"Велики дио западне помоћи Кијеву је проневјерен"

Украјински званичници проневјере велики дио западне помоћи Кијеву, упркос увјеравањима предсједника Владимира Зеленског да се она добро користи у борби против Русије, рекао је високи француски политичар Флоријан Филипо, лидер партије Патриоти.

Свијет 27.04.2024 | 17:28
"Велики дио западне помоћи Кијеву је проневјерен"

Он је упозорио да западна помоћ Кијеву продужава сукоб са Русијом и обогаћује корумпиране званичнике.

"Зеленски је лагао када је рекао да сва америчка помоћ његовој земљи иде на ратиште. У стварности се велики дио преусмјерава и одлази у корупцију", написао је Филипо на платформи "Икс".

Он је указао на прошломјесечно признање Кијева да није примио 16 милијарди евра помоћи коју су прикупиле Пољска и Европска комисија. Украјински премијер Денис Шмигал рекао је да "нема појма" шта се догодило са тим средствима.

Филипо је, такође, указао на недавни корупцијски скандал у који је умијешан украјински министар пољопривреде Николај Солски, који је оптужен за незаконито присвајање државног земљишта у вриједности од готово седам милиона милиона евра.

"Још један случај корупције у овој земљи, која је једна од најкорумпиранијих на планети.
Сваки евро послат Украјини продужава рат и стога узрокује непотребан губитак живота, осиромашује нас овдје и има велике шансе да обогати корумпиране" додао је он, позивајући да се сукоб ријеши што је прије могуће.

Украјину годинама мучи распрострањена корупција, а недавно је "Транспаренси интернешенел" рангирао Украјину у свом Индексу перцепције корупције као 104. од 180 земаља.

(Срна) Фото: Геттy Имагес

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Мирослав

27.04.2024 17:45

Кеса без дна, колико "пријатељи" посљу толико се покраде. Ко је ту луд они сто скупе па дају, или они сто покраду? Ста је ту истина, кога она јос занима, све те паре су узете од порезних обавезника ЕУ. Урсула и њен тим, дају тудје паре, несто они покраду у тим трансакцијама, а онда несто сто додје до Украјине покраде Зеленски и његов тим. Најбоље је поклонити паре, сви се у њих уграде, орузје је безвезе поклањати, јер га Руси унисте. А народ, па ко га пита, нека иде у ровове и губи главу, док лопови склоњени на сигурно краду. Бас ми је зао свакога, кога су послали на фронт, да губи главу за лопове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А ко убија

27.04.2024 18:29

Оне што иду на фронт у ровове и губе животе? Против кога они бране своју земљу, ко је тај агресор што је напао Украјину? Овај овде је путинов човјек што то говори, то је десница у Европи. Чуј, "продужава рат са Русијом". Све твоје ријечи, тако ибтин овде говориш, све сама руска пропаганда. Зашто и он инто не критикујете Русију, Путина и такве?

Name

ре1

27.04.2024 18:37

велики дио те помоћ остане у америци и не стигне до украјине поделе амерички корумупирани политичари, остатак иде украјинским политичарима, а само нешто ситно дође као помоћ.

Name

Мирослав

27.04.2024 21:27

И ко убија, Тама је ове прице Украјина и паре. А ста мислите да је другације у Русији, неки дан су ухапсили, генерала несто родољуб крао. И Руси страдају, а ето тај родољуб генерал краде. Тако је то у рату, страда обицан свет, а они сто су припремали рат и поцели га, су на сигурном, далеко од ровова, угодно и удобно им је. Нико није невин, у припреми рата, и у рату, политицари су одговорни, али они су постедјени казне, казна је намењена, нама, обицним људима.

Name

Исти сценариј

27.04.2024 18:17

Као и код нас! Народ у рововее Политицари у пљацку! Полизицари развуку рат да траје сто дужеее а они и њихови све богатијииии! И тако из рата излази сиротињааа са ратиста гола биса гладна а политицари дезертери Профитери Ратни богаташиии! Сценариј исти! Постратно богацење се наставља покривено Странкама навласти! И тако у круг! Пљацка стољеца од 1990 године траје до данас! Покривена власти! Под будним оком Медј7народне заједнице! Народ у нестајањууу растјеран опљацкан разбијен малим странкамаааа које радее за велике типа бањац цубриловиц стевандиц цавиц селак несиц итд! Умрезениии харају са родбином кумовима папцима прелетацима подмазсним поткованим домацим и бјелосвјетским! Зло 20 и 21 вијека!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ахахахахаха

27.04.2024 18:18

Наравно, сиротиња гине, ухљеби се богате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

уништен

27.04.2024 18:23

Уништен боље рећи

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

27.04.2024 18:55

Лопови проневијере и у миру у свакој земљи. А ТЕК ДОК СЕ СВИ НАМИРЕ ПРЕКО АНТЛАНТИКА ДО УКРАЈИНЕ, НЕ ОСТАНУ МРВИЦЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корослав

27.04.2024 19:27

Покрали 🙏ко и код вас.

Name

Украјина је највеца

27.04.2024 20:15

Праоница срањцаних крвавих долара сотоне а претворена у мјесто страве и узаса за нормалног цовјека.... На залост....

ОДГОВОРИТЕ
Name

А рус дошао

27.04.2024 20:36

Да поправи стање у Украјини, јел? Знају Украјинци ко је русија, знају они добро шта је Гладомор, сви знају шта је СССР, све оне бивше чланице. Русија није правна држава а другу би да праве.

Name

Бета 2

28.04.2024 16:00

Русија треба да узме сто је њено. Украјина цијела је Русија.

Name

Ратковац

28.04.2024 11:17

Да погађамо,каже неки лик из Марин Лепен партије?французи су рекли ста мисле о њој и њеној неонацистичкој партији.или АФД у њемачкој((Адолф фüр Деутсцхланд)..или Хајдерове неонацисте у Аустрији. Зашто су пале 3 аустриске владе?па јер су штоватељи нацизма и владимира путина ухвачени у шуровању са руссима.Русси ЈЕСУ НАЦИСТИ.као рецимо вучић и србија.Хитлер,творац нацизма,шта је говорио немцима,и зашто је почео 2 светски рат?"ми немци,небески народ,виша аријевска раса,сви остали народи су нижа раса,безвредна,треба их уништит,деутсцхланд изнад свега".то смо чули и од срба 90тих и слушамо и данас:"ми небеско летечи народ,виша аријевска раса,небеса су наша,муслимани,хрвати,албанци то нису народи,то треба геноцидом уништити"ИЛИ ГРЕШИМ???А слушамо малог,дегенеричног наци штакора Путина:"русси велики космичко прецизни народ,виша аријевска раса,пољаци,чеси,украјинци то нису народи,то је људски изрод,то треба уништит,русско царство изнад свега".Знате,ви са спутњик бнтв..то баше ликовање на сваки мали,безначајни успех русса у убијању Украјинаца кад преносите у некаквој еуфорији..?,није ин,веч је аут.или кад стално:"вучић,србија,вучић,србија.."??није ин веч је аут,јер 85%грађана око вас???,богу фала нисмо срби,вучић и србија који су само у Босни побили 120.000 људи ??нису баш на цени,штовише,неволимо их очима видит,ушима чути.или ископавање неких никад чуо државица,ако су уопште и државице,неки квази политичари за које нико никад није чуо ни у њиховој земљи јако су вам слаб рејтинг или ста вец покушавате?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оливера

28.04.2024 12:09

Свијетом влада мафија а лидер је Америка

ОДГОВОРИТЕ