Partizan dovodi Dejana Dražića!

Večernje Novosti pišu da će se treći pokušaj isplatiti crno-belima.  Suma pakuje kofere, Partizan već ima zamenu! "Rokada" na poziciji levog krila u Humskoj - umesto stranca, dolazi "domaći" fudbaler.

Fudbal 04.05.2018 | 13:45
Partizan dovodi Dejana Dražića!
Sejduba Suma se definitivno nije snašao u Humskoj i - očekivano - na izlaznim je vratima kluba posle samo godinu dana u crno-belom dresu!

Omaleni vezista iz Gvineje, najskuplje pojačanje u istoriji srpskog fudbala, napustiće Partizan tokom letnjeg prelaznog roka, stavljen je na transfer-listu, i u klubu čekaju pravu ponudu za njega za "bezbolan" rastanak, prenose današnje "Večernje novosti".

Suma je predstavljen kao zvezda nakon skupocenog transfera iz Slovana, ali nije prikazao ni "č" od čarolija koje su ga preporučile sportskom sektoru crno-belih i za ovih godinu dana u Beogradu nije se do kraja uklapao u koncepcije igre Miroslava Đukića lutajući između levog krila i polušpica, a sve ređe je i u protokolu za utakmice Superlige i Kupa Srbije.

Ove sezone postigao je svega pet golova na 31 odigranom meču za Partizan, zbog čega će ga rado ustupiti nekom tokom prelaznog roka, pošto nije u planovima za naredno sezonu.

U planu je Dejan Dražić!

Isti list prenosi da je ponovo "oživelo" interesovanje "valjka" za brzonogog srpskog krilnog igrača koji se i u prethodnih nekoliko prelaznih rokova, čak i pre odlaska na Iberijsko poluostrvo, spominjao kao kandidat za crno-beli dres.

Dražić je u Španiji od 2015. godine kada je stigao u Seltu za 1.200.000 evra, ali se u Vigu nije naigrao. Išao je na pozajmice u Valjadolid, a ove godine u "B" tim Selte koji nastupa u trećoj ligi.

Imao je minutažu, pa je postigao 7 golova na 34 meča, ali teško da nivo takmičenja u kom nastupa zadovoljava njegove apetite, pa ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi i sam poželeo povratak u srpski fudbal nakon neuspešne epizode u Španiji.

Dražića ugovor sa Seltom veže do 2020. godine, pa ne bi bilo iznenađenje da kao u slučaju velikog broja povratnika u Superligu - Partizan prvo pokuša sa pozajmicom s obavezom otkupa.

U svakom slučaju, Partizan čeka važno leto i rekonstrukcija tima!

Nije uspelo u nekoliko navrata, vreme je za novi pokušaj. Partizan će i u predstojećem prelaznom roku nastaviti sa praksom povratka iz inostranstva momaka koji su prve fudbalske korake načinili u Humskoj, a nova (stara) "meta" crno-belih je Dejan Dražić, prenose u današnjem izdanju Večernje Novosti.

Prvi pokušaj obnove saradnje dve strane datira još od prošle zime, mogućnost povratka je pominjana i pre godinu dana, a sada je, čini se, pravi trenutak da i klub i igrač dobiju ono što im je potrebno.

Jasno je da će vezni red i ofanziva Partizana ovog leta pretrpeti najznačajnije promene, što zbog nestabilne forme pojedinaca i mnogo bledih izdanja tokom proleća, što zbog jasne želje da se prodajom nekolicine igrača "zrelih za odlazak" poboljša finansijska situacija u klubu. Među prvim pikovima za ojačavanje veznog reda na poziciji uz levu aut liniju je nekadašnji fudbaler OFK Beograda, koji je prve fudbalske korake napravio u Zemunelu i posle pet godina zaigrao za Romantičare.

U avgustu 2015. Dražić je dobre partije u plavo-belom dresu naplatio petogodišnjim ugovorom sa španskom Seltom, gde je u prvoj sezoni odigrao samo šest utakmica za tim iz Galicije. Narednog leta usledila je pozajmica u Valjadolid (13 utakmica), a ove sezone je konačno došao do punog izražaja u B timu Selte.

Na 34 odigrana meča Dražić je postigao sedam golova i što je još važnije umnogome je podsetio na partije koje je pružao u dresu OFK Beograda kada je bio "viđen" kao jedan od najperspektivnijih srpskih vezista. Činjenica da je sada za godinu dana bliži izlasku iz ugovora sa Seltom svakako značajno olakšava posao Partizanu u želji da izbegne pozajmicu i nekako pronađe zajednički jezik sa Špancima oko trajnijeg rešenja.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar