Podvođenjem kćerke vraćao dugove

Petnaestogodišnju M. M. iz Smederevske Palanke tek čeka sudsko suočavanje sa roditeljima, koji su je poslednje tri godine podvodili, ali i sa petoricom komšija koji su je seksualno iskorišćavali na ime dugova njenog oca. I roditelji, I. M. (46) i T. M. (38), kao i komšije koje su sa njihovom ćerkom imali seksualne odnose, uhapšeni su i, prema odluci suda u Smederevu, određen im je pritvor do 30 dana.

Srbija 11.02.2017 | 07:18
Podvođenjem kćerke vraćao dugove
Devojčica je, kako saznaje "Blic", posle otkrivanja slučaja i hapšenja osumnjičenih, smeštena u hraniteljsku porodicu.

"Tužilaštvo još nije zatražilo njeno saslušanje jer je maloletna, a u pitanju je veoma osetljivo krivično delo. Ona je smeštena kod hranitelja i u ponedeljak kreće u školu. Njeno psiho-fizičko stanje je pod nadzorom Centra za socijalni rad, ali je ona sada dobro i nije pod medicinskim tretmanom. Ono što je preživela u poslednje tri godine je, međutim strašno, nešto što ne bi smelo nikome da se dogodi, a kamoli detetu od 13 godina i to je sigurno ostavilo duboke posledice koje će verovatno trajati ceo život", kaže za "Blic" izvor upućen u istragu.

Slučaj je otkriven tokom posete radnika palanačkog Centra za socijalni rad jednoj porodici i razgovora sa drugom devojkom. Devojčica M. M. se zatekla u toj kući i onda se poverila socijalnim radnicima. Oni su odmah alarmirali policiju. Krenula je istraga kako bi se utvrdilo da li je i koliko tačno ono što je devojčica ispričala. Ispostavilo se, nažalost, da je njena priča čak i mnogo teža i gora od onoga što je u prvi mah ona bila spremna da podeli sa neznancima.

"Devojčica je u svojoj 13 godini prvi put primorana na seksualne odnose. Otac je dugovao u kafani, pozajmljivao pare od komšija, za cigare, hranu, piće... Iznose od 10.000 do 30.000 dinara. Dugove roditelja je nesrećno dete na taj način otplaćivalo", kaže naš sagovornik.

Najčešće se sve odigravalo u kući roditelja, koji bi za tu priliku izašli, a posle su se premestili u jednu napuštenu kuću u Palanci. Koliko često je devojčica bila primoravana na seksualne odnose ostaje da utvrdi već sada obimna istraga.

Odmah po saznanju da je devojčica bila seksualno eksploatisana, Više tužilaštvo u Smederevu, koje vodi slučaj, obratilo se Jedinici za zaštitu žrtava trgovine ljudima.

"Zbog svih trauma koje je dete preživelo dobilo je status osetljivog svedoka", kažu u Tužilaštvu.

Osim roditelja, uhapšeni su i P. S. (32), V. S. (46), . Đ. (43) i D. J. (54), svi iz Smederevske Palanke.

Sva četvorica se sumnjiče da su imali seksualne odnose sa maloletnom M. M. i da su na taj način njenom ocu naplaćivali dugove koje je napravio. Vodi se postupak i protiv M. P. koji je sada mlađi punoletnik, ali je kao stariji maloletnik seksualno iskoristio dete, po istom osnovu - duga.

Zbog toga što su dvojica očevih "poverilaca" gotovo izvesno bili svesni da ulaze u odnose sa devojčicom od 13 godina, oni će, pored ostalog, biti najverovatnije optuženi i za krivično delo obljube nad detetom.

U pitanju su komšije koje su sigurno morale da znaju koliko dete ima godina, ako ne tačno, a ono barem da je maloletna.

Kao da to nije bilo dovoljno, plaćanje dugova na taj način po Palanci, otac je nesrećnu devojčicu vodio i u Beograd, na čuveni Plavi most. Tu je dete preživljavalo nove traume, prinuđeno da prodaje svoje telo.

"Ona se protivila tome, ali je dobijala batine od oca. To šta je ona doživela tamo je strašno. Terao ju je da se prostituiše. A cenovnik je bio - hiljadu dinara za klasičan seks, 500 dinara za oralni seks", kaže naš izvor.

Otac je posle devojčicine prijave uhapšen na beogradskom Vračaru. U Tužilaštvu kažu da je u toku identifikacija ostalih koji su iskoristili nesrećnu devojčicu kako bi i oni bili privedeni pravdi.

Preti im do 15 godina zatvora.

Za krivično delo trgovine ljudima, kada je žrtva trgovine dete, kazna zaprećena zakonom je od pet do 15 godina zatvora. Po starom zakonu koji će se ovde verovatno primenjivati zaprećena kazna je od jedne do osam godina zatvora.

Izvor: Blic
Foto: Profimedia/ilustracija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Iskreno

11.02.2017 09:08

To se samo u Srbiji moze desiti. Nema dana da se u Srbiji strasni dogadjaji desavaju.

ODGOVORITE
Name

Cagi

11.02.2017 10:56

Nije tacno da se to samo u Srbiji desava. Takve stvari se nazalost svuda desavaju, a u navodno demokratskim drustvima su mnogo cesca pojava. Najzalosnije od svega je cinjenica da sudovi i pored svih dokaza o monstruoznosti tih nedela uglavnom donose minimalne zakonom predvidjene kazne, a jako retko najvise. Ta praksa bi se trebala promeniti, a maksimalne kazne kod posebno teskih krivicnih dela da se krecu u rasponu od 20 do 40 godina zatvora, bez prava na umanjenje kazne.

Name

Md64

11.02.2017 09:33

Doživotni zatvor i to sa crncima,ovim monstrumima je malo!!!

ODGOVORITE
Name

Porodicni biznis

11.02.2017 14:32

Nema govora, Vucic je uredio Srbiju.

ODGOVORITE