Suzana odbila intimne scene sa Gagom da je ne bi upamtili "po toaletu"

"Nacionalna klasa" postao je jedan od kultnih domaćih filmova, a poznata voditeljka pokajala se što nije prihvatila ulogu u ovom ostvarenju.

Zabava 22.05.2024 | 18:59
Suzana odbila intimne scene sa Gagom da je ne bi upamtili "po toaletu"

Kultni film "Nacionalna klasa" koji se u bioskopima pojavio davne 1978. godine okupio je fantastičnu glumačku ekipu koju su činili Gorica Popović, Bogdan Diklić, Voja Brajović, Bora Todorović i mnogi drugi... Glavna uloga, vozača trkačkih automobila Branimira Mitrovića Flojda, pripala je legendarnom Draganu Gagi Nikoliću i vinula ga u zvezde srpskog glumišta.

Iako bi se danas svi otimali oko uloge, tada je bilo onih i koji su odbili da zaigraju u ovom filmu. Voditeljka, glumica i nekadašnja LOTO devojka Suzana Mančić jednom prilikom je otkrila da je upravo ona ta koja je odlučila da vrati scenario.

Suzana MančićFOTO: KURIR TELEVIZIJA

Suzani je bila ponuđena uloga devojke Branimira Mitrovića Flojda (Dragan Nikolić), Senke, ali je, kako je objasnila, zbog intimnih scena tada odlučila da je odbije. Tako je Maja Lalević Piščević dobila šansu da se pojavi u kultnom filmu Gorana Markovića koji se smatra jednim od najboljih dela srpske i jugoslovenske kinematorgrafije. 

"Zbog dve scene mi je bila frka da zaigram u tom filmu. Prva je u javnom toaletu, gde mi Gaga prilazi i zakazuje sastanak, a druga je u krevetu sa njim. U to vreme bila sam u vezi s jednim profesorom sa Akademije dramskih umetnosti koji mi je rekao: 'E pa fino! Ljudi će te se sećati po tome što si glumačku karijeru počela u toaletu'. To mi je poljuljalo samopouzdanje jer sam bila vrlo mlada, pa sam zato odbila ulogu u 'Nacionalnoj klasi'", prisetila se glumica i dodala: "Samo nekoliko dana pre početka snimanja vratila sam scenario i rekla sam: 'Ja ovo ne mogu'. I danas žalim za tim jer bi mi ta uloga mnogo pomogla u karijeri, ali šta je, tu je".

Maja Lalević Piščević, u vreme snimanja filma bila je maloletna, a jednom prilikom je otkrila da se pribojavala scene u krevetu: 

"Trenutak od koga sam se najviše plašila bila je scena sa Gagom u krevetu. Do poslednjeg momenta sam se nadala da će je reditelj ipak izbaciti iz scenarija, ali nije. Gaga je prvo tražio da svi osim snimatelja napuste sobu, a onda kad smo ostali sami. Napravio je takvu atmosferu da nisam ni primetila da smo završili sa tom scenom. Toliko me je zasmejavao, golicao, pričao urnebesne viceve i anegdote, da sam se mučila da ozbiljno izgovorim tekst kada se uključe kamere. Na kraju je sve ispalo dobro".

(mondo.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar