Uhapšeni za tarorizam danas idu u Tužilaštvo

Osobe, koje su uhapšene zbog veza sa terorizmom, danas će u poslijepodnevnim časovima biti predate Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Bosna i Hercegovina 14.03.2015 | 11:09
Uhapšeni za tarorizam danas idu u Tužilaštvo

Iz Agenciju za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ saopšteno je da će osobe lišene slobode u okviru jučerašnje akcije Sipe kodnog naziva "Beneluks" biti predate u nadležnost Tužilaštva uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima.

Sipa je juče uhapsila pet lica koja se dovode u vezu sa terorizmom.

Uhapšena su tri državljanina BiH i jednog državljanina Švedske, a pronašla je i improvizovanu eksplozivnu napravu.

Uhapšena su lica čiji su inicijali A.R. /36/, O.A.S. /53/, E.Dž. /42/ i A.Š. /40/.

Nešto kasnije na području Sarajeva uhapšeno je još jedno lice čiji su inicijali Ž.M. /41/.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su Enver Džanko, Adis Ramić i Amar Šljivo, sva trojica državljani BiH, Osman Abdel Selam, državljanin Švedske arapskog porijekla, prenose federalni mediji.

Uhapšeni su osumnjičeni da su, po narudžbi, na području BiH izradili eksplozivnu napravu sa namjerom da je isporuče u jednu od skandinavskih zemalja, a koja je, prema raspoloživim saznanjima, trebalo da bude korištena za izvršenje terorističkog akta.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

SDS BL

14.03.2015 10:13

SIPA zavrće uši i ne da ni plakati, baš me zanima kome će zavrnuti uši nakon imenovanja novog ministra bezbjednost i novog direktora SIPA-e?

ODGOVORITE
Name

Edo , Slatina - Tuzla

14.03.2015 10:15

Kao sto su mudzahedine , Ruske , Grcke i ostele " dobrovoljce " snage IFOR-a i SFOR-a protjerali iz BiH tako treba donijeti zakon da se nadje model da i ove vehabije , ravnogorce itd. uhapsi i osudi na dugogodisnje robije , a onima koji nisu rodjeni u BiH da se oduzmu putne isprave , ponisti drzavljanstvo i protjeraju iz BiH zbog nas koji bi da zivimo u miru !

ODGOVORITE
Name

smješno

14.03.2015 10:30

Čuj odavde nosili bomu u Švedsku ako je istina stvarno su blentavi daj sliku da je svi vidimo.

ODGOVORITE
Name

objava

14.03.2015 11:36

Neka Sipa objavi sliku bombe ili čitamo Švedske vijesti koje tvrde da sa ovim nemaju veze, Zubac odbrojani su ti dani . . .

ODGOVORITE
Name

eto sad

14.03.2015 11:42

Uprav u Švedeskoj objavljeno "Međutim, Adreas Fahlen, osoba iz odjela za odnose sa javnošću policije u Švedskoj za švedski list Expressen izjavila je da sve to nema nikakve veze sa terorizmom. - Sve je povezano za kriminalnim bandama u južnoj Švedskoj - rekao je Andreas Fahlen. Prema švedskoj policiji koja je učestvovala u akciji, bomba nije namijenjena terorističkom napadu. Prema njima, bombu su naručile bande. -

ODGOVORITE
Name

Informator

14.03.2015 12:03

Svedska sredstva informisanja objavila da se ne radi o planiranju teroristickog akta, nego da je ekspkoziv bio namjenjen za obracun mafijaskih krugova. Isto se istice da nije jasno zasto je SIPA BiH okarakerisala ovaj akt kao teroristicki.

ODGOVORITE
Name

re edo

14.03.2015 19:17

A gdje ce ih edo majke ti ? Kad si tako pametan objasni nam onda gdje cemo sa njima kad im oduzmemo drzavljanstvo , kao sve se zemlje otimaju da ih prime kod sebe.

ODGOVORITE