Vučić otkrio šta je zamolio Makrona tokom razgovora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, i zamolio ga da stane uz Srbiju "na njenom teškom putu ka očuvanju mira i stabilnosti, uprkos svim nedaćama sa kojima se na tom putu susreće".

Srbija 21.06.2024 | 16:45
Vučić otkrio šta je zamolio Makrona tokom razgovora

Predsednik Vučić je naveo da je u razgovoru naglasio važnost kontinuiteta u rešavanju pitanja od značaja za Srbiju, pogotovo u pogledu Kosova i Metohije i uslova u kojima živi obespravljena srpska zajednica.

"Ponovio sam da ovo pitanje i dalje treba da zauzima visoko mesto na agendi EU, uz snažan diplomatski angažman u cilju konačne realizacije Briselskog sporazuma i formiranja Zajednice srpskih opština, kao osnove za izgradnju održivog mira i garancije bezbednosti za srpski narod", naveo je Vučić na Instagramu.

Kako je dodao, u razgovoru je istakao da zalaganje za dijalog ostaje temelj politike Srbije u regionalnim odnosima i najvažniji činilac u rešavanju teških pitanja koja su pred svima nama.

"Zato sam zamolio predsednika Makrona da stane uz Srbiju na njenom teškom putu ka očuvanju mira i stabilnosti, uprkos svim nedaćama sa kojima se na tom putu susreće", napisao je Vučić na Instagramu.

Vučić je naveo da je sa Makronom razgovarao o gorućim pitanjima u regionu, aktuelnim političkim promenama u evropskim i globalnim okvirima i o mogućem uticaju na Srbiju i njeno mesto u datom kontekstu, kao i o potrebi za strateškom saradnjom u oblikovanju buduće putanje našeg kontinenta i sveta u celini, kao i u rešavanju hitnih pitanja u pogledu regionalne bezbednosti i ekonomske stabilnosti.

(RTS) Foto: Instragram/buducnostsrbijeav

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Xxx

21.06.2024 17:30

Ma kakav Makron danas jedno sutra drugo neozbiljan Nije pre dve tri godine u Beogradu svastase naobecavo i na kraju vidjelo se daje SLAGO. Veliki intereszdija sve ista zapadna bagra. Nije daleko od Solca i Britanaca.

ODGOVORITE
Name

Василије 1

21.06.2024 18:29

Макрон је обични сраћко, шта је све наобећавао кад је био у Србији а ували нам са охридским споразумом да се одрекнемо наше свете српске земље. Ја му не вјерујем ништа.

Name

mislim

21.06.2024 20:18

Ako ti niko nevalja trebao bi sebe preispitati.

Name

Milan

22.06.2024 13:01

Dal si ga molio da dodigu skinu sankcije?

Name

Glas

21.06.2024 17:39

Kada dodje La Pen,bice Kosovska neuavisnost povucena.

ODGOVORITE
Name

Kmkok

21.06.2024 17:40

Nazovi ti Rokfelere oni vladaju svijetom, Makron samo izvršava naredjenja...niko njega ništa ne pita...

ODGOVORITE
Name

Kristo

21.06.2024 18:00

Da,da...

ODGOVORITE
Name

Brzi

21.06.2024 21:18

Makron, obični ljigavac, ne može ni sebi pomoći.

ODGOVORITE
Name

Zna se sve

22.06.2024 08:55

U slucaju da Francuski Legionari isto budu ucestovali sa Nato snagama u napadu na Srbiju i Takozvanu Rep Srpsku vukojebinu u BiH, da mu ne skacu po dvojica na zenu , nego da se nadje jedna dobra Africka crncuga da je naguzi i bez patnje.

ODGOVORITE