Preminuo nekadašnji gen-sek Zvezde!

Bivši fudbalski sudija i nekadašnji generalni sekretar Fudbalskog kluba Crvena zveda Konstantin Zečević umro je u nedelju ujutru u Beogradu u 94. godini.

  • Sport
  • Fudbal


U dugom i plodnom životu Zečevic je ostavio neizbrisiv trag u jugoslovenskom, a pre svega u srpskom fudbalu. Bio je među najistaknutijim fudbalskim sudijama na prostoru bivše Jugoslavije i jedan od malobrojnih srpskih arbitara koji je imao čast da sudi na svetskom prvenstvu, sapšteno je na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Kao sportski radnik, Zečević će trajno ostati upamćen u istoriji srpskog fudbala, jer je 28 godina obavljao funkciju generalnog sekretara Fudbalskog saveza Beograda. Punu deceniju Zečevic je bio generalni sekretar FK Crvena zvezda i to u vremenu kada je taj klub krcio sebi put ka evropskoj i svetskoj tituli.

U sudijskoj karijeri Zečevic je u 25 zemalja Evrope i sveta sudio 75 međunarodnih meceve. Kruna njegove sudijske karijere bilo je učešće na Svetskom prvenstvu u Engleskoj 1966. godine. Na tom prvenstvu bio je glavni sudija na utakmici SR Nemačka - Argentina, a na tri meča obavljao je ulogu pomocnog sudije.

U međunarodnoj klupskoj konkurenciji najveće priznanje dobio je 1968. godine kada je u Tokiju sudio meč za titulu u Internacionalnom kupu izmedu Mančester junajteda i Estudijantesa (Argentina).

Datum i mesto sahrane Konstantina Zečevića biće naknadno objavljeno.

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.