Dodik pozvao SDA u vlast Srpske, ali oni njega neće u vlast BiH

Sjednica Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) počela je juče poslijepodne u Sarajevu, a na dnevnom redu je, između ostalog, trebalo da se nađe Informacija o implementaciji izbornih rezultata.

Bosna i Hercegovina 28.11.2014 | 21:26
Dodik pozvao SDA u vlast Srpske, ali oni njega neće u vlast BiH

Zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović je prije sjednice kazao novinarima da su imali sastanak sa Demokratskom frontom (DF), "tako da se ide u ono što je ranije dogovoreno, po ranijim principima“.

"Sa HDZ-om imamo odranije dogovor. Takođe, idemo sve kompletno, paralelno", kazao je Izetbegović.

Dodao je da se u ovoj sedmici vidio i sa Draganom Čovićem, a "juče smo se vidjeli kao dvije radne grupe, DF i SDA".

Upitan hoće li predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović bez Milorada Dodika pristati da uđe u vlast, Izetbegović je kazao da što se tiče Čovića, to je pitanje za njega.

"Ono što je on meni kazao jeste da oni neće biti kočnica ničemu, dakle niti će usporavati niti će zaustavljati procese u BiH. Dopustiće da se oni odviju kako treba. Prema tome, ja računam sa HDZ-om i za državnu vlasti i za federalnu i za kantonalne nivoe, svuda gdje ima Hrvata u skupštinama. Prema tome, ja ne vidim da će biti problema", kazao je Izetbegović.

Na novinarsko pitanje kakva će biti pozicija SNSD-a u Savjetu ministara BiH, ukoliko koalicija "Domovina" uđe u Vladu Republike Srpske, Izetbegović je kazao da će u Savjet ministara BiH ići onako kako su rekli, sa Savezom za promjene.

"Ako 'Domovina' uđe, a vidjećemo da li će, prije svega da li smo dobrodošli, imamo li poziv da uđemo od ovih koji formiraju vlast, a mislim da bi bilo i za njih i za nas dobro da uđemo, mi ćemo biti tu jedan stabilizacijski faktor. Sigurno ćemo se truditi da sve stvari u BiH na svim nivoima što bolje funkcioniraju, da ova situacija u kojoj živi narod već odavno počne na bolje da se mijenja", kazao je Izetbegović.

Mi ćemo, istaknuo je on, ići sa Savezom za promjene, dakle ne sa SNSD-om, na državnom nivou.

Izvor: Kliks

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

mILA

28.11.2014 06:33

NEĆE MOĆI DUGO NI DODIK. SVE NAM PROPADA, PRIVREDA UNIŠTENA, BANKE PROPADAJU, SVE MANJE RADNIH MJESTA, SVE VEĆI KRIMINAL, KUPOVINA PAPAKA ZA SKUPŠTINSKU VEĆINU ITD ITD...NAROD SV E SIROMAŠNIJI, A BAR U RS POLITIČARI SVE BOGATIJI. D O K L E.

ODGOVORITE
Name

viktor

28.11.2014 06:45

Sredice Mile i Bakira,naumio je.

ODGOVORITE
Name

Kiklop

28.11.2014 07:25

Sta nam rade Mile i Bakir a mi samo gledamo .

ODGOVORITE
Name

Edo , Slatina - Tuzla

28.11.2014 07:47

Na kraju svugdje u BiH , osim u zapadnom dijelu Hercegovine jer mislim da zive lijepo , ce biti socijalni bunt ! " Bore " se za vlast , a kase prazne ! U Tuzli se pocelo " krckati " , upravo ta SDA je nanijela zlo Tuzli kao niko nikada ! Licno mrzim zelenu boju zbog njih , jucer kao zecevi se uplasili ovi iz SDA u Tuzli , u Tuzli ce vrlo brzo pasti krv bojim se da sam u pravu ! Ima nesto lijepo u svemu ovome : Bosnjaci mrze Bosnjake , Srbi mrze Srbe , Hrvati su mahom svi uhljebljeni , u Tuzli 80 % zaposlenih u bankama Hrvati , tako da je kriza najmanja kod njih ! Mislim da ce izbiti revolucija , koju " nasi politicari " nece moci kanalisti u rat kao 1992 . , da sebe izvuku !Da ima posla u Loparama preselio bih se jer mi je svejedno gdje da zivim , vec hocu da zivim !!

ODGOVORITE
Name

odgovor mila

28.11.2014 08:04

E moja Mila, tako pričaju već pedest godina svi i uvek sve isto, samo se laje (tako kao ti), a karavani prolaze, izdržaće on duže nego ti u to budi sigurna, džaba se nerviraš...

ODGOVORITE
Name

miki miki

28.11.2014 08:11

Dodika treba skinit iz vlade.jer on unistava BiH.i ostale bandite i prevarante.

ODGOVORITE
Name

Fritz

28.11.2014 08:48

Ha, pa eno je Crna Gora sve rasprodala, i rudnike i firme i pošte, i dio Elektroprivrede, sada će ići na 100%, i eno ga Đukanović, još se drži. Mogao bi tako i Dodik. Samo se nadam da neće.

ODGOVORITE
Name

Lord

28.11.2014 08:55

Nećeš Mile u vlast BiH, džaba ti što si postap samuraj...

ODGOVORITE
Name

nnn

28.11.2014 10:54

Demokratska fronta se danas oglasila saopćenjem za javnost navodeći da Koalicija "Domovina" neće u vlast s SNSD-om, odnosno s Miloradom Dodikom u RS-u, kako se govorilo proteklih dana. klix.ba

ODGOVORITE
Name

РС

28.11.2014 12:18

Жељка Цвијановић ће бити ухапшена, Пресједник Владе РС, толико о дестабилизацији РС, за коју је крив искључиво БАЈА!

ODGOVORITE
Name

Polako

28.11.2014 17:51

Samo polako, vlast BH ne zavisi od SDA nego upravo od Dodika koji ima 3 u Domu naroda i blokiraće sve pokušaje SDS i pripadaka da razvlaste RS a radi vraćanja braći muslimanima za glasove koje su dobili

ODGOVORITE
Name

Re Edo Slatina

28.11.2014 17:52

Kako tvrdiš da je SDA nanijela zlo Tuzli i to kazes LIČNO a svaka čak i budala zna da je od rata uvijek SDP bio na vlasti u Tuzli i da nikad SDA nije vladala Tuzlom !!? Također je SDP imao vlast u Tuzlanskom Kantonu u zadnje 4 godine i bas tad su nastupile one paljevine i demonstracije. Bolje ti je da mrziš crvenu boju, komunističku i SDP-vu boju nego zelenu i SDA jer SDA nije imala ništa s Tuzlom.

ODGOVORITE
Name

Čiji li si ti?

28.11.2014 18:47

re nnn Srbi ne kažu "saopćenjem"!SIKTER!

ODGOVORITE
Name

Tuzlak

28.11.2014 20:02

Želim da se Tuzla, kao grad, opština i Kanton, ili pripoji Republici Srpskoj, ili da postane distrikt, ili u najgorem scenariju, da postanemo država za sebe, jer preko naših leđa svi se prelamaju. Srbi - dobrodošli ste u Grad Soli, vječnog zrna soli, i Tuzlaci čuvaju svoje, i vjera i religija nikad nije bila zvijezda vodilja Tuzle!

ODGOVORITE
Name

student

29.11.2014 06:05

Za stanje u BiH,pa samim tim i u RS krivi su najvise borci i omladina.Pa zar se oni ne mogu organizovati,a onda zna se kako se dolazi do nove vlasti.Vlasti i slobode imas onoliko koliko je prosudite kako osvojis.

ODGOVORITE
Name

samostalnost

29.11.2014 10:36

Tuzlak@ Srbi dobrodosli u Tuzlu!? Kao na pocetku rata kad je "socijaldemokratska" Tuzla mucki pobila onolike mladice JNA u povlacenju. Zalosno je sto bez stida pises takve poruke, jos zalosnije sto si dobio ovoliko pluseva. Jesam protiv Dodika i pljacke, ali to ne znaci da sam za "umjerenu" Tuzlu. Glasali protiv zajednicke drzave (SFRJ)? Pobili vojnike JNA? Sikter! Protiv SNSD pljackasa i zesce protiv "dobronamjernih" komsija.

ODGOVORITE
Name

Tuzlak

29.11.2014 11:42

@samostalnost Dok god ti gledaš na moje djedove i pradjedove iz tog perioda kao element sigurnosti, onda ni ja sam nisam dobrodošao u Tuzli. Ako su oni bili separatisti, ja definitivno nisam, jer puna nam je kapa svega. Tuzla je bila najbolji primjer multietnicnosti u BiH, pa i danas je ostala. Priznajem, ima dosta "naseljenih" elemenata koji ste sami vi protjerali, i naravno, nedostaju srpski "protjerani" elementi koje smo mi protjerali, a koji su vijekovno bili u Tuzli. S toga, svako ima priliku za novi pocetak i okretanje nove stranice. Dobro dosao u Tuzlu svako sa dobrim namjerama, a Bijeljinci to najbolje znaju, i Zvornicani.

ODGOVORITE