Ponovo kopirali Mileta Vasića

Izbor novog premijera Kantona Sarajevo Adema Zolja nije prosao nezapaženo u regionu.

Bosna i Hercegovina 05.04.2018 | 12:14
Ponovo kopirali Mileta Vasića
Iako je nova Vlada potvrđena velikom većinom glasova poslanika, opozicija, kako prenose svi značajni federalni mediji, traži od novoizabranog premijera da podnese ostavku, jer je, kako se navodi, ekspoze plagijat.

Naime, parlamentarka Sabina Čudić je izjavila da je ekspoze Adema Zolja plagijat koji je prepisan od profesora Mileta Vasića.

Riječ je o profesoru Miletu Vasiću iz Prnjavora koji je prije nego što je imenovan za ambasadora Bosne i Hercegovine u Rumuniji radio kao profesor u Bijeljini.

Zolju optužuju da je plagirao pojedine dijelove jedne Vasićeve knjige.

Ovo je drugi put da velike političke partije plagiraju radove Mileta Vasića. Prije nešto više od dvije godine hrvatski mediji su iznijeli dokaze da je HDZ Hrvatske plagirao Vasićev predizborni program pod nazivom 5+.



(Prnjavor.info)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mika

05.04.2018 11:16

Respekt za profesora. Mislim da nije plagijat ukoliko jedan premijer počne u praksi primjenjivati iskustva iz njegovog rada. Znači ko god koristi za nešto Ajnštajnovu teoriju on je plagijator.

ODGOVORITE
Name

Sile

05.04.2018 15:16

Majka mila o kakvim se kod nas kadrovima radi, ne znaj ni prepričati knjigu, već prepisuju od riječi do riječi. Pa djeca u osnovnoj školi više ne prepisuju lektire.

ODGOVORITE