U prijedorskoj čitaonici gostovala Vesna Dedić

U prijedorskoj gradskoj čitaonici gostovala poznata novinarka i književnica Vesna Dedić

Vijesti 23.05.2024 | 23:51
U prijedorskoj čitaonici gostovala Vesna Dedić

Povodom Dana i krsne slave Narodne biblioteke „Ćirilo i Metodije“ u Prijedoru su mnogobrojni građani imali priliku upoznati se i družiti sa poznatom novinarkom i književnicom Vesnom Dedić.

Dedićeva je poznata autorka mnogih romana, a kako je sama rekla imala je potrebu da stavi na papir sve emocije vezane za ove krajeve, te najavila da će novi roman izaći 11. juna ove godine pod nazivom „Boli pesme kraj“.

„Prvi roman objavila sam 2010. godine i kada su mi rekli da je to rasprodato i da moram imati promociju odmah sam kazala ne, ja nisam pisac,,. Ja sam novinar koji piše knjige, jer su mi književne večeri koje sam pratila kao novinar uvek bile strašno dosadne.

Uvek dođe neki književni kritičar i guši kako je taj pisac veličanstveno ispisao svoje delo, a onda pisac koji je već popio par vinjaka priča kako je on stvarao, kako se mučio, pa šta je sve hteo. I onda izađeš ono kao umoran. Ja sam želela da moje promocije budu lepe kao što su mi i knjige lepe“, rekla je Dedićeva.

Obilježavanje Dana i krsne slave narodne biblioteke ,,Ćirilo i Metodije,, iz Prijedora započelo je izložbom pod nazivom " Iz riznice zavičaja“, odnosno riječ je o djelima iz Zavičajne zbirke, a ova izložba je inače posvećena četrdesetogodišnjici smrti Branka Ćopića.

„Nastavili smo obilježavanje „Majskim svečanostima“, koje su okupile afirmisane i neafirmisane pjesnike iz Prijedora, Banjaluke, Novog Grada i Dvora. Upriličili smo i druženje sa novinarkom i književnicom Vesnom Dedić, velika nam je čast što je ovdje i ona je jedna od najčitanjih autorki u našoj ustanovi“, rekla je Gordana Vila, direktor ove ustanove.

Najavila je da će 24.maja kada ustanova slavi Dan i krsnu slavu, za sve Prijedorčane biti upriličeno besplatno učlanjenje u biblioteku.

(BN) Foto: BN

Komentari / 0

Ostavite komentar