Una u opadanju - stanje stabilnije

Vodostaj rijeke Une kod Kostajnice od jutros je u blagom opadanju i trenutno iznosi 490 centimetara, što je za 14 centimetara niže od maksimalnog vodostaja od 504 centimetra izmjerenog jutros u 5.00 časova.

Republika Srpska 18.05.2014 | 15:05
Una u opadanju - stanje stabilnije

Vodostaj je i dalje 40 centimetara iznad tačke na kojoj se proglašava vanredno stanje.

Štab za vanredne situacije opštine Kostajnica saopštio je da je stabilno stanje na kanalu Unčica, koji je prijetio da poplavi centar grada.

Na ovoj kriznoj tački čitavu noć dežurale su ekipe Civilne zaštite, Dobrovoljnog vatrogasnog društva, Komunalnog preduzeća, Policijske stanice Kostajnica, kao i brojni dobrovoljci.

Na taj način odbranjen je i granični prelaz između BiH i Hrvatske, koji je tokom čitavog kriznog perioda bio otvoren.

I dalje je pod vodom 20 domaćinstava u Ulici Ranka Šipke i njima su pripadnici Civilne zaštite dostavili neophodne namirnice, hranu i vodu.

Prema informacijama iz Štaba, snabdijevanje električnom energijom i vodom je uredno, ali je i dalje neophodno preventivno prokuvavanje vode za piće.

Magistralni put prema Kozarskoj Dubici i dalje je zatvoren za saobraćaj.

Iz Štaba za vanredne situacije naglašavaju da su, bez obzira na nešto povoljnije okolnosti, dežurne službe i dalje u pripravnosti i zahvaljuju svima koji su pomogli i dalje pomažu u odbrani Kostajnice od poplave.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Marko

18.05.2014 14:56

Ovi ljudi su imali vremena da se pripreme i uradili su to kako treba. Svaka čast. Primjer koji pokazuje da se odgovorna lokalna vlast može i mora sama nositi sa ovakvim situacijama. Pratio sam izvještaje iz Kostajnice, narod ovog grada je shvatio da moraju sami sebi pomoći i to su i učinili. Još jednom, svaka čast.

ODGOVORITE