Veljko Paunović hoće Pepita u Čikagu!

Nije došao Švajnštajger, možda će Italijan...

Fudbal 04.01.2017 | 11:30
Veljko Paunović hoće Pepita u Čikagu!
Ni dolazak Veljka Paunovića na klupu nije pomogao mnogo američkom MLS ligašu Čikagu. Klub iz Grada vetrova je pod komandom palicom srpskog stručnjaka završio sezonu na poslednjem mestu na tabeli. Kao i sezonu ranije… Sa Paunovićem su osvojili tek bod više.

Jasno je da nije toliko do trenera koliko do lošeg kvaliteta igračkog kadra. Čikagu su potrebna pojačanja, a Paunović je dobio odrešene ruke da dovede neka kvalitetne igrače iz Evrope. Već je kupljen Nemanja Nikolić iz Legije, pozajmljen jeŽuninjo iz Los Anđeles Galaksija, pregovara se sa Antoniom Rukavinom iz Viljareala, a propao je pokušaj da dovedu Bastijana Švajnštajgera.

Sada je Čiakgo došao na ideju da angažuje Đuzepea Rosija iz Selte! Italijan je pre nekoliko godina bio među najboljim napadačima Evrope, a onda je usledio horor sa serijom povreda i karijera mu je krenula niz brdo. Prošlog leta je došao u Seltu iz Fiorentine gde se polako vraća u nekadašnju formu. Uglavnom ulazi kao džoker sa klupe, a dao je dva gola u Primeri i Ligi Evrope. Iako to brojke ne govore, Rosi je bitan faktor u Selti i dobro odrađuje svoju ulogu, pa je pitanje koliko je klub iz Viga spreman da ga se odrekne.

Čikago mu može ponuditi bolje finansijske uslove, ali nije jedini s one strane Atlantika koji želi Italijana. Pored Čikaga, popularnog Pepita hoće i Montreal Impakt. Rosi je rođen i odrastao u SAD, posle čega je sa 13 godina došao u Parmu, a put ga je dalje vodio u Mančester Junajted. Najbolje partije je pružao u dresu Viljareala kada ga je želela i Barselona, ali je tada odabrala Aleksisa Sančeza. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar