Kejt Midlton se oglasila prvi put od objave da ima rak

Prvi put nakon dijagnoze raka, princeza od Velsa Kejt Midlton se oglasila i progovorila o svom zdravstvenom stanju. Kejt je takođe rekla da će prisustvovati javnom događaju sutra.

Svijet 14.06.2024 | 20:29
Kejt Midlton se oglasila prvi put od objave da ima rak

Ona je bila na lečenju, uključujući hemoterapiju, otkako joj je ranije ove godine dijagnostikovan neodređeni tip bolesti. U izjavi objavljenoj danas, rekla je da "napreduje dobro" ali ima "dobre i loše dane". Izjava je praćena novom fotografijom Kejt.

"Tokom loših dana osećate se slabo, umorno i morate se prepustiti svom telu da se odmori", rekla je.

"Na dane kada se osećam dovoljno dobro, uživam u učestvovanju u školskom životu, provodim lično vreme na stvarima koje mi daju energiju i pozitivnost, kao i da počinjem malo da radim od kuće."

Kejt je potvrdila da će sutra prisustvovati Kraljevoj rođendanskoj paradi, poznatoj i kao Trooping the Colour, sa svojom porodicom u Londonu.

Razumljivo je da se Kejtino prisustvo na događaju ne treba shvatiti kao povratak punim javnim obavezama.

"Nadam se da ću učestvovati na nekoliko javnih događaja tokom leta, ali isto tako znam da još nisam 'izašla iz šume'", nastavila je Kejt u svojoj izjavi.

"Učim kako da budem strpljiva, posebno sa neizvesnošću. Uzimam svaki dan kako dolazi, slušam svoje telo i dopuštam sebi da uzmem ovo preko potrebno vreme za ozdravljenje."

Ovo će biti prvi javni angažman princeze od decembra 2023. kada se pridružila ostatku kraljevske porodice na godišnjoj božićnoj crkvenoj službi u Sandringemu. Primljena je u bolnicu zbog operacije abdomena 16. januara, a operacija je obznanjena sledećeg dana, kada je Kensingtonska palata saopštila da se oporavlja.

Palata je u tajnosti držala detalje o Kejtinom zdravlju u mesecima koji su usledili.

(Kurir) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Imam karcinom

15.06.2024 01:20

Zelim joj sve najbolje. Kamo lijepe srece da imamo svi tretman u lijecenju karcinoma kao sto imaju pripadnici tih kraljevskih krugova. Sigurno je primila terapije za bogate... Pametni ce razumjeti...

ODGOVORITE
Name

re

15.06.2024 13:57

Da, karcinom se uspješno liječi ako imaš novac. Eto, Šešelj pušten iz Haga jer je imao karcinom sa metastazama i eno ga, živ i zdrav. Da ji je uopšte bio bolestan?