno iz SNSD-a javno saopštavaju da u narednom periodu neće biti parlamentarnog rada niti sjednica PD PSBiH“, navodi Borenović.



(BN)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Sarajlija

27.02.2019 15:23

Briga SNSD za Republiku Srpsku, bitno je da primaju plate, a ništa ne rade.

ODGOVORITE
Name

građanin rs

27.02.2019 16:53

Koliko je kriv Dodik, toliko je kriva nesposobna opozicija, koja gleda samo svoje interese. Da je to zaista narodna opozicija, ona bi stala uz narod i krenula obarati nenarodni pljačkaški režim silom.

Name

Mira Zvornik

27.02.2019 15:24

Ovaj Viskovic ne zna je li posao ili dosao

ODGOVORITE
Name

Kojo

27.02.2019 15:25

Da je bog do Borenovic premijer, bar bi znao šta se dešava, ne kao fikus Radovan

ODGOVORITE
Name

Ro

27.02.2019 16:23

Sve je to isto.Sve se vidilo kad je bila frka oko Davida.Opozicija ili pozicija isto je narodu.Sve ološ do ološa daj fotelju i grabi i trpaj u dzepove a narod ? Glup kao i dosad.Izlazi i glasa i prodaje se za sitne pare.

Name

pa da

28.02.2019 09:23

Nije isto,nista nije isto, ne moze ni biti, nikada nije ni bilo,to su samo manipulacije vas koji podrzavate kriminalnu hobotnicu. Ali i vas ce ubrzo progutati, odnosno vi sami sebe....

Name

Stela

27.02.2019 15:26

OVI IZ SNSD ZNAJU SAMO POKRASTI IMOVINU REPUBLIKE SRPSKE!

ODGOVORITE
Name

Dule

27.02.2019 15:32

Badava se ti Borenoviću oglašavaš.Zna se ko o tome odlučuje. Biće onako kako i kada on (Dodik) kaže. Višković i Vlada povlače poteze onako kako im se kaže.

ODGOVORITE
Name

obavezno procitati

27.02.2019 16:12

Dobro ih je Borenovic raskrinkao. Treba detaljno procitati.

ODGOVORITE
Name

Rule

27.02.2019 16:30

Opasno je i ugrožavanje inetresa Srpske i izjava M. Dodika da će se Srpska otcijepiti od BiH ukoliko SDA podnese apelaciju za promjenu imena Republika Srpska.Svakome je jasno da bi takav pokušaj mogao dovesti do novog krvoprolića.Još nisam čuo niti pročitao da se povodom te izjave oglasio neko iz opozicije, pa se pitam da li to znači da su i opozicioni lideri, prije svih Govedarica i Borenović za takvu opasnu opciju koju najavljuje Dodik.Oglasite se da znamo na čemu smo.Da li da ostajemo ovdje ili da bježimo glavom bez obzira, pogotovo mi koji smo proživjeli sve strahote proteklog rata.

ODGOVORITE
Name

realno

28.02.2019 09:28

Ne nasijeda opozicija na manipulacije,kao sto i ne manipulise gradjanima. Zna se sta zagovara i cega se drzi.

Name

D

27.02.2019 17:02

Te priče su propale u vodu na izborima, i opet on uporno to ponavlja ,A na izborima je dokazano da ta priča za većinu ne pije vode,a manjina je manjina

ODGOVORITE