Премијер Шпаније размишља о оставци због супруге

Шпански премијер Педро Санчез негирао је данас оптужбе за корупцију против своје супруге Бегоње Гомес, али је рекао да це размотрити да ли ће поднијети оставку, након што је покренута судска истрага због сумњи да Гомес користила свој положај да утиче на пословне аранжмане.

Свијет 25.04.2024 | 07:44
Премијер Шпаније размишља о оставци због супруге

Морам да станем и размислим. Морам да одговорим на питање да ли се исплати и вриједи наставити, с обзиром на блато које су десница и крајња десница направили од наше политике и да ли ћу наставити да водим владу или ћу се одрећи те највеће почасти – навео је Санчез у писму објављеном на платформи Икс.

Иако тврди да су оптужбе против његове супруге лажне, Педро Санчез је рекао да ће отказати дневни распоред до понедељка када це објавити да ли це наставити или се повуци са мјеста премијера.

Шпански суд покренуо је данас прелиминарну истрагу о томе да ли је супруга шпанског премијера из редова социјалиста Бегоња Гомес, починила кривично дјело трговине утицајем и корупцију током обављања свог приватног посла.

Суд није изнио више детаља пошто је случај запечацен и прелиминаран, само је навео да је услиједио након жалбе групе за борбу против корупције “Чисте руке”, чији лидер има везе са крајњом десницом, пренио је Ројтерс.

Група је навела да је Гомес искористила свој утицај као супруга премијера да би наводно обезбједила спонзоре за магистарски курс на универзитету који је водила.

Санчез је посланицима у Конгресу након што је вијест потврђена, рекао да вјерује у правосудни систем.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Домаци странац

25.04.2024 07:56

Знаци код нас би требали дати сви оставке од председницког мјеста републике па до председнока мјесног одбора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре странац

25.04.2024 12:11

То је други свијет, они су друга планета, Шпанија, ЕУ, запад. Ми хоћемо прилике као у Русији, Кореји, Таџикистану и Хамас, и зато имамо то што имамо. Зар нису ови на западу нацисти, тако реторика, пропаганда, из Москве?

Name

Шта каже нас Виско

25.04.2024 09:38

Ја будале каква оставка па ми крадемо на милионе и нико ни не помишља на оставке. Луд овај цуј оставка па то код Срба нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.04.2024 10:08

Нека дође код нас. Биће још награђен и унапређен.

Name

Сл

25.04.2024 17:16

Тамо политицари нису ниста никаква велика привилегија добра плата и позиција.који год је несто укро је у затвору.и одузета имовина.нетреба ни поредити насу ситуацију СА цивилизованим свијетом.ми смо колумбија и то је то.ко год казе да није тако лазе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

25.04.2024 20:44

Нека му поцепа оставку, као наша Нушицева- ГОСПОДЈА МИНИСТАРКА.