Vučić: 11 godina brutalnih laži, a ZSO nije formirana

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas 11 godina od usvajanja Briselskog sporazuma, 11 godina   brutalnih laži i 11 godina koliko nije ispunjena obaveza formiranja ZSO.

Srbija 19.04.2024 | 14:00
Vučić: 11 godina brutalnih laži, a ZSO nije formirana

On je rekao da 11 godina nije malo, i da je za to vreme bilo svakodnevnih besmislica izmišljanja i pravdanja, neispunjavanja onoga što su potpisali i Beograd i Priština, ali i EU.

Uspješna vežba Vihor, vojska će ubuduće biti tako organizovana

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veoma zadovoljan rezultatima višednevne Združene taktičke vojne vežbe "Vihor 2024"  i da bi naša vojska u budućnosti trebalo da tako izgleda.

"Moramo da se oslobodimo principa tri brigade i ovo je način na koji bi trebalo to da izgleda u budućnosti. Tako ćemo organizovati našu vojsku", poručio je Vučić po završetku vežbe.

On je čestitao ministru odbrane Milošu Vučeviću, generalu Milanu Mojsiloviću i svim vojnicima na uspešnom izvođenju vežbe i istakao da je na njoj predstavljeno mnogo nove tehnike.

"Čak i tenkovi iz rezerve izgledaju kako treba da izgledaju. To su potpuno novi, modernizovani tenkovi. Mogli ste da vidite više tipova dronova, od onih izviđačkih do dronova kamikaza "komaraca" i "osica", koji su radili u paru. Mislim da je 12 ili 13 od 15 dronova kamikaza pogodilo svoje ciljeve. I sada ulazimo polako snažnije u proizvodnju tih dronova", rekao je Vučić.

On je izrazio zadovoljstvo što su i privatne kompanije obavile dobar posao i da to govori da smo na dobrom putu da napravimo industriju dronova, koja će moći da podmiri potrebe Vojske Srbije.

"Mogli ste da vidite i tipove vazduplova u njihovom naletu i bojevom gađanju i zadovoljan sam našom vojskom, ali moramo još mnogo da radimo, da popravljamo, da kupujemo, da se oslanjamo dodatno na našu namesku industriju. To je važno za nas", konstatovao je Vučić.

On je istakao da je sve to u odnosu na pre 10 godina skoro sve novo.

"Gotovo da ništa nismo imali pre samo 10 godina i to pokazuje koliko je Srbija napredvala i koliko je uspešnija i koliko je ulagala u svoju odbranu i svoju slobodu i nezavisnost", zaključio je Vučić.

(Tanjug) Foto: Tanjug 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Rambo

19.04.2024 14:38

I naravno,narednih petnaest dana je ključno!

ODGOVORITE
Name

Xxx

19.04.2024 14:51

Varali su te Vucicu tosu lazovi posebno Borelj.Lajcak Eskobar i drugi stalno lazu jedno pricaju a drugo govore. Takosu uvijek radili. Totije isto ko i BiH obecavaju a nikad nece uci u E.U lazu ko i Makedoniju A ovi jadni Balkaci vjeruju mafiji. Samo debeli razlozi i udes prekoreda kao i Hrvacka uguralije Svabe radi mora i mnogo drugog a Bugarska i Rumunija isto radi izlazka na more. Zapad laze Srbiju ko.stoje i Merkelova priznala Putinu dasu sve lagali i Minski sporazim dokse Ukraina nenaoruza. Tako isto zamajavaju i Srbiju Makedoniju C.Goru i BiH Tosu okoreli lazovi i gov.....nari.

ODGOVORITE
Name

papi

19.04.2024 15:25

Prijatelju da tebe nije moždani otreso

Name

Idealno

19.04.2024 14:57

Ma ne da Srbija prije desert godina nista nije imala...ma ona nije ni postojala dok ti nisi dosao i tako je nastala i Srbija... A sto se tice laganja jedanaest godina nekoga, to isto ti radis i lazes srpski narod, cak malo i duze...

ODGOVORITE
Name

Pitanje Predsjedniku

19.04.2024 14:58

To sto je druga strana sklona manipulaciji opravdava njihov cilj. Ali sta opravdava formalno-pravni okvir kojim se Srbija odrice KiM-a? ZSO je u svemu tome obecanje "ludom radovanje"!

ODGOVORITE
Name

Dario Djapa

19.04.2024 15:40

Podrska za Aleksandra Vucica

ODGOVORITE
Name

Brat

19.04.2024 16:10

Predsjednice Vucicu postujem sve sto ste urdili za Srbiju i Srpsku!Ali Vas molimo da se malo odmaknete od Dodika,Stevandica i prikolica!Sjednite i porazgovarajte sa obicnim narodom Srpske ili porazgovarajte sa Milicevicem,Vukanom,Crnatkom da cujete ko su Dodik i njegove prikolice koji su sve pokrali i unistili ekonomski i demografski Srpsku!

ODGOVORITE
Name

Ddavid ka Brat

19.04.2024 18:03

Svaka čast za komentar... podržavam

Name

Dario Djapa

19.04.2024 20:11

Aleksandar Vucic nece pricati sa takvima koje ste naveli osim sa Miloradom Dodikom

ODGOVORITE
Name

Dario Djapa

19.04.2024 20:14

Srbija se nikada nece odreci KIM

ODGOVORITE