Uroš Đurđević stiže na pozajmicu?!

Scenario kakav najviše odgovara crno-belima! U Pireju sigurno ne ostaje, Partizan ga želi, saradnja je moguća.

Fudbal 04.05.2018 | 17:00
Uroš Đurđević stiže na pozajmicu?!
Kakav bi to pogodak bio: doneo je titulu u Humsku, doneo je i ozbiljan novac, a mogao bi da donese i još golova, pošto se sve glasnije pominje da bi Uroš Đurđević (24) mogao da opet zaigra za Partizan.

U Olimpijakosu ne ostaje, jer na koncu prve sezone u grčkom velikanu nije opravdao očekivanja (samo četiri pogotka u prvenstvu), uklopio se u svivilo ekipe koja je ostala bez šampionskog naslova, pa lokalni mediji prenose da će srpski napadač promeniti sredinu. Štaviše, pominju da je zasad najrealnija opcija da zaduži crno-beli dres.

I to kao pozajmljen igrač atinskog velikana.

Jasno je Partizan nije u mogućnosti da otkupi ugovor Uroša Đurđevića, pitanje je i da li nekadašnji kapiten mlade reprezenatacije može da bira klub posle ne baš pohvalne sezone, zbog čega scenario povratka na Topčidersko brdo, bar na godinu dana, deluje lako ostvariv. Tim pre što je uprava Parnog valjka minulih sezona imala dosta uspeha sa primenjujući takvu poslovnu politiku.

Đurđević je pred kraj leta 2016, na poziv tadašnjeg trenera Marka Nikolića, došao u Partizan i rehabilitovao karijeru. Postigao je 24 prvenstvena gola, postao najbolji strelac Superlige, u tandemu sa Brazilcem Leonardom - o čijem se povratku takođe priča - vodio tim do duple krune, da bi u avustu 2017. za 2.500.000 evra bio prodat Olimpijakosu.

Sa Atinjanima je potpisao četvorogodišnji ugovor, međutim, česte promene trenera i skromna minutaža uticali su da ga klub stavi u izlog, pošto ga, kako se navodi, novi šef stručnog štaba Portugalac PedroMaritins (preuzima ekipu po okončanju prvenstva) ne vidi u planovima za narednu sezonu.

A Partizanu je špic Đurđevićevih karakteristika i te kako potreban. Pogotovo što je Leandre Tavamba nagovestio da odlazi, što Ognjen Ožegović nije bio ni približno efiklasan kao njegov prethodnik, kao i što je jedan od pikova Andrija Pavlović odlučio da karijeru nastavi u bečkom Rapidu, dok drugi sa spiska želja, Nikola Stoijljković, ima pozive iz Crvene zvezde i RB Salcburga.

U takvim okolnostima deluje da bi Uroš Đurđević mogao da postane lako dosputno prvo pojačanje Partizana ovog leta. Ako Olimpijakos upali zeleno svetlo.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar