Povećan budžet za hrvatsku vojsku

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da je povećan budžet za Ministarstvo odbrane i za Oružane snage Hrvatske.

Region 15.01.2017 | 14:56
Povećan budžet za hrvatsku vojsku
"Hrvatska vojska treba da ima svoje sposobnosti i u kopnenoj vojsci i u mornarici i u vazduhoplovstvu. Ministar odbrane i njegovi saradnici, zajedno sa svima drugima zaduženim za nacionalnu i domovinsku bezbjednost, rade na procesu kako bismo se pripremili i za jačanje naših vazduhoplovnih snaga", rekao je Plenković odgovarajući na pitanje šta će biti sa kupovinom borbene eskadrile i modernizacijom vojske, prenosi Hina.

Navodi se da je premijer Hrvatske "izrazio nadu da će se idućih godina za to naći odgovarajući načini finansiranja, jer je to u strateškom interesu zemlje".

Plenković je prethodno jutros, povodom 25. godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske, položio vence na Oltar domovine na Medvedgradu kao i na groblju Mirogoj.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Real-an

15.01.2017 14:59

Zvecka se oruzjem i u susjedstvu i komsiluku nesto mi govori da ce ljudi u BiH platit racun najskuplji ko i do sad sto su

ODGOVORITE
Name

Neverni Toma

15.01.2017 15:19

Umjesto da smanjuju naoružavanje i unapređuju ekonomsku i svaku drugu saradnju, zemlje nesrećnog zapadnog Balkana se naoružavaju i zveckajku oružjem. S obzirom da je ovdašnjim političarima ratovanje u krvi i da imaju kratak fitilj, neka nam je svima dragi Bog u pomoći.

ODGOVORITE
Name

Zool

15.01.2017 16:03

Za pocetak nabavite dovoljno ogreva da vam se vojska ne smrzava i da ih ne šaljete kući kada su velike hladnoće.

ODGOVORITE