Bosić: Mala razlika između prevaranata i manipulatora

- Priča u mirnom razgraničenju je politička manipulacija Milorada Dodika, kog niko ne shvata ozbiljno, zbog ličnog interesa, kaže Bosić.

Republika Srpska 10.05.2024 | 08:57
Bosić: Mala razlika između prevaranata i manipulatora

- "Dejton" je prevaziđen ali je jedina alternativa dogovor tri strane oko promjena, koji je danas nemoguć jer su ciljevi političkih elita u BiH ostali isti, rekao je poslanik SDS-a u PD PS BiH Mladen Bosić. 

"Insistiranje na tim promjenama koje se neće desiti ustvari diže političke tenzije i tako "čoban uvodi stado u obor i priprema za izbore odnosno za podršku. U svakoj kriznoj situciji obično vlast profitira. To je poznato političko pravilo.

Mi smo zbog takvih ambicija vladajućih da ostanu na vlasti po svaku cijenu sve ove godine u dubokoj političkoj krizi. Svaki put se napravi korak naprijed u toj krizi i pitanje je, kad dođemo do kraja, do ivice, hoćemo li moći da se odupremo toj inerciji. Ja mislim da smo blizu, nikad nismo bili bliži", smatra Bosić.

Priča u mirnom razgraničenju je politička manipulacija Milorada Dodika, kog niko ne shvata ozbiljno,  zbog ličnog interesa, kaže dalje Bosić.

"To je politička igra. Vi dignete tenzije, proizvedete strah od onih drugih, a onda se, kao borite da odbranite interese svog naroda. To je manipulacija. Ako je u nečemu dobar, Dodik je dobar u manipulaciji. 


Sama ta izjava da za dvije milijarde KM za 10 godina otkupi samotalnost, to je vrhunska manupilacija, spin. Između prevaranata i manipulatora je mala razlika. On svjesno vara svoje građane", jasan je Bosić.

Govoreći o Rezoluciji o Srebrenici u UN, Bosić je istakao da je ona rezultat rada Trojke, kao najslabijeg dijela koalicije na nivou BiH, ali i reakcija i posljedica Dodikove retorike i ponašanja prema ambasadorima Amerike i Njemačke.

"Nesumnjivo je da su tu ulogu najveću odigrali članovi Trojke, odnosno ambasador BiH u Njemačkoj Damir Arnaut i Zlatko Lagumdžija, ambasador BiH u Ujedinjenim nacijama.

To su ambasadori koje je poslalo Predsjedništvo BiH uz saglasnost srpskog člana, a to znači uz saglasnost Milorada Dodika. Trojka će tu situaciju, ako se Rezolucija usvoji, pokazati kao svoj istorijski uspjeh protiv Srba", mišljenja je Bosić.

Rezolucija o Srebrenici neće nanijeti štetu samo Srpskoj nego i Srbiji, koja se bori da balansira u teškoj političkoj situaciji na međunarodnom nivou, jer će joj predstavljati omču oko vrata", zaključuje Bosić.

(BN) Foto: BN

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Manipulacija najveće vrste

10.05.2024 09:25

Čestita presednik nekadašnjim pripadnicima VRS , stvaraocima RS, dan vojske a za mesec učešća u VRS se isplaćuje mizerna protuvriednost TRI šibice. Bezobrazluk, sram da ih bude!

ODGOVORITE
Name

A Derventa i Milanović

10.05.2024 15:20

zaboravili smo, koji je to šljam

Name

Mirjana

10.05.2024 09:27

Poštovani Bosiću, nedostaje ti jednostavnost i jezik koji narod razumije. Lopova trebaš jasno i glasno nazvati lopovom, izdajnike trebaš upravo tako i nazvati, kriminalce nazvati kriminalcima, hrvatske agente jasno nazvati agentima hrvatskog uticaja. Previše je intelektualne priče, a u našem narodu nema baš puno intelektualaca. Izdajnici opljačkaše i uništiše Republiku Srpsku, a ti, Milićević, Borenović i Trivićka, nemate hrabrosti da stvari i pojave objasnite narodu pravim riječima. Šta je ova pljačka preko slovenačke firme Viadukt? Zašto ne predate tužbu Tužilaštvu? Šta je koncesija (prevara ) sa Serdarovim ( Duško Perović) u RiTE Ugljevik? Zašto ćutite o vašem Brčaku, Londonskom đaku Perici i pljački RS preko RiTE Stanari? Zašto ne objasnite narodu Dodigov kriminal u vezi sa otimanjem Alumine?

ODGOVORITE
Name

Nenad-Nostradamus

10.05.2024 10:01

Narod to zna ne treba mu objasnjavati niti ga treba stititi pogotovo neku zastitu da trazite od opozicije.Ako vam nije dobro na ulicu .

Name

Ne Mirjana

10.05.2024 10:13

Marijana niste u pravu. Narodu nedostaje kultura. Osnovna kultura. Zato narod ne razumije Bosića. Nema smisla da se kulturan čovjek (Bosić) spušta na primitivan nivo, za radi jeftinih političkih poena. Makar cijena bila gubitak izbora. Ako je neki narod toliko primitivan da mu šatorski nivo vodi državu i da ga ustvari vodi kroz život , taj narod i ne zaslužuje kulturnu vlast. Ponavljam, kultura je napredak, nema razloga zbog kojeg bi kulturan čovjek pristao da bude primitivan. Masa kulturnog svijeta je stradalo nakon WW2 , samo zato što se nisu htjeli i mogli prilagoditi novoj primitivnoj komunističkoj vlasti.

Name

Idealno

10.05.2024 10:23

Bravo na komentaru! Svaka vam cast! Sve sto ste naveli je tacno sto se tice opozicije... Jedino Vukan, Petrovic i donekle Trivicka to rade otvoreno , a ostali iz opozicije, nikako da svate da se na bezobrazluk odgovara identicno a ne fino, jer ovi na vlasti to ne razumiju...

Name

BilneBil

10.05.2024 10:52

Džaba je glupima objašnjavati.

Name

Re

10.05.2024 11:04

Kada se analizira neki dogadjaj, ne uzima se samo negativan efekat kao zakljucak. Ispravno je utvrditi pozitivan i negativan efekat nekog događaja, pa donijeti sud. Tako da se misljenja pozicije i opozicije vode istim metodama, niko ne prezentira obje strane medalje, vec samo onu koja mu odgovara u dnevnopolitickom ambijentu

Name

!

10.05.2024 15:13

Srpski narod s ove strane Drine nema mudrijeg,školovanijeg,inteligentnijeg a pri tome vrlo pragmatičnog političara od gdina Bosića. Nivo njegove komunikacije "moderni nazovi političari" ne razumiju jer su na našu žalost učili od uličara i nepismenih uzora. Sve što je rekao i način na koji je rekao je tačno,jasno,decidno i s velikom porukom

ODGOVORITE
Name

xxxx

10.05.2024 16:12

Mala je razlika ili onaj što krade ili onaj što vreću nosi

ODGOVORITE
Name

Milan

10.05.2024 17:27

Najbolji epiteti upravo za tebe!

ODGOVORITE
Name

Re Milan

10.05.2024 20:14

Des magare rezimsko? Des dezerteru lopovski?