Dodikova beogradska kapitulacija

Milorad Dodik je kapitulirao, ali kapitalulaciju nije potpisao pred svojim građanima u Banjaluci već u Beogradu.

Republika Srpska 15.07.2016 | 09:32
Dodikova beogradska kapitulacija
Da bi predaja ljepše izgledala i da bi se predstavila svojim građanima kao pobjeda, Dodik je u pomoć pozvao Aleksandra Vučića da mu još jednom pokuša dati alibi pred domaćom javnosti. Svima je jasno da je Republika Srpska na koljenima, i da je samopovrijeđeni nervozni predsjednik koji hramlje sa štapom u ruci njena slika u ogledalu.

Srpska je toliko iznurena višegodišnjom pljačkom i sistematskim razaranjem i uzurpacijom svih institucija da ni sedam dana nije mogla izdržati bez kredita MMF-a, a njeno otuđeno rukovodstvo moralo je da istakne bijelu zastavu pred ucjenom Fadila Novalića i Denisa Zvizdića.

Iako Njemačka nije obećala nikakva konkretna sredstva i pomoć kako bi se sanirale štetne posledice SSP-a, ne čekajući da Svjetska banka napravi objektivnu analizu posledica SSP-a na domaću poljoprivredu kako je još juče dogovorio sa njemačkim ministrom poljoprivrede, Dodik je naprasno po ko zna koji put pogazio svoju riječ, promijenio odluku i samo 8 dana nakon istorijskog „NE“ Evropskoj Uniji podvjenog repa prihvatio SSP.

On nije mogao čekati analize i konkretan dogovor sa Njemačkom i EU jer je i sam priznao da su budžet i kasa prazni, nije smio dopustiti da pred lokalne izbore kasne plate i penzije jer bi to pomoglo građanima da se osvijeste i shvate koliko je ozbiljna situacija, pa je Lažni Mesija pognute glave i spuštenih pantalona po ko zna koji put ponizio Republiku Srpsku i njene građane.

Manipulator svaki poraz preko svojih dvorskih medija pokušava predstavitti kao veliku pobjedu, pa je u Beogradu održana još jedna jeftina predstava u kojoj je Čeda Jovanović iskorišten kao dimna bomba kojom se skreće pažnja javnosti sa suštine. Nekadašnji pobačaj postao je najbliži saveznik koji vandrednim konferencijama za novinare i zajedničkim sjednicama Vlada pomaže Dodiku da preživi još koji mjesec i opere se pred građanima Republike Srpske.

Vučić je nedavno Dodiku dao 50 miliona maraka kupujući obveznice sa bratskom kamatom od 5%, a sada mu daje alibi da je tobože na njegovuu sugestiju a ne iz krajnje nužde prihvatio SSP. Poslije samo 8 dana promijeniti odluku o SSP-u, bez ikakvih analiza i garancija Njemačke da će realno nadoknaditi gubitke, kleknuti na koljena pred Novalićem i Zvizdićem je jedno od najvećih poniženja koje je Republika Srpska doživila od otuđenog režima poslednjih godina.

Ova situacija je pokazala smiješnim režimske floskule o „boljem entitetu“ jer je Federacija, uprkos brojnim unutrašnjim problemima, trvenjima i komplikovanoj administraciji, ipak mogla da odbije MMF i preživi bez novog kredita dok je rukovodstvo Republike Srpske isti dan počelo da cvili o navodnoj ugroženosti i hibridnom ratu koji navodno zapad vodi protiv režima. Srpska jeste ugrožena, ali prije svega od otuđenog režima koji je vodi propast već 10 godina.

Dodikova beogradska kapitulacija potpuno je skinula masku sa lica Aleksandra Vučića koji od završetka izbora 2014. prikriveno, a sada već i otvoreno podržava Dodika i pruža mu slamku spasa u teškim situacijama.

To potvrđuje i Vučićeva najava da će pred izbore posjetiti Hercegovinu, a cilj je očigledno da Vučić pomogne Luki Petroviću da pobijedi u trci za gradonačelnika Trebinja.

Lukin brat Rade Petrović predsjednik je SNS-a na Čukarici i vrlo važan funkcioner Vučićeve stranke u Beogradu, dugo vremena u Narodnoj banci radio je skupa sa Vučićevim ocem Anđelkom i često ga dovodio u Trebinje, pa je svima jasno da se preko ove privatne linije pokušava organizovati njegova posjeta Hercegovini, sastanci sa Grigorijem i njegovom ekipom kako bi se prikrivenom kampanjom, lažnim patriotizmom slikanjem i govorima pomoglo Luki.

Čudna je igra i ponašanje Vučića jer je svjestan da Dodik vodi Republiku Srpsku u propast, a svojim lošim potezima Vučić samo dodatno produžava agoniju u Republici Srpskoj i njene građane dovodi u sve težu situaciju.

Dodik je nedavno molio srpskog premijera da mu prebaci 50 miliona kupovinom obvenica kako bi preživio do izbora ali ni to nije bilo dovoljno pa je Lažni Mesija morao da kapitulira pred MMF-om, Zvizdićem i Novalićem.

Vučić svojim potezima već dugo vremena zabada nož u leđa opoziciji u Republici Srpskoj odbacujući ljude koji su mu pomagali dok je bio opozicionar, istovremeno pružajući podršku konvertitu koji ga je godinama oštro napadao i nazivao pobačajem. Dodikova politika stalnog konflikta koja mu pomaže da skrene pažnju javnosti sa najvažnijih životnih problema potpuno je suprotna Vučićevoj pomirljivoj politici regionalne stabilnosti i privrednog razvoja.

Dodik je tokom preduge političke karijere vješto koristio, zloupotrebljavao a kasnije odbacivao Miloševića, Koštunicu, Đinđića i Tadića, a ne treba sumnjati da li bi zabio nož u leđa i Vučiću ako mu se ukaže prilika i ako bi od toga imao koristi.

Imajući u vidu kakve je posledice imalo Miloševićevo miješanje u odnose između Milana Martića i Dragana Babića, ili podrška Biljani i dovođenje Dodika na vlast 1998., Vučić bi trebao biti mnogo oprezniji i prestati da svojim potezima dijeli braću preko Drine.

Možda mu slikanje sa Dodikom donese koji dnevno-politički poen jer već dio javnosti u Srbiji obmanut kontrolisanim medijima nažalost ima pogrešnu percepciju da je Dodik Srbin i patriota, ali dalekosežno Vučić od toga može imati samo negativne posledice.

Dodik je prošlost, i nikakve manipulacije, predstave, obveznice i krediti ne mogu ga spasiti jer je nakon sumorne decenije diktature građanima Republike Srpske previše poniženja, prevara, lutanja i teškog života na ivici.

Blog Nebojša Vukanović

Komentari / 70

Ostavite komentar
Name

altec

15.07.2016 07:42

Ništa još za jadnog Mileta nije gotovo.Sad ce Teheran tražiti da potpise i mehanizam koordinacije,da prizna popis inace nema para.Jadni Mile ce se koprcati,napadati na Cedu i opoziciju a ona jadno i bjedno sve potpisati sto treba samo da dobije pare i nekako prezivi.

ODGOVORITE
Name

Re

15.07.2016 10:17

Trebaju pare za nove papke !!!

Name

Goran

15.07.2016 17:57

Ima li ovaj covek imalo morala I da ode sa vlasti??

Name

LOLA

15.07.2016 07:43

MALO MALO PA LIJEVCANSKA LOLA U BEOGRADU STALI TAMO TRAZI BOG JEDINI ZNA PROPALE MU SVE PODVALE KOD VLASTITOG NARODA PA MU SAD KO BOJAGI MOZE VUCIC SVE DA RIJESI E MOJ MILE SRPSKA NESRECO TESKO NAMI SA TOBOM

ODGOVORITE
Name

Milan

15.07.2016 07:46

Gde su ostavke? Ko je odgovoran za ovo stanje , gde su krivci I hoce le biti hapsenja za bilionske stete????????????????

ODGOVORITE
Name

Taksirat

15.07.2016 08:21

Najblaze receno, uobicajeni scenario od dolaska ne(s)podobnih na vlast pa do njihovog nestajanja sa scene je po fazama sljedeci: 1. odusevljenje 2. otreznjenje 3. panika 4. trazenje kriv(a)ca (zrtvenog jagnjeta) 5. kaznjavanje neduznih 6. odlikovanje neangazovanih.

Name

razumio

15.07.2016 08:25

Nema odgovornosti jer kradja je danas u modi. Za pametne teska vremena, a za budale dobra prilika za afirmaciju. Negativna selekcija odgovara Dodiku jer je njega lako nadmasiti u znanju.

Name

role

15.07.2016 09:29

Eee milane-mujane..bas si spadalo..

Name

Re

15.07.2016 09:53

To u normalnom svetu sledi ali na ovim prostorima ne , nazalost!!

Name

To care

15.07.2016 07:55

Sani Čampara novi je igrač Reala iz Madrida!

ODGOVORITE
Name

logika

15.07.2016 08:14

Bravo druže.

Name

Ljehu

15.07.2016 10:02

To majstore, pa nisi dzaba prvak Evrope do 16 godina. Sretno.

Name

Modrica

15.07.2016 07:59

U MODRICI CE DA SNSD IZGUBI SAMO TAKO, A I TI CES PRESEDNICE DA IZGUBIS NA OVIM IZBORIMA PUNO SVOJE PODRSKE. LJUDIMA JE DODIJALO BITI TAKO PODMUKAO

ODGOVORITE
Name

kameleon

15.07.2016 08:01

Opet ovaj politički pobačaj.

ODGOVORITE
Name

ma,

15.07.2016 08:07

Bitno da je sinu dao 3 000 000 narodnih para i da se malo igra sa ABA ligom, a je..s ostalo.

ODGOVORITE
Name

gavrilo

15.07.2016 08:10

Nije to kapitulacija nego manevar, a Vučić ne zabada nož opoziciji u leđa nego je prepoznao ispravnu politiku što ovaj autor od svoje mržnje i političke nepismenosti neće nikada.

ODGOVORITE
Name

e Gavrilo

15.07.2016 08:51

Ne s.ri!

Name

RE

15.07.2016 08:56

Prava politika. Sve nas je manje!

Name

SNSD džemat

15.07.2016 09:12

Ako je ovo manevar a ne kapitulacija, onda je životni standard u RS-u bolji nego u Švajcarskoj... Bože, kakvi negativni komentari o Vukanoviću! A niko se nije osvrnuo ni na jednu ČINJENICU iznesenu u njegovom tekstu. Da li je Dodik odbio, pa za osam dana prihvatio SSP? JESTE! Da li je sačekao analizu Svjetske banke, kao što je rekao? NIJE! Da li je išta konkretno dogovoreno sa Njemačkom (sa kojom je trebalo da se dogovara NAKON izvještaja Svjetske banke)? NIJE! Da li je RS u finansijskim problemima? JESTE! (zašto bi se inače tako brzo "manevrisalo"?) Mogao bi ovako do sutra o lažima i obmanama koje nas koštaju para, zdravlja, života, budućnosti. Jedina krtitika na ovom tekstu je da Vukanović nije napisao da su obojica konvertiti (jedan od šoviniste do globaliste, drugi od globaliste do šoviniste) i da su obojica - BILI I OSTALI - okupacioni namjesnici, postavljeni od onih koji su bombardovali Srbe pravoslavce dva puta u posljednjih deset godina.

Name

DE GOTHIA

15.07.2016 09:21

E GOSPODINE GAVRILO U PRAVU STE - NIJE TO KAPITULACIJA - ALI ZA VAŠU INFORMACIJU TO JE JOŠ NEŠTO GORE, TO JE TOTALNA DEZINTEGRACIJA KOLEKTIVNOG BIĆA JADNOG SRPSKOG NARODA ZAPADNO OD DRINE, KOJI SE TOPI I OSIPA, KOJI PATI I POSTAJE PUKA JADNA SIROTINJA, SIROMAŠNIJA OD PRAVOSLAVNE RAJE U NEKADAŠNJOJ OTOMANSKOJ IMPERIJI, KOJI ĆE USKORO NESTATI ILI UTOPITI SE U BOSANSKOM VILAJETU PREBOGATOG I KORUMPIRANOG VEZIRA I JANIČARA MILORADA DODIKA.

Name

sone

15.07.2016 08:26

Koji smo mi bolestan narod od politike. Kakva je mrznja u narodu, komsije, rodbina i kumovi se mrze zbog politike. A pozicija i opozicija trebaju takve bolesnike da bi dobro zivjeli. Neka odgovore i jedni i drugi na komentar.

ODGOVORITE
Name

Miladin

15.07.2016 12:07

Ne znam odakle pišeš -ali Baja je podijelio svojom politikom građane na povlaštene i obespravljene. Ako nisi u snsd-u (privatnoj bajinoj stranci ili sekti) građanin si drugog reda u RS-u.

Name

ovca

15.07.2016 08:49

Toliko su provodni al opet narod ovca

ODGOVORITE
Name

Taksirat

15.07.2016 08:50

Veliki je to kapacitet, nadoci ce on jos u voznji, niko se nije naucen rodio niti da savjeta u zivotu i radu nije trebao. Tako da ce na kraju nepogresivo grijesiti. Nije cak iskljuceno da se on cak greskom i rodio.

ODGOVORITE
Name

Don Kihot

15.07.2016 08:53

Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi davao, već prodavao. Kaligula jeste prvi postavio konja za senatora, ali i mi konja za trku imamo. Bogatstvo je nalik na morsku vodu; što je više pijemo, to smo žedniji. Čovek mora da zna da se smrt sa njim ne šali. Legalitas regnorum fundamentum – Zakonitost je temelj država

ODGOVORITE
Name

Pisi

15.07.2016 09:07

Pisi malo cesce...da ovi moroni mozda nesto skontaju!

ODGOVORITE
Name

Петар

15.07.2016 09:25

Тако и треба СРБИ да буду јединствени и да у вођењу политике сарађујемо са матицом СРБИЈОМ. Сви треба да знају да смо ми један народ. Подршка предсједнику.

ODGOVORITE
Name

Realno

15.07.2016 10:07

E moj botu...

Name

Miladin Goranovic

15.07.2016 09:29

Od Premijera Vučića sam očekiva de nikada ni u snu ne podrži korupcionaše i kriminalce, a desilo se baš to, nažalost!

ODGOVORITE
Name

Svetla buducnost RS.

15.07.2016 10:20

Pa svi znaju zasto, krim politicari u Srbiji i RS. nemaju alternativu, Ako Dodik dobije izbore bilo gde u RS. to bio pocetak kraja kolike tolike samostalnosti Srba u BIH,Svaka zemlja u kojoj jedan covjek odlucuje o zivotu i smrti vrlo brzo,nestane ugasi se nema 9 januara nema nista.

Name

Zeljko Kuzman

15.07.2016 09:30

Dodik je lažov i hoštapler, totalno je uništio Republiku Srpsku!

ODGOVORITE
Name

Trebinje

15.07.2016 09:43

Naredba je sledeća,Trebinje mora pasti.U akciju će biti uključen gospon Vučić i sva njegova mašinerija,tu je i gospođa Ražnjatović,sva sveštena lica od kaluđera do vladika energetski sektor od do koji će sada uprvom naletu u avgustu zaposliti stotinjak radnika,većinom iz tabora SZP od prošli lokaknih izbora.Toliko za sada sa se zna.

ODGOVORITE
Name

Pero

15.07.2016 09:47

Tri Milje su tri Milje a mi smo samo tri KM vrijedni. Sve ide u krug! Razmisli pa izaberi!!!

ODGOVORITE
Name

DE GOTHIA

15.07.2016 09:48

ĆOPAVI "KRALJ" JE GO I GOTOV - TO SVI VIDE... SAMO TO NEĆE DA VIDI ONAJ ŠTO GA JE ĆOPAVI "KRALJ" DAVNO NAZVAO POLITIČKIM POBAČAJEM - ILI ĆE IPAK POSLIJE NASILNOG "OTVARANJA POGLAVLJA", POLITIČKI POBAČAJ POVUĆI VODU I PROSLIJEDITI TRULOG KRALJA U POLITIČKU KANALIZACIJU... VRELO I VARLJIVO IZBORNO LJETO JE TEK POČELO... A MERKELOVA VOLI DA "ZAVRĆE RUKE" NA ZAPADNOM BALKANU NAROČITO ZA VRIJEME LJETA - JER TO NJOJ DOĐE KAO GODIŠNJI ODMOR - POŠTO SE U NJEMAČKOJ U OVO DOBA OBIČNO ODMARA I LJETUJE - PA ŽENA NEMA POSLA...

ODGOVORITE
Name

Dragan

15.07.2016 13:13

Ma čekamo neku konkretnu akciju drugu godinu...vrijeme ide, ništa se ne dešava...igraju se sa nama samo tako.

Name

Blagovan

15.07.2016 09:49

Podrška Dodiku i iz Federacije. Napred, Predsedniče!

ODGOVORITE
Name

SNSD džemat

15.07.2016 09:49

Neprijatelji Srba i Republike Srpske najviše vole Dodika i njegovi kamarilu - dotični tako vrijedno i temeljno uništavaju da su neprijatelji ljubomorni, kako to njima nije pošlo za rukom.

ODGOVORITE
Name

borac

15.07.2016 09:54

Nije potrebno biti prepametan da bi znao o cemu je rijec Vucicu su male sanse da se obogati u Srbiji a velike da to postigne u RS preko Baje koji sve narodno nudi za vlast pa izvoli zatucani narode ponovo podrska pljackasima.

ODGOVORITE
Name

Dragan Tril Ole O le

15.07.2016 09:58

Pukli smo kao zvečka, a vode nas politički profiteri i tajkuni.

ODGOVORITE
Name

KOJA

15.07.2016 10:04

IMA LI IŠTA DA JE OVAJ DODIK REKAO PA DA SE POSLJE TOGA NIJE POVUKAO IZGOVORENO. SADA ĆE DODIK PREKO NOĆEI POSTATI NAJVEĆI EVROPEJAC

ODGOVORITE
Name

DPS

15.07.2016 10:06

Dodik bere poene kod stranaca a Vi gospodo guslajte po novinama. Da pojasnim: Umjesto da Mladen Ivanic kao predstavnik Saveza za promjene prihvati SSP, Dodik ga nagovara da odbije da bi on isti tekst SSP za sedmicu dana prihvatio i odigrao ulogu dobrog momka kod stranaca. Ko je sad u ovoj prici naivan a ko dobar. Koliko god se predstavnici Saveza za promjene busali u prsa koliko su pametni, iz dana u dan se ispostavlja da Dodiku nisu ni do koljena.

ODGOVORITE
Name

Mr. Jekyll

15.07.2016 10:31

Nemoj vise objasnjavati nista ;)

Name

DPS

15.07.2016 11:55

Da ne bude nesporazuma nisam pristalica Dodikove politike ali to su realne cinjenice. Ko ne vidi neka posjeti oftalmologa.

Name

luka

15.07.2016 10:29

Dokle će ovaj Dodik da narod pravi budalama - koliko je puta slagao ljude

ODGOVORITE
Name

uuuuuu

15.07.2016 11:24

Svima je jasno da dodik pravi budalama kompletan savez za promjene, umjesto da ga hapse zbog kriminala i korupcije, kako sada stvari stoje dodik će sve iz saveza za promjene optuziti za nešto nije bitno šta i pozatvarati ih, i vladati koliko hoće,

ODGOVORITE
Name

Maša

15.07.2016 11:24

Putuj Milokradeee!!

ODGOVORITE
Name

Saopstenje udruzenja poljoprivrednika

15.07.2016 11:57

Gledali smo na ovaj TV dje Bilja kaze da se ne moze na ovoj vrucini. Zbog toga te molimo Fadile da budes njezan,on je jedna fina dusa stiti nas godinama pa ga malo pripazi nemoj da povrijedi i drugu nogu zbog tebe. Zato nemoj biti grub jer ces nas rasplakat

ODGOVORITE
Name

Bosnjak

15.07.2016 12:28

Nije samo da Vucic podrzava Milorad vec i Bosnjaci.Ova dva su odlicna za ukidanje RS-a,bolj nisu mogli docu u ovih 20g poslje rata!!Kameleon im nije ravan.

ODGOVORITE
Name

Srbin normala ocm

15.07.2016 18:46

Bošnjo, imaš jebeno pravo ali mi Srbi u propadajućoj rs sebi samo kopamo jamu sa ovim našem presednikom dodikom..

Name

iz naroda

15.07.2016 12:51

NAROD NIJE GLUP!!!

ODGOVORITE
Name

Zoran

15.07.2016 13:56

Sigurno da je glup. Sve vidi i sve zna, a nista ne piduzima!

Name

Iz vlasti

15.07.2016 15:54

NAROD JESTE GLUP!!!

Name

Leko

15.07.2016 14:00

Jedan od nabolji ministara gospodin Sarovic je rekao da SSP je dobar za RS i to Ivanicu nije bilo dovoljno nego je cekao odobrenje od Dodika i time se istom bacio pod noge,sada mislimo da ce Zvizdic i Novalic potpisati sporazum sa MMF mislim da nece nego ce traziti ratifikaciju rezultata popisa i sporazuma o kordinaciji posto je ocigledo federacija ekonomski jaca od RS i nije im dosla voda pod grlo.

ODGOVORITE
Name

Stokan

15.07.2016 14:31

Ivanić je Dodikova marioneta, da je Dodik rekao da je mlijeko crno, Ivanić bi bez pogovora rekao da je to tako.

Name

Zoran

15.07.2016 14:01

Svijet je postao vrlo opasno mjesto za živjeti,. Ne zbog zle vlasti, već zbog naroda što ništa ne poduzima !!!

ODGOVORITE
Name

brzi

15.07.2016 14:46

Zna Vucic sta radi.DOS je bio u Srbiji i znamo kako je sve proslo.Gde je puno baba kilava djeca.

Name

Danijel Kecman

15.07.2016 15:02

Ono u Beogradu je bilo skolovanje Dodika. Ovakva parohijalna politika SZP-a je razlog zasto se gubi na izborima. Nije dogovorio sastanak vec je bio pozvan na peglanje.

ODGOVORITE
Name

Miki

15.07.2016 15:17

Imaju neki stari nazivi da bi se opisao mentalni sklop pojedinaca kao npr: Tokmak. Kloc. Vi dodajte neke ili im dodijeliti navedene

ODGOVORITE
Name

Fuj Banjalučani

15.07.2016 16:14

Može i bilmez. On je ustvari jedna vrlo drska seljačina koja je iskoristila priliku. Jer je ovaj narod tona nepismenih g.vana. On može proći samo kod ovakvih budaletina, pokvarenjaka i podlaca. A oni nisu ništa bolji od njega. Zatrali su sve i jednu fabriku. Zatrali su sve i jednu tehničku struku. Od čega misle živjeti? Mogu jedino pasti travu. Fuj

Name

VASIL

15.07.2016 16:32

E moj sifrovani Fuj Banjaluko,sto ne stisnes su..k pa se ne potpises.Nisam ti ja za Milorada,ali nikad tako nebih pisao.Jos nesto da te posavjetujem dobro namjerno,djaba je se sakrivati pod Fuj,Muj,Tuj ima takvu moc Dodo da te pronadje za pet minuta,a onda neka ti Bog bude na pomoci,al djabe govorim sledi degenjek po tamburi.

Name

re vasil

15.07.2016 16:52

Pa nije to ovo sjeverna korea

Name

koreja

15.07.2016 17:14

Pa nije Koreja i ja se slaze,Tamo Kim raznese nesretnika topom,a opvdje degenjek po tamburici,pa priznaj da je bolje.

Name

Leko

15.07.2016 17:12

Ajde presjednice jos potpisi rezultate popisa i sporazum o kordinaciji i ispunices neciji cilj za sto si i namijenjen.

ODGOVORITE
Name

Dragan

15.07.2016 19:54

Namirio se on, zabole ga stojko za nama. Sad ćemo da jedemo njegovu patriotsku čorbu.

Name

Super

15.07.2016 18:11

Federaciji odbija MMF a RS pada na kolena

ODGOVORITE
Name

Os

15.07.2016 18:20

Dali ovaj narod ista konta I sta sad poslije referenduma itd

ODGOVORITE
Name

Fadil

15.07.2016 19:54

Ma potpisao bi ja za MMF, nego mi olovka nesto smelcuje. Milorade de ovo oko popisa da rijesimo dok mi donesu drugu olovku.

ODGOVORITE
Name

Narod

15.07.2016 19:54

Sta je zasluzio narod koji u bosni sije a BOGA moli da u srbi kisa pada .pametnom dosta

ODGOVORITE
Name

SaŠa Latinovic

16.07.2016 12:06

Eto, sve ste lijepo objasnili i svima nam je jasno. Sta planirate da preduzmete povodom svega toga ili cete i dalje samo da pisete komentare i glasate kao i do sada?

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

18.07.2016 07:41

VUČIĆ=DODIK=VUČIĆ=DODIK=VUČIĆ=?

ODGOVORITE