Uhapšen Premijer Hamdija Lipovača

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su premijera Unsko-sanskog kantona Hamdiju Lipovaču.

Bosna i Hercegovina 17.12.2014 | 10:37
Uhapšen Premijer Hamdija Lipovača

Kako je rekao portparol kantonalnog tužilaštva Adnan Tulić, Lipovača se tereti za zloupotrebu službenog položaja i ovlaštenja, a slobode je lišen u akciji pripadnika Federalne uprave policije (FUP).

Hamdija Lipovača uhapšen je jutros u Bihaću u porodičnoj kući, nakon čega je u pratnji policije doveden u zgradu kantonalne vlade gdje je u toku pretres službenih prostorija.

Policija vrši pretrese na više lokacija na području Bihaća, potvrdio je portparol kantonalnog MUP-a Ale Šiljdedić.

Šiljdedić je rekao da Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, odnosno lokalna policija nije učestvovala u akciji lišenja slobode Hamdije Lipovače te da je slučaj u nadležnosti FUP-a.

"Mi nismo uključeni u operaciju tako da ne znamo pojedinosti, ali možemo potvrditi da je informacija tačna", rekao je Šiljdedić.

Komentari / 36

Ostavite komentar
Name

aco

17.12.2014 10:16

Ako bog da uskoro će biti slično ali policija pretresa na lokalitetu Laktaša,Banja Luke,Beograda,.....

ODGOVORITE
Name

Vasilije

17.12.2014 10:16

Ja kad li će neko uhapsiti našeg baju velikog,Bože moj,on je učinio više lopovija nego svi ovi što ih povremeno hapse zajedno.

ODGOVORITE
Name

haki

17.12.2014 10:17

I to bas onog koji nije htio na protestima da dade vlasti i sidje sa premijerske stolice u Tom reonu.Pa bilo mu zao ostavit sve te silne kantonalne novce,Dj.... pokvareniiii.

ODGOVORITE
Name

farsa

17.12.2014 10:31

jos jedna politicka farsa. Volja za obracunom protiv korupcije i kriminala izgleda drugacije.

ODGOVORITE
Name

Podvali i skreni pažnju sa sebe

17.12.2014 10:37

Bojim se da se radi o političkim obračunima. Nisam nikad čuo za nikakvu aferu vezanu za ovog Lipovaču. Šta mu pripisuju?

ODGOVORITE
Name

entiteti

17.12.2014 10:59

u vecem entitetu se bar nesto pokusava uraditi po pitanju korupcijie i kriminala dok u manjem ipak je Mile glavni Baja :)

ODGOVORITE
Name

simbolika

17.12.2014 11:04

na dan kada papci prodani biraju i izdaju narod,ovo se desava upozorenje vise od simbolike?

ODGOVORITE
Name

Srbo

17.12.2014 11:12

Evo onima koji kukaju da se hapse samo Srbi - vidite da kriminalci i ubice nemaju ni vjeru ni naciju.

ODGOVORITE
Name

luka

17.12.2014 11:26

PLAKO NARODE NISMO BKLI NA ULICI ZABORAVILI SU SNAGU NARODA I ULICE ZATO SU BAHATI A U FBIH NAROD JE TO POKAZAO I PLASE SE I ZATO TRUDE SE KOLIKO TOLIKO

ODGOVORITE
Name

Geography

17.12.2014 11:48

ne znam šta se svi lože na ovo hapšenje, mnogi su do sada zvaničnici uhapšeni posebno iz Federacije pa koga je to sud osudio? NIKOGA. Svi su bili u istražnom pritvoru mjesec ili manje i svi su na kraju pušteni. Lijanovići, Bahilj, Čaušević prije toga se sudilo Nedžadu Brankoviću, Edhemu Bičakčiću, Draganu Čoviću. PREDSTAVA ZA ŠIROKE NARODNE MASE

ODGOVORITE
Name

Kod nas za sada ništa

17.12.2014 12:11

Dok je kod nas u pravosuđu osovina Lepir - Bajić - Selman - Tegeltija neće biti borbe protiv kriminala I korupcije jer je nažalost oni uglavnom I štite... Došli su na položaje kao podobnia ne stručni kadrovi I sada se "odužuju" onima koji su ih postavili a znamo da je 50 % privrednog kriminala pod patronatom političara... Ali narod je nażalost na izborima tome indirektno dao podršku.

ODGOVORITE
Name

semberka

17.12.2014 12:43

Hamdija je bio u bijeljini na inauguraciji novog episkopa Hrizostoma i dao veliku donaciju, 200 000,00 KM.

ODGOVORITE
Name

Advo-kat

17.12.2014 12:43

Nemojte se ljutiti, ali jedina ozbiljna policijska organizacija u BiH je Federalna uprava policije. Imam nekih poslovnih veza sa policijom jer sam advokat to je nevjeratno kakav je to profesionalizam. Samo pogledajte njihovu Specijalnu Policijsku Jedinicu. Ubjedljivo najkvalitetnija u BiH ko se imalo razumije u oružje i u specijalističku opremu jasno je da je to i dva nivoa iznad MUP-a RS i SIPA-e. Zato imam potpuno uvjerenje da je dobro i temeljito urađena istraga jer je radio FUP. Pozdrav iz I. Sarajeva

ODGOVORITE
Name

hasib

17.12.2014 13:05

A gdje mu je ministar Zdravstva Amir Muric majku mu jebe i sve ostalo

ODGOVORITE
Name

Rule

17.12.2014 13:08

Murica isto strpati u zatvor on je najgori gad u kantona

ODGOVORITE
Name

Istok

17.12.2014 13:16

Daj bolan, prenesite to hapšenje i u Laktaše, B. Luku pa i šire, šta radi tuzilaštvo što jednom ne krene i u Republiku Srpsku da hapsi kriminalce političare. Mozda ih i nema, mozda su drzavu pokrali siromasi da se obogate. Daj jednom počnite raditi, HALO.

ODGOVORITE
Name

herc

17.12.2014 13:19

svaka čast moja milicijo

ODGOVORITE
Name

H.Elkasovic

17.12.2014 14:09

Lipovača je, javlja reporter BHRT-a, priveden iz porodične kuće u Bihaću. Naš izvještač navodi da je u toku pretres u zgradi kantonalne Vlade, ali i na još nekoliko lokacija na području Bihaća. Akcija je provedena po nalogu Kantonalnog tužilaštva Bihać. Lipovač je, prema navodima reportera BHRT-a, osumnjičen za više krivičnih djela zloupotrebe položaja i ovlasti, zatim pronevjeru sredstava. Proteklih su dana intenzivirane istražne radnje o okolnostima u kojima je gradjen Spprtsko-rekreativni centar Stens u Bihaću, Gradski trg u Bihaću, zatim istražuju se uvjeti pod kojim je Općina Bihać otpisala više stotina hiljada maraka kamata Balkaninvestment banci, kao i privatizaciji Una-banke, te još neki drugi poslovi. Lokalni mediji tvrde da su inkriminirana djela počinjena u slučaju sportsko-reakreacionog centra Stens u Bihaću. Radi se o prijavi o navodno počinjenom krivičnom djelu Hamdije Lipovače i A. G. iz Bihaća, vlasnika građevinske firme koja je zatvorena, a zbog postojanja osnova sumnje da je Lipovača počinio zloupotrebu položaja ili ovlaštenja i krivotvorenje službene isprave, a u vezi sa krivičnim djelom obmana pri dobivanju kredita ili druge pogodnosti. A. G. je osumnjičen da je počinio obmanu pri dobivanju kredita ili druge pogodnosti i krivotvorenje službene isprave, po Krivičnom zakonu FBiH.

ODGOVORITE
Name

Hazim

17.12.2014 14:22

Nemojte komentirati ako nista neznate o Hamdiji Lipovaci. Hamdija je bihacki Mile Ronhill. Nadobudan, drzak, bezobrzan i dugo vremena je zario i palio. U vrijeme njegove vladavine uradio je par projekata. Prvo je preuredio centar Bihaca, sto izgleda dobro medjutim ostavio je opstini veliki dug daleko veci od realnih troskova. Na igralistu STENS je uradio projekat novih terena sa svojim jarom, koji ima gradjevinsku firmu. Na kraju projetka je falila jedna tribina, a uredno je isplacen ugovor. Isplaceno im je velika svota za odvodne cijevi ispod terena. Komisija je dosla s bagerima iskopala ... nigdje cijevi. Shokanto. Prije toga odradio je pjasacki most u Bihacu. Uporedo stim Hamdija i glavni izodjac radova kupili su kuce sa apartmanima na moru u istoj ulici mislim da je rijec o Pagu. To je samo djelic. Do sada je bio zasticen od Lagumdzije i Miletovog covjeka u SIPI. Nisam spomenuo hotel u Bihacu koji su malo razbili demostranti na proljece. Na youtubu imate emisiju tv mreze gdje je dosta toga razotkriveno a tu pricu zna svaki slucajni prolaznik kroz Bihac.

ODGOVORITE
Name

Cazinska krajina

17.12.2014 14:41

ZA podvali i skreni pažnju sa sebe ... NEMAŠ TI POJMA ŠTA JE I KO JE HAMDIJA LIPOVAČA!! zato, bolje ne komentiraj ono o čemu nisi upućen ;) taj ti je na samo jednom "poslu" uspio oštetit budžet za preko milion maraka.... a na vlasti je skoro deset godina, pa ti sad računaj...

ODGOVORITE
Name

Doboj

17.12.2014 16:21

tako treba vidi kako ih ciste u federaciji a kod nas ?

ODGOVORITE
Name

Ramo

17.12.2014 16:37

Amir Muric je veći lopov od Lipovace . Zaposlio je i tetka i brata a sad mu je brat zaražen i polako trune ima boga a žena mu se jebe po Cazin u sa svakim

ODGOVORITE
Name

kasim

17.12.2014 16:43

Murica ministra strpati u corku to je najveći konj sto je ikad bijo na ovoj zemlji doći će i njemu kraj njega će žena prva srediti zato jer ina pametnog ljubavnika

ODGOVORITE
Name

Re Doboj

17.12.2014 16:58

A šta čiste???Za LIJANOVIĆA je dokazano da je uvozio meso bez validnih papira,da je svojim pristalicama davao donacije.i da li osuđen?

ODGOVORITE
Name

niko_bitan

17.12.2014 17:11

Ovdje vecina komentara iz USK-a i vecina se nesto odusevljava sa Lipovacom i njegovim hapsenjem.Da Bog da da je ovo pravno potkrepljivo, da Bog da , a da je Lipovaca jedina rak rana tog kraja.Lipovaca je dosao prije 4 godine na toj poziciji i zasada je jedini koji je toliko se i zadrzao.Mafijas ?? pokazat ce se i dokazati alii dubioza od 215 miliona prije njega , nije njegovih ruku djelo.SDA sada zeli sve ono sto je bilo lose da prpise Lipovaci i SDP-u.Ovo mi lici na onaj ljihavi hrvatski HDZ i Karamarka koji skace na MIlanovica da je sve uprpastio a svi znaju da je HDZ popljckao, prodao, rastjerao, obespravio i raskucio Hrvatsku, tako i SDA unistio sve zivo i sada glavni krivac Lipovaca e moji krajisnici kako lako padate i kako lako primate jeftine politicke igre.Za Lipovacu se znalo jos prije 3 mjeseca da ce se hapsiti , u kafani se tako govorilo sjecam se kao juce.

ODGOVORITE
Name

tigar

17.12.2014 17:16

Ode Lipovaca a Murica ste zaboravili

ODGOVORITE
Name

prijedor

17.12.2014 17:50

DOĆE VRIJEME AKO BOG DA DA POLICIJA HAPSI I NAŠEG GRADONAČELNIKA PAVIĆA, TEK ĆE SE ONDA VIDJETI RAZMJERE PLJAČKE

ODGOVORITE
Name

cazin

17.12.2014 18:36

pao SDP na izborima ode u haps i Hamdija.Aferim

ODGOVORITE
Name

Blago nama

17.12.2014 21:14

E narode, ma kojeg grada ili drzave bio. Povika na vuka a lisice meso jedu. Ne daj da narod zivi, zatri sve sto valja. Lipovaca i kao covjek i kao politicar ima najvece ocjene i u Bosni, i u okruzenju, i na istoku i zapadu. Upropastili smo sve neradom pa nam kriv svako. Bahatost policije cija god da je strasno je. Imate li vi dusu i djecu...Ima li nacina da to drugacije uradi... Sramota za citav Balkan...

ODGOVORITE
Name

Dva crna gavrana

17.12.2014 23:14

Ko to kaže ko to laže 'Na zapadu ništa novo'. Ima ima, ide ide, 'sanaderizacija' krenula sa zapada, prešla Unu... stati neće. A i treba da ide sa zapada jer tamo na zapadnom dijelu preko Une stolovao je i taj Sanader, koji više ne stoluje. Tako i treba.

ODGOVORITE
Name

federacija

18.12.2014 01:00

Lipovaca ima puno nekretnina a Muric samo traži mitu od naroda taj nije nikad čovjek bio.

ODGOVORITE
Name

srpska

18.12.2014 07:06

E moj zemljace takvi kao Lipovaca i Muric su najgori zato Muric bježi po Cazinu.

ODGOVORITE
Name

jaran

18.12.2014 08:00

Bježi od sramote Muric ... I to nam je ministar zdravstva!

ODGOVORITE
Name

riki

18.12.2014 08:10

Bježi ministre Muricu iz države dosta nam je teškog života...

ODGOVORITE
Name

pajo

18.12.2014 08:43

Gdje je Muric kupio diplomu to ga pitajte, da nije na pijaci bila na rasprodaji.

ODGOVORITE
Name

gale

18.12.2014 09:02

Muric kupio diplomu kod Kineza, bila po jednu marku.

ODGOVORITE