Ristić iz Zvezde u HSV za milion i po?!

Ni Slobodan Rajković, ni Luka Jović, ni Mihailo Ristić, prvi će u inostranstvo iz redova crveno-belih talentovani zadnji vezni. Marko Grujić, jedan od najmlađih i najperspektivnijih fudbalera Crvene zvezde, na meti je Hamburga koji je spreman da plati oko 1,5 miliona evra za mladog asa.

Fudbal 11.05.2015 | 22:20
Ristić iz Zvezde u HSV za milion i po?!

Grujić je igrač o kome se već dosta priča, ali pravu priliku je dobio tek pred kraj prvenstva kada je postalo jasno da crveno-beli imaju male šanse da se domognu titule. Međutim, Nemci su u njemu prepoznali kvalitet još ranije i nisu odustali u svojoj nameri da ga angažuju a sada su veoma blizu toga.

Hamburg je spreman da ponudi Zvezdi pomenutih milion i po evra za prava na mladog igrača, ali i da ponudi varijantu po kojoj će ostati u Srbiji bar još godinu, a i duže. Takođe, naš klub bi za svaki meč koji Grujić odigra dobijao određenu naknadu, kao što to trenutno Vojvodina dobija za mladog golmana Milinković-Savića od Junajteda.

Najrealnija bi bila cifra od oko 10.000 evra što praktično znači da crveno-beli mogu da prihoduju još bar 300.000 evra ukoliko Grujić bude igrao u formi u kojoj se to od njega očekuje.

Zbog situacije u kojoj je klub to bi mogla da bude prihvatljiva varijanta pogotovo jer postoji prostor da se obeštećenje podigne bliže cifri od dva miliona evra. Ono što je sada bitno je odluka samog igrača.

Grujić je zimus imao ponude Rome i Udinezea, doduše za slabije obeštećenje, ali ih je odbio uz obrazloženje da ne želi da menja sredinu dok se potpuno ne afirmiše u Zvezdi. Zbog toga bi i sada moglo da se dogodi da odbije ponudu Nemaca. Ipak, ako se dva kluba dogovore, nije za očekivati da se nešto bitno promeni.

Komentari / 0

Ostavite komentar