Vlast u Srpskoj svjesno manipuliše narodom, na izbore idu po Šmitovom zakonu

"Vlast u Srpskoj će u oktobru izaći na izbore po Izbornom zakonu BiH sa Šmitovim promjenama. Oni od samog početka nisu imali namjeru da primjenjuju Izborni zakon Republike Srpske za koji su znali da neće proći na Vijeću naroda Republike Srpske i svjesno su manipulisali narodom", rekao je poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić u emisiji "MAT" BN televizije.

Republika Srpska 09.05.2024 | 21:55
Vlast u Srpskoj svjesno manipuliše narodom, na izbore idu po Šmitovom zakonu

"Vlast pokušava da nađe način da učestvuje na izborima i da spasi svoj obraz koliko je to moguće. Sigurno je da će na izbore izaći po "Šmitovom" zakonu". Oni nikad nisu imali namjeru da idu do kraja, tvrdi Bosić.

"Daju se bombastične izjave, donose zakoni i na kraju ništa ne bude od toga, osim što se svaki put za jedan korak urušava Narodna skupština Republike Srpske koja donosi odluke koje postaju sve manje bitne i koje se ne provode. Očigledno je da te odluke služe za Dodikovu trgovinu oko drugih političkih pitanja, pa i oko ličnih interesa", kaže Bosić.

Predstojeći izbori su već sad izgubili kredibilitet jer nemaju sve stranke iste uslove, rekao je Bosić, komentarišući blokadu računa SDS-a. 

On je istakao da je cilj da se sa političke scene eliminiše najveća opoziciona i državotvorna stranka, što je, kako kaže, opasan proces.

"Iz redova vlasti dolaze javni pozivi da se zaštiti SDS, ali ne zato što žele da zaštite SDS nego da je uvuku u onaj problem u kojem su se oni našli uvođenjem sanckija. 

Šta će izaći iz toga? Čini mi se da stranci svojim odlukama guraju SDS prema Miloradu Dodiku. Od ovakvog pokušaja eliminacije SDS-a jedini interes na kraju može imati na kraju aktuelna vlast. Ako vam oni kažu da neće podržati izbore bez SDS-a, mi smo onda faktički došli pod. Kad bi SDS došao u takvu poziciju i odnos, ne treba ga trebalo ukidati, on će sam u takvoj situaciji nestati", jasan je Bosić.

(BN) Foto: BN

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

Tokmak

09.05.2024 22:07

Veži konja đe ti aga kaže!

ODGOVORITE
Name

Уб

10.05.2024 08:30

Не никако,нисмо ми творевина издаје.Ага је горе у свом свету,Српског врха похлепан и бахат, ненародни. Не ценим ,нити поштујем тога агу који ради за свој интерес,а ми ћемо за народни интерес. Не дирати Дејтонски споразум,доста нам је подрепаша.Народ Не жели нови РАТ!

Name

!

09.05.2024 22:12

Toliko ste nam prosuli istinu u lice i hvala za to. Samo je pitanje da li će ovaj sumanuti narod shvatiti

ODGOVORITE
Name

Orakle

09.05.2024 22:30

Najbolja solucija za BiH jeste razdvajanje dvije federalne jedinice mirnim putem i stvaranje sto labavije BiH, pa ako prezivi kao cjelina onda dobro! Do tada svako za sebe! 30 godina je dovoljan period i suguran pokazatelj da se verifikuje neophodnost ovakve odluke, budimo realni i razumni!

ODGOVORITE
Name

Re

09.05.2024 23:19

SEKTAŠU DODIGOV. NEMOJ PRODAVATI MAGLU I GURATI OVAJ NAROG U DUBLJI PROBLEM. OD TE IDEJE I DALEKOM PERIODI NEMA NIŠTA. TREBAO BI SE TI ZAPITATI ALI I OVAJ NAROD GDJE TAJ DODIG I PORODICA POKRADOŠE ČETIRI MILIJARDE EVRA. I NEMA KRAJA KRAĐAMA...KO JE PRIKRIVENI VLASNIK RK BOSKE, DELTE, GLASA SRPSKE, KARDIJALA TESLIĆ, HOTELA SAN LAKTAŠI, ALUMINE I SVIH KĆERKI FIRMI, RATARSTVA I ZEMLJE U LIJEVČU. MA SVEGA VIĐENOG I TEK VIĐEĐENOG................KAKO ĆE NAROD DA ŽIVI OD TOG TAKVOG RAZBOJNIKA I KRIMINALCA....KAKO MISLIŠ DA ĆE PENZIONERI IMATI ZASLUŽENE PENZIJE, A RADNICI PLATE....DEBILU JEDAN

Name

Re re

10.05.2024 05:15

Svi vi iz opozicioni stranaka koji najviše laprdate nesretnom narodu o burlinim svakodnevnim aferama u burlinom režimu ste milioneri, i molite boga da ne bude nekog belaja po lopove RS da što duže drže ovaj nenarodni p.....i režim sa ekonomskim neoporavkom RS.

Name

Viola

10.05.2024 07:16

Prvo, mirnim putem znaš da ne može. Drugo, kakve su nam šanse tim nemirnim putem znaju i ptice na grani, a i ti valjda to znaš. Treće, ko će te priznati, s kim ćeš ekonomski sarađivati, od koga kredite i poslove dobivati.Četvrto, takve sankcije i izolaciju nebi izdržala ni Sanja sa 6 hiljada KM plate, a kamoli neki penzioner. Nemamo pare, vojsku i međunarodnu podršku, što je sve Kosovo imalo i opet ima probleme i nikada neće postati država u pravom smislu te riječi. Na kraju, nakon tog nemirnog razlaza više se nebi mogli pozivati na Dejtonski sporazum, jer je bi bio prekršen i stupio bi na snagu neki drugi sporazum koji mi nebi pisali i bio bi mnogo nepovoljniji. Zato uživaj, jer može i mnogo gore.

Name

Re,Orakle

10.05.2024 07:58

Vaše razmišljanje je naučna fantastika,u koje ni djeca ne bi povjerovala.Odakle vam pomisao,da bilo kakvo cijepanje unutar države,može proći bez rata!? Sve,i da može,šta bi građani Republike Srpske,time dobili,sa ovakvom kriminalno-pljačkaškom vlasti.Jasno vam je,da je budžet prazan,kao,i da nam niko neće dati kredit,kao što bi iole normalna osoba trebala znati,da je Dodik postavljen po zadatku,i on to uspiješno završava!Samim tim,nije mi logično da pominjete nebuloznu ideju o razdvajanju!!!

Name

Re

10.05.2024 08:18

Zasto bi se odvajali? Zasto se ne bi spajali? U cemu smo mi bolji od njih, ili obrnuto? Ko kome smeta i zbog cega? Zbog toga sto vlast zeli tako, ili sta? Radim, i zivim bez ikakvih problema, niko mi ne smeta, bez obzira odakle je i gdje zivi, a tako je sa vecinom u BIH i Republici Srpskoj, tako da mi nije jasna ta prica o odvajanju.

Name

Posten

10.05.2024 08:34

A hiljadama godina zivili zajedno i sad ti pricas ko onaj laktaski lopov da nemozemo zajedno

Name

Tupa lupa

10.05.2024 08:48

Omiljena svakodnevna dodikmiloradova uzrečica je AJNESERI..!

Name

@@@

09.05.2024 22:32

Zadovoljstvo je bilo slušati inteligentnog i obrazovanog čovjeka a i mudrog. Ko je želio da sluša,imao je šta pametno i čuti. Hvala BN za ovakav ugođaj

ODGOVORITE
Name

istina

09.05.2024 22:52

Mile - Amercki covjek, zadatak da BiH bude reorganizovana 4 regije , Sarajevo distrikt...

ODGOVORITE
Name

Sve

10.05.2024 04:48

Je istina ali ima jedno veliko,,ALI ZAŠTO,,vi iz opozicije ne povedete narod i vi ste su uljulkali u udobne fotelje dobra primanja i čekate da to za vas odradi neko drugi pokažite da ste istinske i nepotkupljive vođe

Name

BANJA LUKA

09.05.2024 22:53

ŽELIM DA ČESTITAM MLADENU BOSIĆU ZA SVE BAŠ SVE ŠTO JE JAKO DOBRO, ISKRENO, TAČNO I VIZIONARSKI OBJASNIO SVIM GRAĐANIMA U BIH I RS...SVE ŠTO JE REKAO BILO JE MALO JE REĆI RENTGENSKI SKENIRANO VEĆ JE OBJAŠNJENO KAO DA JE URAĐENA MAGNETNA REZONANSA I VIŠE. MALO JE OVAKVIH POLITIČARA BEZ AFERA, SA RAZUMNIM I ODRŽIVIM RJEŠENJIMA. TAČNO JE DEFINISAO I LOŠ ODNOS RUKOVODSTVA SDS TJ. DR MILIČEVIĆA PREMA BLOKIRANJU RAČUNA I IZLAZA IZ TE SITUACIJE U KOJOJ NESPORNO UČESTVUJE I DANAS SNSD TJ. DODIG....ŽAO MI JE ŠTO ISTO NIJE IZNIJEO I VUKOTA, MOŽDA ĆE SHVATITI KASNO. INAČE O VUKOTI SVE NAJBOLJE...U PAMET SE OPOZICIONARNI NARODE OD OVE SEKTE. VIDJEĆE PENZIONERI USKORO U KAKVOJ SU PREVARI UČESTVOVALI ALI I DRUGI KOJI SADA MISLE DA AKO SU UCIJENJENI DOBRO RAZMIŠLJAJU....BRAVO MLADENE ŽELIM TEBI I TVOJOJ PORODICI DOBRO ZDRAVLJE. A OVAJ SEKTAŠ DODIG KOJI RADI PRIKRIVANJA ČETIRI MILIJARDE EVRA UKRADENIH OD NARODA ODGOVARAĆE PRED BOGOM AKO NAROD NEMA DOVOLJNO SNAGE DA MU SUDI...

ODGOVORITE
Name

+

10.05.2024 07:43

Niko. Tako, jasno, iskreno, tačno, vizionarski ne kaže sve Narodu. Pametan, pošten i pravi patriota. Tako smireno i sabrano. ALI, KOLIKO JE NAŠEG NARODA PODMIĆENOG U SNSD -u i sa raznim privilegijama, pa ovo im ovo ne ide u korist. Tako GLASAJU ZA VLAST, KOJA UNIŠTI RS I OVAJ NAROD. IMA NAS JOŠ, KOJI MORAMO DA NA IZBORIMA GLASAMO ZA PROMIJENE. ŽIVIO BOSIĆU. I HVALA TI U IME POŠRENIH LJUDI. Običan čovjek od BL.

ODGOVORITE
Name

XOXO

10.05.2024 08:14

Lažu narod već 30 godina pa čemu se čudite sad

ODGOVORITE
Name

Eto

10.05.2024 08:19

A vi ne idete nikako jer nemate račun KMEEE KMEEE

ODGOVORITE