“Dodik tražio da rasturim SzP“

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik mi je nudio podršku na predstojećim izborima, ali je ta ponuda odbijena, poručio je srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić gostujući u emisiji „Puls“ BN televizije.

Republika Srpska 19.04.2018 | 21:32
“Dodik tražio da rasturim SzP“
Dodikova ponuda o zajedničkom nastupu na izborima je tačna, potvrdio je srpski član Predsjedništva BiH i kandidat Saveza za promjene za tu funkciju na oktorbarskim izborima.

“Bio je spreman da ja budem kandidat PDP-a, pa da me podrži SNSD. Dakle, uslov je bio da razvalim Savez za promjene. Ja sam čovjek sa dignitetom i ja sam jasno rekao da takav stil ne želim.”

Ivanić dodaje da je Dodik svjestan da je on u Predsjedništvu BiH dobro radio, da ima podršku građana, a to je povod i za napade SNSD-a.

„Sada imaju potrebu da mene uprljaju. Stalno su prisutne neke galame, a to su u stavri šuplje priče. Meni ne mogu naći ni jednu odluku koja je štetna za Republiku Srpsku. Meni samo zamjeraju da nisam uradio ono što oni misle da je trebalo da ja uradim. Pa, izvinite, ja mislim svojom glavom“, jasan je Ivanić.

Po već ustaljenoj šemi pred izbore u BiH se zvecka oružjem. Srpski član Predsjedništva BiH kaže da se oružje u BiH može proizvoditi na dva načina. Prvi je preko narudžbi za izvoz, a drugi na zahtjev OS BiH, objasnio je Ivanić, napominjujući da OS BiH godinama nisu predale zahtjev za dodatnim naoružanjem. Sve ostalo je politizacija.

„Nema proizvodnje za `ne daj Bože`. Ako neko misli da će nešto proizvoditi, pa to prikriti, moram ih razočarati činjenicom da će se to, ako postoji, otkriti, i zaustaviti. Postoje instrumenti kojima se to kontroliše i ne postoji mogućnost da se tako nešto dogodi.“

Posljednja neslaganja u Predsjedništvu BiH dolaze zbog ugovora sa Islamskom zajednicom. Bošnjački član Predsjedništva BiH već je pustio glas da je preglasan, a to je bio i krajnji Izetbegovoićev cilj, tvrdi Ivanić. On objašnjava da niko u Predsjedništvu nije protiv ugovora sa Islamskom zajednicom, jer je isti ugovor potpisan i sa Vatikanom, i sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Međutim, ugovor sa Islamskom zajednicom je pun manjkavosti i mora se doraditi, ističe Ivanić.

„Jedan od stavova je bio da se garantuje pravo na džumu. To znači da hirurg koji ima hitan slučaj ne bi operisao, jer bi išao na džumu. Tražili su da samo imami imaju pravo na obrezivanje muške djece, a u Evropi je to problem i taži se da to obavljaju ljekari. Traženo je i garantovanje prava da se nosi tradicionalna odjeća u javnim institucijama. Rekao sam da je to nemoguće jer postoje neka ograničenja, jer postoje vojska, pravosuđe, a i drugim narodima u BiH to nije dozvoljeno“, objasnio je Ivanić u emisiji „Puls“ BN televizije.

Duh devedesetih djelimično lebdi nad BiH, ali je sve u domenu političkih priča i građani nemaju razloga za strah, poručio je Ivanić, ističući da je sadašnja BiH realna priča, te da priča o odvajanju Republike Srpske ili formiranju trećeg entiteta ne pije vode.



BN televizija

Komentari / 38

Ostavite komentar
Name

Namjenska

19.04.2018 20:15

U federaciji radi 15 firmi namjenske proizvodnje, koje proizvode sve vrste municije ukljucujuci i nitroglicerinske metke. Takodje proizvode artiljerijsko oruzje, minobacace, topove kao i samohodnu haubicu 155mm, rpg 7 itd. i sve potrebne granate za artiljeriju. To je poznata stvar, sve navedeno se izvozi, i izvoz je sve veci, a neki se sad cude.

ODGOVORITE
Name

007 Bond

19.04.2018 21:17

Не дају ми да вам одговорим на те ваше глупости! Јер изгледа желе да вас пусте да мислите да сте некаква наменска сила... И онда пљас - полију вас хладном водом, и отрезните се кад схватите да сте далеко од домаћих војних достигнућа Србије... Јер Србија има офанзивно оружје које лако неутралише хаубице!

Name

007 Bond

19.04.2018 21:22

http://www.yugoimport.com/cir ... Изволи, па бирај шта ти је воља... Па се врати, и напиши ми коментар кад се отрезниш, тј. кад ти се отворе очи!

Name

Ciko

20.04.2018 04:50

Srbijanska haubica Nora je na jednom youtube prilogu proglašena za 8 najbolju haubicu na svijetu.Meni se ne svida sasija na koju je montirana,a izgleda ni relevatnim ljudima za to u Srbiji.Pa traze od Rusa da im isporuce veliki kamion Kamaz bas za to.Ne znam dokle se stiglo sa time.Nova ruska haubica "Koalitsija", možda najbolja haubica na svijetu trenutno, je montirana na sasiju tenka T 90 ili T 72 ,ne znam.To je pravo rijesenje!Sada je vrijeme dronova i svaka šuga ga ima.Doleti,uzme kordinate artiljerije,a zatim slijedi odgovor druge strane.Zbog toga tenk kao šasija.Bas bih volio da vidim tu F BiH haubicu.Nece vam u Svedskoj ili Njemackoj puno da se bakcu zbog nekoliko kamiona koje bi koristili kao platforma za haubicu.Ima tu puno posla na prilagodbama.

Name

Ivanicu!

20.04.2018 05:11

Sto 2005. rasturi SzP i natovari narodu bijedu na vrat? Sada je kasno za sve!

Name

Nikola

20.04.2018 05:17

Ja ne znam ko će da glasa za Ivanića ?Milorad je car za njega u svakom smislu a najviše intelektualno !Opozicija ima mnogo lošeg kandidata !

Name

domi re nikola

20.04.2018 07:45

E nikola ja cu da glasam za ivanica,a ti i dalje glasaj za dodika i njegove krimose,koji su 12god.unistili sve zivo.ili si bot,ili rezimski saucesnik,,,,,,,,,u zlocinu.

Name

re nikola

20.04.2018 08:17

Bajin botu, izgleda da si i ti intelektualno jak čim porediš jednog doktora, profesora, čovjeka koji drži predavanja na stranim univerzitetima i to na engleskom jeziku, a tvoj baja nemože da drži nikakva predavanja osim tebi i takvim kao ti i to na rđavom srpskom jeziku, pa on je završio mesarski zanat, toliko o tvom poređenju???

Name

xxl

20.04.2018 08:53

Jos jedan, ovaj put mali, ali bitan razlog, da je ova vlast zrela za promjene. U tom smislu, najbitnije je da krenemo svi, koji nismo u ovim prljavim konbinacijama, podrzavati gospodina Vukotu Govedaricu, kao jedino moguce alternativno rjesenje i covjeka koji moze zapoceti neophodne promjene, koji je mald, iskusan, energican i prije svega posten. Upravo iz ovih razloga, losi i korumpirani kadrovi su i poslednjih mjeseci napustali SDS, jer su licno osjetili da u SDS licni interesi nisu i ne mogu biti iznad interesa drustva. Da je ovo ovako ukazuje i cinjenica da vlast nema nijedan argument kojim bi diskvalifikovala Vukotu, osim praznih prica o saradnji sa onima sa kojima je vlast izglasala Zakon o akcizama na nivou BiH, sa kojima je vlast dugi niz godina po svim pitanjima saradjivala u Sarajevu i slicno. Podrska za Vukotu i SDS mora biti svakim danom sve jaca i jaca.

Name

Jovo i to bas Jovo ma sta vi miso

19.04.2018 20:20

Kad dodju oni manijaci na motorima ili oni tetovirani supljoglavci sa sve uniformama i oruzjem to je onda srpski folklor i kultura i sta sve ne,samo ne prijetnja nikome a kad bilo ko i pomisli na neku odbranu skacete ko majmuni.Fuuuj

ODGOVORITE
Name

Ima se, moze se

19.04.2018 20:54

Izvozi se sve vise, a ima i za ne daj boze,...nije ovo 92. malo se obrnulo, majku mu,...pa ko voli, nek izvoli, no problemo!!!

Name

Re ima se

20.04.2018 05:04

Pa i nije vise kad smo vam vjerovali a vi se naoruzavali i ubijali Sepske policajce koji su 91 zaustavljali kamione sa naoruzanjem.bolje vam je da budete mirni u tom toru jer bosnu ste izgubili zauvjek je podijeljena.

Name

Za Re ima se

20.04.2018 06:34

U toru si ti rodjen !!! Idi leči se !

Name

ReJovo

20.04.2018 07:12

Pa nećemo valjda aplaudirali Mektićevim jaranima crnim labudovima.Neka nama pravoslavne braće Rusa i Srba a vi što ne volite bajkere i humanitarce crknite.

Name

In

20.04.2018 10:45

Za Nikolu. Ima nas ima koji ce glasati za Ivanica . Svi kojima je dosta ovih dzelata , mafijasa i glavnog bisa Mile. Takvih placenika kao ti Nikola je manjina u RS jeste da dobro kradete na izborima alito je moglo proci 2014 ove godine nece ici . Spremite se posle oktobra za sudske procese bando, malo vam i u grobu bilo..

Name

Rudonja

21.04.2018 14:00

Tolika dobro pjeva da imam osjecaj da rokce u mikrofon.

Name

Savo

19.04.2018 20:22

Svaka cast za nastup veceras.Pravi gospodin u svakom pogledu.Sretno u oktobru i do pobjede.

ODGOVORITE
Name

Realno

19.04.2018 20:50

Dodik je za tebe kralj ako su poeni u pitanju ti si svoju nadu izgubio nebi tu ni sjedio da nisu bosnjaci glasali za tebe

Name

Roki

19.04.2018 21:40

"Nebi", takvi nepismeni kao ti i glasaju za Dodika. Pobijedio je i sa i bez glasova Bosnjaka; i sa i bez glasova postom. Prozivate ga zbog glasova Bosnjaka, a ne pominjete da su Hrvati glasali za Zeljku.

Name

RE, REALNO

19.04.2018 21:45

Realno je da odes kod psihijatra, ako je za tebe dodik kralj. Ako si mislio na "Kralj trinajsti balakaha", onda svaka cast na ironiji.

Name

Neko

19.04.2018 22:08

Polako preuzima lidersku poziciju najvece ljge u politici, a to nije nimalo lako jer na politickoj sceni su sve same ljige.

Name

Dire Straits

20.04.2018 04:05

Doveo je Dodika na vlast i ovaj sada vlada 12 godina.

Name

Milorad

20.04.2018 09:42

Ocemo li se ikad opametiti.Pa mi ih biramo.Ajde da ih mjenjamo svake 4 godine. Da shvate da zabise od nas. A tu filozofiju kome federacija daje glas...evidento je.Milorad kandidaturom za jednog od 3 prdesjednika BiH priznaje Bosnu i Hercegovinu,svidjelo se to nekom ili ne, federacija jedva docekala i naravno da Milorad ravuna na glasove iz federacije...otvorite oci.Mjenjate sve vlade na svakim izborima.

Name

yugosloven

19.04.2018 21:10

NI JEDNA FABRIKA NE RADI KAKO TO DA RADE FABRIKE ORUZJA

ODGOVORITE
Name

Frk

20.04.2018 08:00

Kaze "samo imami da obrezuju" pa kad su to imami radili mamlaze jedan.. :))) ili da hirurg prekine operaciju, koje gluposti..

Name

Па

19.04.2018 21:11

Иванићу само напред па у , , ,

ODGOVORITE
Name

Golf1

19.04.2018 21:35

Ko god da pobjedi, crno nam se pise..

ODGOVORITE
Name

Mladjo

19.04.2018 22:27

Šta ga panjkas odma...trebo si mu obecati,lovu uzeti i strpati ga u buharu zbog mita...Znaci i ti nesto petljas svojim prstici.

ODGOVORITE
Name

re

20.04.2018 08:26

Ko će da ga strpa u buvaru kada tužilaštvo i VSTS radi još po bajinom diktatu, korupcija na svim nivoima, shvatite, mora se sve mjenjati pa onda očekivati boljitak, vi koji podržavate nastavak propasti malo se trgnite i razmislite ako imate s čim???

Name

Kal

20.04.2018 04:32

Gospodin kredenac šuti.

ODGOVORITE
Name

Penzioner

20.04.2018 06:16

A sta ce biti sa nasim vaucerima ?

ODGOVORITE
Name

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

20.04.2018 08:19

E, moj realno ako mislis da si realan ti pojma nemas. Ivanic je gospodin i za razliku od Dodika i SNSD posten i pametan. Samo sto se nemoze kupiti kao vi. Za 50km prodate svoju djecu i sebe dok to kod prof. dr. Mladena Ivanica ne prolazi. Moj ti Mladen Ivanic ima u peti koliko Dodik i citav SNSD u pameti. Jadan je taj covjek i predsjednik kome su potrebna velicine dva fudbalska tima i plus rezervni sastav savjetnika. Toliko koliko je bolji od gospodina Mladena Ivanica. Samo sto glupom narodu niko nevalja ko svojim znanjem i zalaganjem hoce da pomogne ovom narodu da moze da zivi od svog rada,bolje mu da svako dvije godine dobije od 50-200 km nego da radi. Promisli malo jadni covjece skini povez sa ociju ako neces zbog sebe bar zbog djece svih nas. Toliko od mene.

Name

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

20.04.2018 08:19

E, moj realno ako mislis da si realan ti pojma nemas. Ivanic je gospodin i za razliku od Dodika i SNSD posten i pametan. Samo sto se nemoze kupiti kao vi. Za 50km prodate svoju djecu i sebe dok to kod prof. dr. Mladena Ivanica ne prolazi. Moj ti Mladen Ivanic ima u peti koliko Dodik i citav SNSD u pameti. Jadan je taj covjek i predsjednik kome su potrebna velicine dva fudbalska tima i plus rezervni sastav savjetnika. Toliko koliko je bolji od gospodina Mladena Ivanica. Samo sto glupom narodu niko nevalja ko svojim znanjem i zalaganjem hoce da pomogne ovom narodu da moze da zivi od svog rada,bolje mu da svako dvije godine dobije od 50-200 km nego da radi. Promisli malo jadni covjece skini povez sa ociju ako neces zbog sebe bar zbog djece svih nas. Toliko od mene

Name

RS

20.04.2018 07:21

Ivanic pobjedjuje, Vukota pobjedjuje. Promjene ce se desiti u oktobru.

ODGOVORITE
Name

re

20.04.2018 08:27

Bog te čuo, da nam svima, a naročito našim potomcima, definitivno svane!!

Name

Херцеговина

20.04.2018 09:16

Само напријед Иванић и Говедарица уз Вас смо да скинемо јарам с врата Црвене Армије. Имате од мене и моје породице минимално 6 гласова. До убједљиве побједе.

Name

Derventa

20.04.2018 12:29

Sa gospodinom Ivanicem do pobjede!!! 1.Na jednoj strani univerzitetski profesor a na drugoj Baja sa zavrsenim mesarskim zanatom! 2. Na jednoj strani covjek cija je proslost cista a na drugoj Baja protiv koga postoji ko zna koliko optuznica.... 3.Gospodin Ivanic prica engleski jezik a mesar Baja ne zna ni svoj jezik da prica! 4.Baja je sef najvece mafijaske hobotnice u Republici Srpskoj (SNSD} 5.Na strani profesora Ivanica je ogromno diplomatsko i politicko iskustvo. 6. Profesor Ivanic nije pod sankcijama najvece svjetske sile sa tendencijom prosirenja sankcija na zemlje EU za razliku od Baje! 7. Zamislite hipoteticki da baja bude clan predsjednistva,njegov radijus kretanja ce biti smanjen zbog sankcija i On samim tim se nece moci kvalitetno boriti za nase interese i Republika Srpska ce se naci u problemu! 8. eventualni izbor Baje za clana predsjednistva bi po automatizmu znacio konfrontaciju sa NATO paktom i Evropskom unijom, pritasak tih velikih sila bi se okrenuo prema nama obicnim gradanima! 9. zamislite da mi budemo pod sankcijama gladni i bijedni a Baja uziva na poziciji srpskog clana predsjednistva kao sto je uzivao Milosevic za vrijeme sankcija protiv SRJ a nas narod je patio u bijedi i neimastini! Zato narode pamet u glavu u oktobru jer se radi o nasim zivotima i zivotima nase djece! U oktobru ce Srbi odluciti hoce li opstati ili nestati sa ovih prostora! Profesor Ivanic nudi opstanak a mesar Baja nestanak,sankcije,intervenciju NATO snaga protiv nas,korupciju,siromastvo i enormno bogacenje clanova crvene sekte(SNSD)

ODGOVORITE
Name

Darwill

20.04.2018 18:27

Slažem se sa tobom, uglavnom. Ali, neznam što Vi svi Dodika zovete mesarom kada on ni njegovi nisu mesari, nego se bave poljoprivredom?