SDS uz Ozrence: Protiv geoloških istraživanja

Srpska demokratska stranka se protiv geološkim istraživanjima i na Ozrenu i na Majevici i u svim drugim krajevima Republike Srpske, istaknuto je na narodnoj tribini sa Ozrencima u mjestu Boljanić kod Doboja. 

Republika Srpska 29.04.2024 | 13:47
SDS uz Ozrence: Protiv geoloških istraživanja

“Svi načelnici Srpske demokratske stranke su saglasni da je neprihvatljivo da lokalne zajednice budu izuzete iz procesa davanja saglasnost za geološko istraživanje na teritoriji lokalne zajednice gdje se istraživanje provodi kako je to Zakon koji je Vlada RS predložila”, poručio je Želimir Nešković, potpredsjednik Srpske demokratske stranke sa tribine u Boljaniću.

U Boljaniću je sa Ozrencima razgovarano i o svim drugim aktuelnim republičkim temama ali i temama koje se tiču grada Doboja. 

Želimir Nešković, potpredsjednik SDS kazao je da će Srpska demokratska stranka prevazići probleme u kojim se našla zbog sankcija SAD-a.

“Rukovodstvo stranke neumorno radi da se stvari normalizuju. Nakon što smo uspjeli da obezbijedimo da radnici SDS-a nastave da primaju plate, raduje i najava predsjednika SDS Milana Miličeveća da će Srpska demokratska stranka izaći na izbore pod uslovima kao i do sada”, poručio je Nešković. 

On je predstavio i aktivnosti koje je kao delegat u Domu naroda imao, naglašavajući značaj Zakona o Ustavnom sudu BiH na čijem izglasavanju već mjesecima insistira. 

“Krucijalno po Republiku Srpsku je da strane sudije odu iz Ustavnog suda BiH. Svi napadi na imovinu Republike Srpske dolaze upravo iz Ustavnog suda BiH i odbranom nacionalnog pariteta u sastavu Ustavnog suda BiH, mi ustvari branimo našu imovinu”, pojasnio je Nešković.

“Bila je ovo i prilika da još jednom naglasimo stav da je SDS apsolutno protiv novog Zakona o geološkim istraživanjima i rudarenja koje bi bilo štetno, a što je svakako jedna od glavnih tema na Ozrenu i u Doboju”, istakao je Milan Kasapović, poslanik Srpske demokratske stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

U ime domaćina, Gradskog odbora Srpske demokratske stranke Doboj, skupu se obratio i Stefan Gavrić, predsjednik GO SDS Doboj koji se zahvalio gostima i poručio da SDS stoji uz građane Doboja koji su prvi na udaru vlasti i onih koji bi da rudare po Ozrenu a da ne pitaju građane šta o tome misle. 

“Vlada RS je zakonom poistovjetila geološko istraživanje sa geološkom eksplatacijom jer se sa dosadašnjih 200 kubika materijala koji je mogao biti vađen povećava na 10 hiljada kubika što zaista nije realno. Ovo pitanje nije političko, već pitanje opstanka života na ovim prostorima“, kazao je Gavrić. 

(BN) Foto: SDS

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dobojlija

29.04.2024 15:46

Na celom Ozrenu ostalo ‘ mozda 1000 domacinstava’ , evo svi po Doboju tumaraju ,trenerka suskavac i Nike patike sa pijace . Kazu da im je lepo u gradu rasprodali dedovinu za 34 kvadrata stana u Doboju i Peugeot 307 . 😔

ODGOVORITE
Name

Realno

29.04.2024 16:59

Oni su protiv svega što ovu državu treba vući naprijed. Zbog toga su za vrijeme svoje vladavine zatvorili i porušili preko 80% fabrika, predali carinu na nivo BiH, ukinuli Vojsku Republike Srpske itd itd itd. Narod to sve pamti i više nikada neće vladati

ODGOVORITE
Name

YX-SA

30.04.2024 09:12

Za Realno; izgleda da nisi uzeo jutros terapiju, pogledaj kalendar kada se to desilo i za čije vladavine od vojske, privatizacije,tablica,banaka, izbornog zakona pa ćeš vidjeti sunovrat društva i morala.a SPC šuti kao p...a, jel ih je dotični kupio za šaku jada.