SDS: Očajnik je onaj ko je priznao genocid i prodao Jasenovačku građu

- Osoba koja je svoju političku karijeru započela devedesetih godina kao reformista Ante Markovića, a danas uzima sebi za pravo da nekog naziva "istrošenim i oronulim političarom", očigledno je politički očajnik. Takve izjave, nažalost, u nedostatku pravih argumenata, samo su loše ispričan vic, kaže Jovica Radulović, predsjednik Glavnog odbora SDS.

Republika Srpska 22.05.2024 | 16:14
SDS: Očajnik je onaj ko je priznao genocid i prodao Jasenovačku građu

„U proteklih 35 godina, da bi opstao na vlasti, promijenio je sve ideologije i politike, ali je svaki put narod vodio u zablude i promašene politike. Ta osoba, koja nema nikakvo pravo zanimanje osim što je na početku političke karijere bankrotirao, danas, nakon 35 godina, doveden izbornim manipulacijama ili tenkovima stranih vojski ostaje na državnim jaslama, politički oronula i istrošena, ali enormno bogatija“, navodi Radulović i dodaje:

„Nakon niza neuspjeha u koje je kao političar doveo Republiku Srpsku, biće upamćen po tome što je izjavio da je u Srebrenici bio genocid, što je jasenovačku građu prodao strancima, i što će nakon njegove vladavine od Republike Srpske ostati prazna teritorija.“

Isti taj čovjek će, naglašava Radulović, biti upamćen da je jedan od rijetkih u svojoj generaciji koji nije učesnik odbrambeno-otadžbinskog rata.

„Njegova politička nesposobnost ogleda se i u činjenici da su za vrijeme njegove vlasti ukinuti himna i grb Republike Srpske, Brčko je proglašeno distriktom, a pojam referenduma o nezavisnosti obesmislio je i koristi ga samo kada je u pitanju njegov lični opstanak“, podsjeća Radulović.

Srpska demokratska stranka ističe da je vrijeme za promjene. 

„Republika Srpska zaslužuje vođstvo koje će poštovati njenu istoriju, simbole i narod, a ne koristiti je kao sredstvo za lično bogaćenje i politički opstanak“, kategoričan je Radulović. 

(BN) Foto: Arhiva 

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

RS

22.05.2024 16:29

Pa zasto drzis SNSD kadrove u Modrici ako su tako losi. Cista demagogija. Nazalost.

ODGOVORITE
Name

Marinko

22.05.2024 16:38

Ne drži ih on nego ih nažalost narod izabrao

Name

Uh

22.05.2024 17:39

Kako misliš drži,pa imaju i druge stranke svoje glasače.Znači kad neko pobedi onda sve druge isterati.Voleli bi mi da je tako al na žalost nije,ne možeš se rešiti snsd kukolja,svugde ih ima...

Name

Re

22.05.2024 17:41

Sve argumentovano. Nažalost, ima onih ispranih mozgova koji podržavaju ovo stanje. Svakom normalnom je jasno da nas je u crno zavio taj manipulator što danas priča jedno, a sutra drugo.

Name

Feniks

22.05.2024 16:43

Tačno sve 100% , ali i vaša partija ima identično naslijeđe i još uvijek imate iste takve koji traju preko 30 godina....nažalost vi niste opcija.... Nadam se da je sazrelo vrijeme da se pojavi nova politička opcija, dostojanstvena, poštena, borbena i koja poštuje prolivenu krv....a takvih ima i u jednoj i drugoj i trećoj opciji ( ali nažalost vrlo mali broj)....

ODGOVORITE
Name

Prika bn

23.05.2024 07:00

Dobro rečeno. Sds smeta svima, trebalo je promeniti ime stranke odavno. Zabraniti prelazak iz stranke u stranku, ne dozvoliti preletačima da trguju voljom naroda. Spriječiti da par ljudi iz cik a odlučuju o ishodu glasanja.

Name

Mićo

22.05.2024 16:48

100% u pravu!

ODGOVORITE
Name

"Vrijeme za promjene"

22.05.2024 16:59

Dobro je i vas više. K'o da se niko ne sjeća da ste i vi isto ovako jahali i da se nije moglo ništa ako nisi drug član. Ništa bolji niste, ovo je nastavak politike i haračlijskog trenda koji ste vi započeli. Samo su se brend i jahači promijenili, mentalitet je isti. Pobijeni i pohapšeni svi opoziciono orijentisani ratni komandanti, kriminalne privatizacije, svojatanje javnih dobara, stranački tajkuni, prodaja oružja VRS, proglašenje Brčko distrikta jbt... Vi ste razvili biznis model. Još mi kusamo vaše maslo. Jedno pitanje, šta je sa silnog kapitala nekadašnjeg kneza od Semberije prepodobnog Mićajla? Pola i više trenutnog establišmenta je vaša preletačka ergela, a vi pričate o "promjenama"? Da je zrno pameti među ovim zatupljenim narodom bili bi raspušteni odmah nakon Dejtona i ćorkirani sa ostatkom klike iz ratnog peroda. Stvaraoci Republike robijaju, a vi srasli sa foteljam i tupite o promjenama trideset godina. U istom ste vi kolu kao i vlast, a to kolo nije srpsko, evidentno.

ODGOVORITE
Name

11903

22.05.2024 18:04

Gospodin Radulović je u vrijeme o kojem vi elaborirate je bio dijete, pa saamim tim ne snosi odgovornost loŝih poteza SDS-a kojih je istini za volju bilo. Jedino u čemu g. Radulović grijeŝi je to da nije tačno da onaj o kome govori nema konkretno zanimanje. Kako nema kad je zavrŝio srednju mesarsku ŝkolu? Znate li vi kolika je danas dnevnica dobrog mesara?

Name

DIJASPORA MUNCHEN

22.05.2024 18:22

TO JE TAKVA ISTINA ..BRAVO GOS..STO UDARATE U ZICU ..MAMLAZA I NJEGOVU SEKTU..

ODGOVORITE
Name

MD

22.05.2024 21:48

Bravo za nasega nacelnika ako bog da i ove godine sa pobijedi nikakvi Rakici mu nemogu nista cijela Modrica za Jovicu.

ODGOVORITE
Name

Re

23.05.2024 10:01

Nikada više njemu glas

Name

Modriča

22.05.2024 22:07

Bravo, gospodine Raduloviću! milorad dodik i snsd su najveći neprijatelji Srpskog naroda i Republike Srpske!

ODGOVORITE
Name

MAK

22.05.2024 23:06

Šta će Jovica pričati da bi imao većinsku vlast u Modriči ušao u koaliciju sa Bošnjacima,pa kada su počeli raditi iza leđa i narod u Modriči reagovao pa je navodno morao izaći iz koalicije.Šta je on to toliko donio dobro Modriči?Ono što je obećavao da će uraditi ni deseti dio nije uradio .Samo nas je još zadužio sa kreditima,i prvi i jedini načelnik koji po dolasku stavio i zastavu BiH na opštinu.Bio je SDS na vlasti i prije ovih ali nikad nije ta zastava bila istaketa na opštini,a da ne pričamo o drugim stvarima njegovog mandata.

ODGOVORITE
Name

Србин

23.05.2024 20:56

Са ким је био господин Крекић у коалуцији? Забили му нож у леђа његови. Сада у Модричи нико из СНСД-еа нема кандидата за начелника него узимају из друге општине. Срамота за модрички СНСД. Толико школоване омладине а они кандидовали начелника општине Вукосавље. Шта још написати осим да су неспособни? СНСД је издао све што је Српско. Чему величање дезертера и ратног профитера?!

Name

Ducko

25.05.2024 13:06

SNSD nisu neprijatelji Srpskog naroda i Republike Srpske

ODGOVORITE