Kusturica Sidranu: Pismo duhovnom beskućniku

"Sarajevski pjesnik, duhovni beskućnik, Abdulah Sidran , napisao je da se Emir Kusturica pretvorio u Panteliju. Šta drugo može da piše čovjek koji se naočigled svoga naroda pretvara u bojler koji i gore i dole rđa a curi i pišti na sve strane.

Bosna i Hercegovina 09.01.2015 | 15:03
Kusturica Sidranu: Pismo duhovnom beskućniku

Svaki čas se iščekuje da Akademik svečano eksplodira. Kako bojleru i dolikuje?!Šta drugo da radi nego da zamišlja kako se drugi likovi iz njegovog života pretvaraju u nešto drugo. Ne moraju se listati knjige iz psihoanalize da bi se došlo do srži Sidranovih govnarija.

To se traži po kontejnerima velikih pjesnika gdje je čovjek bojler čeprkao čitav život tražeći inspiraciju. Lista osoba kojima Sidran duguje novac je poduga i da bi dugovanja bila otpisana Sidran mijenja biografije svojih savremenika! Ako je Kusturica u ratu poginuo braneći Sarajevo a Udba umjesto njega namontirala Panteliju kako je onda Sidran 2008. u aprilu došao na Mećavnik da ponudi Kusturici scenarij čija bi naplata obezbjedila penziju koju nije zaradio braneći Sarajevo i pišući borbene stihove ”Naša je Drina Meka i Medina!”.

Dolazak na Mećavnik je bio stari trik sarajevskog šibicara: stavio je na sto napisane tri stranice koje bih ja trebalo da ponovo napišem onda i snimim film! Čak i da nije tako što ne ode Panteliji nego dođe do Kusturice? Kada je, nešto kasnije bio na pragu da izgubi očinji vid i kada u Sarajevu nije bilo sponzora (kažu tamo nema mjesta gdje se nije provalio), stigao je kod Kusturice po pomoć da operiše kataraktu!? Kako je onda Kusturica a ne Pantelija izvadio iz džepa pet hiljada eura i poslao ga u Sveti Vid gdje imaju podaci ko je operisan a ko je dao novac!

Kada je shvatio da nema ništa od prodaje izandjalog scenarija zašto se, kasnije, u intervjuu Ninu, pravdao da je za operaciju katarakte ”odradio” knjigu „Smrt je neprovjerena glasina“ koju potpisuje Kusturica, a ne Pantelija! Abdulah Sidran je od malih nogu izražavao potrebu da svoju sitnu dušu ukrupni! Kao zaludni turista koji po mjenjačnicama velikog grada traži da mu sitniš od sto evra neko da u papirnoj novčanici.

On je zapravo činio sve da ne bude sarajevski miš i zato je pisao poeziju. Posvećivao je Branku Mikuliću, Titu i poput morske drhtulje ženama koje nije mogao da povede u krevet. Tu je bio iskren. Šteta što se tada već nije pojavila ideja o Panteliji pa da čovjek koji se uspješno pretvorio u bojler ne doživi slavu koja mu nije pripadala.

Ovako pišući svoje govnarije živi u ćorsokaku mijenja uvjerenja brže od vremenskih promjena u gradu gdje živi. Prije dvije godine je pisao u Oslobođenju, dok se nadao da će uzeti lovu, „protećiće još mnogo Miljacke dok se ne rodi talenat kao što je Kusturica“. Kada je vidio da neće maznuti svoju milju onda me proglasio mrtvim. Kakav pokušaj reketiranja.

Po logici bojlera koji rđa i curi na sve strane ja bih trebalo da dokazujem kako sam malo živ a ta istina je mogla da se potvrdi davanjem novca! Tako bih Sidranu dokazao novcem da sam živ i kako ”My name is not Pantelija?”

A šta ako bi se ustanovilo da je zapravo Sidran u Siriji poginuo kao i mnogi njegovi sunarodnjaci koji su se borili protiv Bašara i da je ovaj bojler koji pred našim očima curi samo zamjena teze? Čak iako je živ sumnjam da ćemo se više ikada gledati ali je važno da nešto sazna prije smrti! I do sada si me Avdo držao veoma nisko i zato imaš pozdrav odavde!"

Emir Kusturica

Preuzeto sa www.iskra.co

 

Komentari / 61

Ostavite komentar
Name

ОКСИГЕН

09.01.2015 14:09

Алал вера Кусто , ал' си му јуначки отписао и вратио га тамо гдје му је и мјесто - на сметљишту! Ипак си својевремено прецијенио овог чаршијског пацова што глође по властитој сујети. Показао си му да у некадашњим заједничким филмским дјелима нема мјеста за двојицу. Јер, један је Куста! А овај миш башчаршијски, може са својом свитом само у шићарџијске амбаре. Тачка.

ODGOVORITE
Name

Logika...

09.01.2015 14:10

Vaši su životi propali scenario i pustite više ovaj jadni narod vaših piskaranja i nebuloza..

ODGOVORITE
Name

Teocak

09.01.2015 14:18

Emire, teško je živjeti a biti prodana duša!!! Bolje sa Avdom nego sa Dodikom, ili?

ODGOVORITE
Name

BAJA

09.01.2015 14:18

Za očekivati je da nazovi nezavisne novine zamole BAJU da on prokomentariše novonastalu situciju.

ODGOVORITE
Name

oo

09.01.2015 14:18

Na čemu su ova dvojica? Ovi bi za male pare pristali na sve.Koliko mržnje ima i kod jednog i drugog!

ODGOVORITE
Name

Lazo

09.01.2015 14:19

Ovoga Kustu kao da je pravio isti kao i Dodika, za sve ima odgovor.

ODGOVORITE
Name

Musliman

09.01.2015 14:25

Emire Nemanja i ja mislim da su budale i bolesnici oni što idu na ratišta tipa Sirija ,Ukrajina i itd ali isto tako mislim da i ti spadaš medju njima !!! Smatram da je to tvoj vid manipulacije !!! Najbolje bi bilo kada bi ste obojica otišli da se liječite!

ODGOVORITE
Name

Tuzla

09.01.2015 14:29

Dvije sitne duše, prodali bi svoje rođene za marku. Sreća naša pa obojica ( ne zna se koji je gori) odlaze sa fiktivne ( uspješne )scene. da j Bože da se nikada nisu ni pojavili nego da su neki drugi umjesto ovakvih. Šteta što su nam godinama prodavali maglu. Šteta svake sekunde provedene ćitajući njihova nazovi umjetnička djela. Žalosno.

ODGOVORITE
Name

Re- OKSIGEN

09.01.2015 14:34

Majstor si za naruzit čovjeka haha. A i komentar ti je dobar . Jedno ću samo dodati "Avdo je prolupo " i to skroz.

ODGOVORITE
Name

Za oksigena

09.01.2015 14:36

Ja mislim da je obojici mesto na psihijatriji !

ODGOVORITE
Name

Psihoanalitičar

09.01.2015 14:42

Ako se čita između redova ovo Kusturicino pisanje jasno se vidi stvarni karakter pisca. Sidran je debeo kao bojler, zbog svog fizičkog izgleda nije mogao imati ribe koje je mogao imati Kusturica, ispostavlja račun za nadasve human gest pomoći u nevolji (operacija u Sv. Vidu). Zaboravimo nakratko da Sv. Vid vrši besplatne operacije povremeno i povjerujmo da je operaciju platio Emir. Sidran je šibicar koji piše govnarije. Prizemno i primitivno kako dolikuje pravom mahalašu za šta optužuje onog koji mu je podario izvrsne scenarije za svoje najbolje filmove.

ODGOVORITE
Name

kogde

09.01.2015 14:44

Nevjerovatno koliko netrpeljivosti prema Emiru. U svakom slucaju, bez obzira na trenutni odnos njegov prema Duduku, Emiru moja podrska i naklon. Emire Srbine.

ODGOVORITE
Name

TRTE MRTE

09.01.2015 14:44

E BAST STE OBOJICA ''SARAJEVSKA ELITA INTELEKTUALNA'' KOLIKO PROSTOTE SARAJEVSKE, STRASNO JEL VI ONO U SARAJEVU KAZETE ''ONAJ RAJA''. A TI EMIRE STO SE SPUSTI NA NJEGOV BOJLERSKI NIVO. CUDNO IPAK SE VRATIO TAMO GDJE PRIPADAS... MULJAS, MULJAS TI EMIRE STO NE ODGOVORI NA OTVORENO PISMO UVAZENE PROFESORICE IZ BEOGRADA...

ODGOVORITE
Name

Jojo

09.01.2015 14:54

Ovo mi liči kada se muž i žena razvedu i posle počnu da vredjaju jedne druge .

ODGOVORITE
Name

pozzzzz

09.01.2015 14:57

ZA NAŠEG KUSTU . BIO SI I OSTAO VELIKI ČOVJEK , SAMO NAPRED .

ODGOVORITE
Name

vaskrsija

09.01.2015 15:01

Ne dopadaju mi se ova sarajevska carsijsko-mahalska prepucavanja! A, zamislite, oni su intelektualna elita toga grada!

ODGOVORITE
Name

olja

09.01.2015 15:05

Svaka ti cast, Kusturice! Taj Sidran ti nije ni do koljena.

ODGOVORITE
Name

bosna

09.01.2015 15:18

Evidentno Moralno Inteleuktualno Razoren Emir Kusturica

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

09.01.2015 15:59

Oba pripadaju nekadašnjoj raji iz nekadašnje sarajevske mahale. Da nije bilo takve mahale, ne bi bilo ni "Sjećaš li se Doli Bel" a ni "Oca na službenom putu". Nema mahale više, jer su se pohasili previše. Šta se može, ništa. Vratila se prastara vremena tipa "ćuti i trpi". Život piše svoje scenarije. I ide dalje. Preko naših ledja kao i do sada.

ODGOVORITE
Name

Anonimus

09.01.2015 16:10

Abdulah Sidran = Emir Kusturica = hoštapleri i prevaranti.

ODGOVORITE
Name

Bljak

09.01.2015 16:28

Dvojica propalih idiota koji nikako da svate da je doslo novo vrijeme, digitalno doba, neki novi klinci..najgore je kad se matori ponasaju ko tinejdzeri.

ODGOVORITE
Name

realni

09.01.2015 16:32

E,moj Pantelija..Dotace se ti svega.Avdinog imovinskog stanja i Avdinog izgleda,al ne dotace sustinu Abdulahove misli.To je ono sto je.be nase koke,neki bi rekli.Sidranova metafizika je od tebe napravila rezisera.Sidranova metafizika ti brani cast,koja je, mozda jos duboko negdje u tebi,preostala.Zato moj Pantelija dopusti sarajlijama da se s pijetetom sjecaju svog Emira Kusturice koji junacki izgubi zivot za svoju raju,za svoju Goricu,Mejtas i Parkusu,za svoje Sarajevo.

ODGOVORITE
Name

realni

09.01.2015 17:00

P.S Sto rece jedan tvoj bivsi drug ,pjevec i kompozitor: "Nekadasnji Kusta bi prvi, ovakvog sebe pi.. prozvo..

ODGOVORITE
Name

Tamo Daleko Breee

09.01.2015 17:12

Neznam dali je Emir ili Pantelija ili pak Nemanja ali znam da je GENIJE kojejeg oni tamo nikad nece prezaliti niti mu oprostiti....sto ih je navodno kako oni kazu "izdao"a bice najprije da mu nece nikad oprostiti USPEH koji ne mogu pripisati sebi.....

ODGOVORITE
Name

miki

09.01.2015 17:29

Ne znam da li si ti Pantelija, Emir ili Njemanja, iskreno ne ticeme se, znam da te je taj isti bojler proslavio. OD KADA NE RADIS SA NJIM nisi uspio snimiti ni obicnu reklamu, da je dobra a kamoli neki novi film. Ustvari ti i nemas pojima da bi nesto sam napravio dobro. Previse si ti glup Pantelija za to. Ali u necemu si najbolji na svetu, tu ti skidam kapu, reci mi molim te kako ti uspeva da tako obradis Mileta, Borisa i Voju Kostura da ti daju tolike drzavne pare i tudju imovinu. To mi nije jasno, kako ih bre obradi. Sa svojim projektima, od kojih nece biti nikakve korist za narod.

ODGOVORITE
Name

SVINGA

09.01.2015 17:37

Za realnog ,DOBAR TI OVAJ KOMENTAR KO DA SI MI PROČITAO MISLI NAKON ČITANJA OVE KUSTURIČINE BLJUVOTINE, NAIME GLEDAO SAM PAR INTERVJUA SA KUSTOM NA NEKOJ OD TV TAD MI SE UČINIO JAKO DUHOVITIM ALI NAKON OVOG PREPUCAVANJA S AVDOM MISLIM DA IZA ONIH NJAGOVIH VELIKIH RIJECI IPAK KRIJE LICE MALOGRADJANINA I NADOBUDNOG MUŽEKA I ...

ODGOVORITE
Name

Emirov stil

09.01.2015 17:46

To sam ja i nesretan zivot medju sibicarima. Obadvoje smo ostavili bojlere ali ovi nikako da ili zahrdjaju ili se raspadnu od kamenca. Bravo, Emire

ODGOVORITE
Name

Znao sam

09.01.2015 17:55

Neka uradi DNK analizu pa nek se dokže u kakvom svijetu živimo

ODGOVORITE
Name

Julio

09.01.2015 18:05

O kom Kustinom uspijehu pisete, pa sav uspijeh sto je imao bio mu je sa Sidranom, pa Kusta nema dvadeset godina nikakvog uspijeha, jedino sto ga srbijanska vlada nagraduje svake godine a na znaju ni oni sto, valjda sto je preso na pravoslavlje, ali ga morate priznati Sidran izbaci iz takta.

ODGOVORITE
Name

filmofil

09.01.2015 18:57

Ako je iko ogledni primjer krpelja koji ide uz vlast to je upravo Emir-Nemanja Kusturica. Najprije je prišljamčio Anti Markoviću ,pa Slobodanu Miloševiću ,zatim Vojislu Koštunici,potom Borisu Tadiću ,a sada Miloradu Dodiku a sve sa ciljem radi vlastitog bogaćenja ,što mu je do sada polazilo za rukom, a narodu prosipa šuplju priču da je ljevičar.Sidran mi nikad nije bio simpatičan lik,ali mor am priznati da nije bilo njegovih scenarija ,Kustarica bi ostoa upamćen kao osrednji režiser.

ODGOVORITE
Name

Лија

09.01.2015 19:03

Поклањам десет паковања лексилијума.Предност имају теже обољели од пакости и мржње-препознат ће се. Сад ће кликс скинути забрану на коментаре у вези догађаја у Француској идите тамо и лијечите своје болести.

ODGOVORITE
Name

Doboj

09.01.2015 19:17

Marinko Čavara sigurno će biti novi predsjednik Federacije BiH, zanima li ikoga ova vijest.

ODGOVORITE
Name

Pantelija

09.01.2015 19:32

Šta se ovaj buni riječ je o rahmetli Kusturici

ODGOVORITE
Name

realni

09.01.2015 19:42

Рotvrda da je Kusta poginuo braneci Sarajevo se sastoji u Pantelinoj recenici:"I do sada si me Avdo držao veoma nisko i zato imaš pozdrav odavde!" Za one koji ne poznaju sarajevski zargon. Drzeci se za medjunozje,poznaniku se kaze:imas pozdrav odAvde.Тakodje stara sarajevska:drzo si me nisko,odnosno za nesto. Medjutim,moj Pantelija,Avdo kaze da je "u tebi drzo prijatelja" odnosno da je u tebi bilo,pola njegovog dobra.Kad se vec fatas zargona goricke jalije. Drzi se Mecavnika ,jer za bolje nisi.

ODGOVORITE
Name

BL

09.01.2015 19:46

Pamtelija se zapalio hahahaha!!!!

ODGOVORITE
Name

Majstor

09.01.2015 19:53

Sidran je bog,izvratio je ovog papka i to samo jednom malim tekstom. Majstor ostaje majstor

ODGOVORITE
Name

stav

09.01.2015 20:33

Niko ne spori da svako ima pravo izbora ko ce i sta ce biti,gdje ce zivjeti,kako ce moliti.Emir moze biti Nemanja,slaviti slavu,meni to ne smeta,to je njegov izbor.Ali smeta mi sto bar nije sutio dok je granatiran njegov grad sa okolnih brda,grad u kojem je odrasto,grad koji mu je dao sve.Bilo je iluzorno ocekivati da prica protiv bombardovanja Sarajeva ako je pocetkom 90-ih izabrao Beograd kao adresu ali nije se ocekivalo da ce dati takvu bezrezervnu podrsku Milosevicu i Karadzicu cije trupe su granatirale i drzale Sarajevo pod opsadom,trebao je bar da suti.Genije kada je u pitanju filmska umjetnost pokazao se kao nula od covijeka upravo zbog gore napisanog.Sto se tice Sidrana smatram da je u puno cemu Nemanja Kusturica u pravu.Sidran za svoga zivota nije se stambeno zbrino vec su mu tesanjski privrednici u Tesnju kupili stan da ima gdje zivjeti,spao je na hediju i milost drugih,znaci nikaakav domacin on nije.Jazuk.

ODGOVORITE
Name

JMO

09.01.2015 21:47

Kusturica je slavni režiser što je u Domu za Vješanje pokazao kako njegov narod živi i boravi na ovim prostoroma tj CIGANJI mada su i oni ljudi kao i mi, svi ostali ciganji na balknu koji bi za marku oca svog prodali.

ODGOVORITE
Name

Samir

09.01.2015 22:58

Pogledah neki dan Sidranovu budalestine i rekoh ovaj je stvarno ... godine i teske bolesti(izvadjena prostata) su ga definitvno potpuno uzele. Onda procitah odgovor Emira i naprosto nisam mogao vjerovati kakav rjecnik koristi jedna javna licnost, bez obzira o kom se govori. U pocetku glupo glupa teroija Sidrana poce imati nekog smisla. Samo je taj Pantelija prava sirovina. Boze sacuvaj.

ODGOVORITE
Name

Stari moj

09.01.2015 23:43

ODAVNO PAMETNIJI ODGOVOR NEKOME KO PODMECE KUKAVICIJA JAJA DRUGIMA NISAM PROCITAO. SVAKA CAST EMIRE ZA SVAKU RIJEC !!! I U MOJE IME IMAJU POZDRAV ODAVDE (NISKO NAS DRZE).

ODGOVORITE
Name

?

09.01.2015 23:57

Kako u potpisu Emir??? A Nemanja?

ODGOVORITE
Name

M.

10.01.2015 00:30

K. je ovim rekao samo o sebi.

ODGOVORITE
Name

Горски Вук

10.01.2015 06:10

Опет једна у низу подвала бошњачког естаблишмента преко бошњачке академске заједнице, као што су двоје Маркале,Сребреница и низ других наводно што су Срби учинили па и Немању Кустурицу убили, а он се вратио својим коренима и међу своје сународнике и својој матици Србији која му подари добре услове за рад,а јадни Абдулах Сидран остаде празна љуштура као што је и био цео свој живот покушавајући разним подвалама да каже како су муслимани- бошњаци старији од Исуса , а ни Сидрана у овом издању не би било да није таква бошњачка држава.

ODGOVORITE
Name

Nasa realnost

10.01.2015 08:26

Male intrige ili sitne svadjice, dvojice nekadasnjih drugara, koje su dospele u javnost je stvarnost nasih prostora.Toga imamo na pretek u svojoj okolini i ne smeta nam a ovo? Ovaj slucaj,dvojice nekadasnjih drugara, se cak nacionalisticki i politicki farba,zasto?Neka ih,nek se malo svadjaju,ne treba niko da se mesa,opet ce oni pre ili kasnije(iskreno se nadam) zajedno piti kafu.

ODGOVORITE
Name

Lika

10.01.2015 09:00

Molim administratora da najavi da početak texta sadrži sliku uznemiravajućeg sadržaja. ti Emire,Nemanja ili kako već i Avdo pi*ate u istu tikvu,samo što si ti to svoje pi*anje naplatio milionima a Avdo tanko.

ODGOVORITE
Name

kusta

10.01.2015 09:57

Razumiješ ti Avdu ali se lud praviš...

ODGOVORITE
Name

xy

10.01.2015 15:35

Jasam reko daje Abdulah Sidran ljubomoran na Nemanju. Sidranje ostarijo,paje izlafijo i ne zna sta prica.

ODGOVORITE
Name

Ljudina

10.01.2015 17:33

Svoj prelazak u srpstvo si dobro unovcio a i dalje unovcavas. Da su normalna vremena bio bi ti davno u bajboku. Ti respektujes samo ljude od kojih imas koristi.

ODGOVORITE
Name

Bozi dar

10.01.2015 18:47

Koje nebuloze samo ostavljaju komentare ponekad razmisljam tako da ovo sto nas je snaslo i nece proci tako lako zbog ovih "mozgova"velikih napasti jednog kusturicu koji je nesto stvorio i stvara i dalje i pametniji je od sadasnje ciste srpske kike koja vas laze i pljacka skoro 20 godina i vi to neprimjecujete a primjetili ste sta je napisao sidran kusti i kusta sidranu e jadni ste i zaista mi vas zao cisti mahalci

ODGOVORITE
Name

Luda Milojka

10.01.2015 21:36

Ja sam luda, a ova dvojica jos ludja. Drzanje tako nisko nije prehvatljivo. Mene zovu Pantelija oooojjj!!!

ODGOVORITE
Name

stil

10.01.2015 22:43

Kusturica je sa stilom odgovorio ovom trećerazrednom "piscu"! Gluposti oko Kustine nacionalne i vjerske pripadnosti se forsisariju u Sarajevu! Čovjek to i ne spominje! Valjda je to neotuđivo pravo svakog čovjeka da se izjasni ko je i šta je! Zamjeri li iko npr. Muhamedu Aliju zato što je promjenio ime i prešao na islam?

ODGOVORITE
Name

Stari moj

11.01.2015 02:19

Pitate se kako Emir nije Nemanja???? Pa isto je to, kako kome....Šta rećiiii.Emir je slobodan čovjek.On je više nego čovjek,on je ljudina !!!!

ODGOVORITE
Name

TZ

11.01.2015 08:50

Blamaza!!! Porede čovjeka sa majmunom.

ODGOVORITE
Name

Bobo

11.01.2015 10:40

E je..š više i Sidrana u Kusturicu, ko su mi pa to oni, molim da BN ne treba stavljati svakakve budalaštine i na njima dopuštati komentare

ODGOVORITE
Name

Drug iz BG

11.01.2015 10:59

Ja imam druga iz BG koji je radio u Milosevicevoj tajnoj sluzbi i on mi je rekao da Nemanja nije Kustutrica nego Pantelija. Ako on laze, lazem i ja.

ODGOVORITE
Name

bijeljina

11.01.2015 11:05

Koliko muslimana na srpskim vijestima pa to je strasno,ali nista me ne cudi,htjeli bi oni da se vrate u pravu vjeru i izjeda ih kompleks jer znaju od koga poticu pa samo skevcu.Bravo Emire,svaka ti cast kako si odgovorio ovome sto je govorio da svi Srbi treba da budu pobijeni i poklani.To su mnogi Srbi zadojeni jugoslovenstvom zaboravili.Ziv nam bio Emire a ovi sto te mrze,a mrze te jer za razliku od tebe u zivotu nisu postigli nista,mogu da te poljube u odredjeno mjesto.

ODGOVORITE
Name

Za druga iz BG

11.01.2015 12:17

I taj tvoj drug iz te sluzbe Miloseviceve bas lupeta

ODGOVORITE
Name

Oхрана 1

11.01.2015 13:14

Od svršetka minulog rata, na djelu je grčevit pokušaj ponovnog uspostavljanja masonske tvorevine Jugoslavije, makar kao labave konfederacije bivših republika, i u tom pravcu rade mnoge partije, grupe, organizacije, pjevači, književnici, umjetnici, udbaši u ruhu tajkuna. Svi oni su po toj osnovi veoma povezani i aktivni izmedju ex republika i sanjaju san da uz pomoć inostranih elemenata i masonerije, iznova stvore anacionalno bezličnu tvorevinu, čiji osnovni zadatak je da obezliče i uguše nas Srbe kroz tu multi-kulti alhemiju. Udba je življa nego ikad i koordinira sve te aktivnosti kroz raznorazne vidove djelovanja. Kusturica je jedan od ključnih aktera tog jugo-projekta, samo to čini perfidno...

ODGOVORITE
Name

etnolog

11.01.2015 17:23

predlozio bih onima koji zamjeraju Emiru da dobro zivi zarad toga sto je presao u Srpstvo neka se i oni vrate svojoj izvornoj vjeri i zivjet ce bolje te ih nece boljeti glava zarad tudje vjere .

ODGOVORITE
Name

za etnologa

11.01.2015 22:01

nebi bilo loše da se i ti vratis na svoju "izvornu" vjeru. Sramota nek te bude

ODGOVORITE
Name

biso

02.05.2015 01:59

Kusta je davno shvatio da ga nijedna voda ne moze otprati tako da se davno prestao i kupati.

ODGOVORITE