Šamar za Jokića i ekipu - Težak poraz za Denver

Novi brejk Minesote - aktuelni šampion je na kolenima! Košarkaši Denver Nagetsa doživeli težak poraz pred svojim navijačima (106:80) u drugom meču polufinalne serije Zapadne konferencije NBA lige.

Sport 07.05.2024 | 07:37
Šamar za Jokića i ekipu - Težak poraz za Denver

Posle dva poraza na domaćem terenu Nagetsima će biti potrebno neviđeno čudo da naprave preokret u seriji i nastave pohod ka tituli.

Minesota je stekla ogromnu prednost, vodi 2:0 u seriji i imaće priliku da u Mineapolisu, pred svojim navijačima, u naredne dve utakmice završi posao i obezbedi plasman u veliko finale Zapada.

U najgorem mogućem trenutku Nagetsi su prikazali verovatno najlošiju partiju u sezoni. Nisu postojali na terenu na ovoj utakmici.

Od samog starta Minesota je kontrolisala dešavanja na terenu, sjajnom i čvrstom odbranom potpuno neutralisala napad domaćina i već u prvom poluvremenu stekla ogromnu prednost koju je rutinski održavala do kraja meča.

Očajni procenti šuta, veliki broj izgubljenih lopti skupo su koštali Nagetse, kojima će biti potrebno neviđeno čudo da naprave preokret u nastavku serije i izbore plasman u finale Zapadne konferencije.

Srpski košarkaš Nikola Jokić bio je blizu novog trip-dabl učinka. Utakmicu je završio sa 16 poena (5/13 šut iz igre), 16 skokova i osam asistencija, ali i četiri izgubljene lopte.

Najefikasniji u ekipi Denvera bio je Eron Gordon sa 20 poena, a dvocifren učinak imao je i Džastin Holidej koji je meč završio sa 13 poena. Razočaravajuću partiju pružio je Džamal Marej koji je upisao samo osam poena uz šut iz igre 3/18.

U pobedničkom timu najefikasniji bili su Karl Entoni Tauns i Entoni Edvards sa po 27 postignutih poena.

Serija se sada seli u Mineapolis, naredni meč na programu je u subotu od 03.30 po našem vremenu.

(Kurir)

Komentari / 0

Ostavite komentar