Preminula poslije porođaja, policija istražuje slučaj

Porodilja iz Preševa preminula je u Zdravstvenom centru Vranje u srijedu, 17. aprila, pod nepoznatim okolnostima ubrzo nakon porođaja.

Region 20.04.2024 | 15:49
Preminula poslije porođaja, policija istražuje slučaj

Ženi je ovo, kako se navodi, bio četvrti porođaj. Vijest o smrti neimenovane porodilje (37) iz Preševa prvo je objavljena na društvenim mrežama. Danijela Trajković, viši javni tužilac u Vranju, za Blic je potvrdila da je došlo do smrti porodilje.

– Mi nismo obavješteni o slučaju, već smo o tome saznali preko društvenih mreža i preko medija. Niko nas nije obavjestio ni zdravstveni centar, ni porodica, zbog čega smo naložili policiji da izvrši provjere.

Policija je na terenu i imamo potvrdu da se slučaj dogodio i da je porodilja preminula ubrzo nakon porođaja. Za sada je rad na slučaju i dalje u toku, kada budemo imali novih saznanja, oglasićemo se – rekla je ona.

Nezvanično, nesrećna žena je preminula ubrzo nakon porođaja u srijedu, 17. aprila, tokom dana.

Kako se saznaje, beba je rođena živa i zdrava i u dobrom je opštem stanju.

Sa druge strane, Direktor Zdravstvenog centra dr Saša Đorđević u izjavi lokalni portal VOM, potvrdio je da su preduzete mjere oko utvrđivanja smrti porodilje.

– Urađena je unutrašnja kontrola, klinička obdukcija i sudsko medicinska. Očekuju se rezultati, o svemu je obavješteno Ministarstvo zdravlja, preduzeli smo sve mjere iz naše nadležnosti – rekao je Đorđević.

Prema nezvaničnim informacijama u pitanju je žena iz Preševa kojoj je ovo bio četvrti porođaj.

(Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mo

20.04.2024 17:21

Teska sramota a mozda i zlocin od nadleznih u bolnici, zasto nije prijavljeno???

ODGOVORITE