Policija uhapsila 20 vjernika kod Valjeva

Dvadeset vernika je uhapšeno jer su se oglušili o zabranu prilaska području brane i akumulacije “Rovni”, pokušavajući da uđu u manastir Svetog arhangela Mihaila u selu Tubravić kod Valjeva.

Srbija 31.08.2015 | 22:38
Policija uhapsila 20 vjernika kod Valjeva

Vernici koji sebe nazivaju “Stražari Gračanički”, okupljeni oko udruženja “Istinoljublje”, koje predvodi raščinjeni monah Antonije (Dragan Davidović), pokušali su da priđu kompleksu manastira, u narodu poznatog kao Valjevska Gračanica, ali ih je u tome sprečila policija.

Manastir se, naime, nalazi u blizini budućeg veštačkog jezera sistema “Rovni”, čije punjenje počinje 1. septembra, zbog čega je JP “Kolubara”, koje je investitor gradnje, saopštilo da je zbog spuštanja zatvarača na brani i početka punjenja akumulacije iz reke Jablanice zbog bezbednosti svaki prilazak i boravak nezaposlenih lica na tom području strogo zabranjen.

Kako je preneo sajt www.vaseljenska.com, pripadnici MUP-a su nekolicinu vernika predvođenih raščinjenim monahom zaustavili kod Poćute, da bi radnici JP “Kolubara” u međuvremenu zagradili i drugi put ka Gračanici.

Jutros, ranom zorom, policija je upala u manastir Valjevska Gračanica, tretirajući verni narod kao kakve kriminalce. Prvo su ih potrpali u maricu a zatim zadržali na oko kilometar od manastira gde se i dalje nalaze prenosi sajt www.vaseljenska.com.

U valjevskoj policiji za “Blic” potvrđuju da je došlo do privođenja ljudi koji su se oglušili o jasno istaknuta obaveštenja o zabrani prilaska području brane i akumulacije.

Zbog drskog ponašanja i oglušavanja o naređenje, jer su mimo zabrane vlasnika parcele JP “Kolubara” i znakova upozorenja, te našeg upozorenja da čine krivično delo uzurpacije imovine, privedeno je 20 osoba, 14 muškaraca i šest žena, koji će biti predate sudiji za prekršaje - kažu u policiji.

Izvor: Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

SPC

31.08.2015 14:34

Gde je sada nas posteni i veliki patrijarh gde su sada nase vladike da se dignu i sprece ovo bogohuljenje ko to ima pravo da rusi sveti dom naseg Boga osim njega samog. Cuvajte se Srbi jer kako posijete tako ce te i poznjeti ko je citao bibliju znace sta sledi tom narodu i tom gradu

ODGOVORITE