Власт у Српској свјесно манипулише народом, на изборе иду по Шмитовом закону

"Власт у Српској ће у октобру изаћи на изборе по Изборном закону БиХ са Шмитовим промјенама. Они од самог почетка нису имали намјеру да примјењују Изборни закон Републике Српске за који су знали да неће проћи на Вијећу народа Републике Српске и свјесно су манипулисали народом", рекао је посланик СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић у емисији "МАТ" БН телевизије.

Република Српска 09.05.2024 | 21:55
Власт у Српској свјесно манипулише народом, на изборе иду по Шмитовом закону

"Власт покушава да нађе начин да учествује на изборима и да спаси свој образ колико је то могуће. Сигурно је да ће на изборе изаћи по "Шмитовом" закону". Они никад нису имали намјеру да иду до краја, тврди Босић.

"Дају се бомбастичне изјаве, доносе закони и на крају ништа не буде од тога, осим што се сваки пут за један корак урушава Народна скупштина Републике Српске која доноси одлуке које постају све мање битне и које се не проводе. Очигледно је да те одлуке служе за Додикову трговину око других политичких питања, па и око личних интереса", каже Босић.

Предстојећи избори су већ сад изгубили кредибилитет јер немају све странке исте услове, рекао је Босић, коментаришући блокаду рачуна СДС-а. 

Он је истакао да је циљ да се са политичке сцене елиминише највећа опозициона и државотворна странка, што је, како каже, опасан процес.

"Из редова власти долазе јавни позиви да се заштити СДС, али не зато што желе да заштите СДС него да је увуку у онај проблем у којем су се они нашли увођењем санцкија. 

Шта ће изаћи из тога? Чини ми се да странци својим одлукама гурају СДС према Милораду Додику. Од оваквог покушаја елиминације СДС-а једини интерес на крају може имати на крају актуелна власт. Ако вам они кажу да неће подржати изборе без СДС-а, ми смо онда фактички дошли под. Кад би СДС дошао у такву позицију и однос, не треба га требало укидати, он ће сам у таквој ситуацији нестати", јасан је Босић.

(БН) Фото: БН

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Токмак

09.05.2024 22:07

Вежи коња ђе ти ага каже!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уб

10.05.2024 08:30

Не никако,нисмо ми творевина издаје.Ага је горе у свом свету,Српског врха похлепан и бахат, ненародни. Не ценим ,нити поштујем тога агу који ради за свој интерес,а ми ћемо за народни интерес. Не дирати Дејтонски споразум,доста нам је подрепаша.Народ Не жели нови РАТ!

Name

!

09.05.2024 22:12

Толико сте нам просули истину у лице и хвала за то. Само је питање да ли ће овај суманути народ схватити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оракле

09.05.2024 22:30

Најбоља солуција за БиХ јесте раздвајање двије федералне јединице мирним путем и стварање сто лабавије БиХ, па ако презиви као цјелина онда добро! До тада свако за себе! 30 година је довољан период и сугуран показатељ да се верификује неопходност овакве одлуке, будимо реални и разумни!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.05.2024 23:19

СЕКТАШУ ДОДИГОВ. НЕМОЈ ПРОДАВАТИ МАГЛУ И ГУРАТИ ОВАЈ НАРОГ У ДУБЉИ ПРОБЛЕМ. ОД ТЕ ИДЕЈЕ И ДАЛЕКОМ ПЕРИОДИ НЕМА НИШТА. ТРЕБАО БИ СЕ ТИ ЗАПИТАТИ АЛИ И ОВАЈ НАРОД ГДЈЕ ТАЈ ДОДИГ И ПОРОДИЦА ПОКРАДОШЕ ЧЕТИРИ МИЛИЈАРДЕ ЕВРА. И НЕМА КРАЈА КРАЂАМА...КО ЈЕ ПРИКРИВЕНИ ВЛАСНИК РК БОСКЕ, ДЕЛТЕ, ГЛАСА СРПСКЕ, КАРДИЈАЛА ТЕСЛИЋ, ХОТЕЛА САН ЛАКТАШИ, АЛУМИНЕ И СВИХ КЋЕРКИ ФИРМИ, РАТАРСТВА И ЗЕМЉЕ У ЛИЈЕВЧУ. МА СВЕГА ВИЂЕНОГ И ТЕК ВИЂЕЂЕНОГ................КАКО ЋЕ НАРОД ДА ЖИВИ ОД ТОГ ТАКВОГ РАЗБОЈНИКА И КРИМИНАЛЦА....КАКО МИСЛИШ ДА ЋЕ ПЕНЗИОНЕРИ ИМАТИ ЗАСЛУЖЕНЕ ПЕНЗИЈЕ, А РАДНИЦИ ПЛАТЕ....ДЕБИЛУ ЈЕДАН

Name

Ре ре

10.05.2024 05:15

Сви ви из опозициони странака који највише лапрдате несретном народу о бурлиним свакодневним аферама у бурлином режиму сте милионери, и молите бога да не буде неког белаја по лопове РС да што дуже држе овај ненародни п.....и режим са економским неопоравком РС.

Name

Виола

10.05.2024 07:16

Прво, мирним путем знаш да не може. Друго, какве су нам шансе тим немирним путем знају и птице на грани, а и ти ваљда то знаш. Треће, ко ће те признати, с ким ћеш економски сарађивати, од кога кредите и послове добивати.Четврто, такве санкције и изолацију неби издржала ни Сања са 6 хиљада КМ плате, а камоли неки пензионер. Немамо паре, војску и међународну подршку, што је све Косово имало и опет има проблеме и никада неће постати држава у правом смислу те ријечи. На крају, након тог немирног разлаза више се неби могли позивати на Дејтонски споразум, јер је би био прекршен и ступио би на снагу неки други споразум који ми неби писали и био би много неповољнији. Зато уживај, јер може и много горе.

Name

Ре,Оракле

10.05.2024 07:58

Ваше размишљање је научна фантастика,у које ни дјеца не би повјеровала.Одакле вам помисао,да било какво цијепање унутар државе,може проћи без рата!? Све,и да може,шта би грађани Републике Српске,тиме добили,са оваквом криминално-пљачкашком власти.Јасно вам је,да је буџет празан,као,и да нам нико неће дати кредит,као што би иоле нормална особа требала знати,да је Додик постављен по задатку,и он то успијешно завршава!Самим тим,није ми логично да помињете небулозну идеју о раздвајању!!!

Name

Ре

10.05.2024 08:18

Засто би се одвајали? Засто се не би спајали? У цему смо ми бољи од њих, или обрнуто? Ко коме смета и због цега? Због тога сто власт зели тако, или ста? Радим, и зивим без икаквих проблема, нико ми не смета, без обзира одакле је и гдје зиви, а тако је са вецином у БИХ и Републици Српској, тако да ми није јасна та прица о одвајању.

Name

Постен

10.05.2024 08:34

А хиљадама година зивили заједно и сад ти прицас ко онај лактаски лопов да немоземо заједно

Name

Тупа лупа

10.05.2024 08:48

Омиљена свакодневна додикмилорадова узречица је АЈНЕСЕРИ..!

Name

@@@

09.05.2024 22:32

Задовољство је било слушати интелигентног и образованог човјека а и мудрог. Ко је желио да слуша,имао је шта паметно и чути. Хвала БН за овакав угођај

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

09.05.2024 22:52

Миле - Амерцки цовјек, задатак да БиХ буде реорганизована 4 регије , Сарајево дистрикт...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све

10.05.2024 04:48

Је истина али има једно велико,,АЛИ ЗАШТО,,ви из опозиције не поведете народ и ви сте су уљулкали у удобне фотеље добра примања и чекате да то за вас одради неко други покажите да сте истинске и непоткупљиве вође

Name

БАЊА ЛУКА

09.05.2024 22:53

ЖЕЛИМ ДА ЧЕСТИТАМ МЛАДЕНУ БОСИЋУ ЗА СВЕ БАШ СВЕ ШТО ЈЕ ЈАКО ДОБРО, ИСКРЕНО, ТАЧНО И ВИЗИОНАРСКИ ОБЈАСНИО СВИМ ГРАЂАНИМА У БИХ И РС...СВЕ ШТО ЈЕ РЕКАО БИЛО ЈЕ МАЛО ЈЕ РЕЋИ РЕНТГЕНСКИ СКЕНИРАНО ВЕЋ ЈЕ ОБЈАШЊЕНО КАО ДА ЈЕ УРАЂЕНА МАГНЕТНА РЕЗОНАНСА И ВИШЕ. МАЛО ЈЕ ОВАКВИХ ПОЛИТИЧАРА БЕЗ АФЕРА, СА РАЗУМНИМ И ОДРЖИВИМ РЈЕШЕЊИМА. ТАЧНО ЈЕ ДЕФИНИСАО И ЛОШ ОДНОС РУКОВОДСТВА СДС ТЈ. ДР МИЛИЧЕВИЋА ПРЕМА БЛОКИРАЊУ РАЧУНА И ИЗЛАЗА ИЗ ТЕ СИТУАЦИЈЕ У КОЈОЈ НЕСПОРНО УЧЕСТВУЈЕ И ДАНАС СНСД ТЈ. ДОДИГ....ЖАО МИ ЈЕ ШТО ИСТО НИЈЕ ИЗНИЈЕО И ВУКОТА, МОЖДА ЋЕ СХВАТИТИ КАСНО. ИНАЧЕ О ВУКОТИ СВЕ НАЈБОЉЕ...У ПАМЕТ СЕ ОПОЗИЦИОНАРНИ НАРОДЕ ОД ОВЕ СЕКТЕ. ВИДЈЕЋЕ ПЕНЗИОНЕРИ УСКОРО У КАКВОЈ СУ ПРЕВАРИ УЧЕСТВОВАЛИ АЛИ И ДРУГИ КОЈИ САДА МИСЛЕ ДА АКО СУ УЦИЈЕЊЕНИ ДОБРО РАЗМИШЉАЈУ....БРАВО МЛАДЕНЕ ЖЕЛИМ ТЕБИ И ТВОЈОЈ ПОРОДИЦИ ДОБРО ЗДРАВЉЕ. А ОВАЈ СЕКТАШ ДОДИГ КОЈИ РАДИ ПРИКРИВАЊА ЧЕТИРИ МИЛИЈАРДЕ ЕВРА УКРАДЕНИХ ОД НАРОДА ОДГОВАРАЋЕ ПРЕД БОГОМ АКО НАРОД НЕМА ДОВОЉНО СНАГЕ ДА МУ СУДИ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

10.05.2024 07:43

Нико. Тако, јасно, искрено, тачно, визионарски не каже све Народу. Паметан, поштен и прави патриота. Тако смирено и сабрано. АЛИ, КОЛИКО ЈЕ НАШЕГ НАРОДА ПОДМИЋЕНОГ У СНСД -у и са разним привилегијама, па ово им ово не иде у корист. Тако ГЛАСАЈУ ЗА ВЛАСТ, КОЈА УНИШТИ РС И ОВАЈ НАРОД. ИМА НАС ЈОШ, КОЈИ МОРАМО ДА НА ИЗБОРИМА ГЛАСАМО ЗА ПРОМИЈЕНЕ. ЖИВИО БОСИЋУ. И ХВАЛА ТИ У ИМЕ ПОШРЕНИХ ЉУДИ. Обичан човјек од БЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XОXО

10.05.2024 08:14

Лажу народ већ 30 година па чему се чудите сад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ето

10.05.2024 08:19

А ви не идете никако јер немате рачун КМЕЕЕ КМЕЕЕ

ОДГОВОРИТЕ