Pretukli sudiju, pa ga zaključali u svlačionici

Razlog prekida je napad na glavnog sudiju Zamira Kurbašića iz Gradačca koji je, prema izvještajima službenih lica sa utakmice, brutalno pretučen.

Bosna i Hercegovina 18.04.2024 | 13:06
Pretukli sudiju, pa ga zaključali u svlačionici

Derbi susret 21. kola Prve lige Tuzlanskog kantona između OFK Međiđa i NK Trebava prekinut je u 80. minuti pri rezultatu 1:0 za domaći tim.

Razlog prekida je napad na glavnog sudiju Zamira Kurbašića iz Gradačca koji je, prema izvještajima službenih lica sa utakmice, brutalno pretučen.

Potvrđeno je to i u zapsiniku sa utakmice objavljenom u Cometu.

“U 80. minuti desio se incident kada je glavni sudija Zamir Kurbašić dosudio kazneni udarac za gostujuću ekipu. Tom prilikom mu je domaći golman Muhamed Haskić opsovao majku, a glavni sudija mu pokazao crveni karton nakon čega ga je domaći golman udario nogom u predjelu nogu ispod koljena, a osoba koja je imala prsluk na sebi, a nije se nalazila na spisku redara Muhidin Brkić je utrčao u teren zajedno sa još jednom NN osobom i u toj gužvi fizički nasrnuli na glavnog sudiju.”

“Muhidin Brkić ga je udario pesnicom u predjelu stomaka, a zatim nogom u predjelu lica dok je glavni sudija bio na zemlji. Osoba NN ga je udarila pesnicom u predjelu rebara”, piše u zapisniku sa utakmice, uz napomenu da je golman Haskić isključen zbog nasilničkog ponašanja, a da će o svemu biti “opširnije u izvještaju delegata” (delegat je bio Samir Džibrić iz Lukavca).

Prema pojedinim tvrdnjama arbitar Kurbašić je u prostorijama stadiona boravio čak pet sati nakon susreta jer su ga navijači čekali ispred. Stadion je napustio uz policijsku pratnju.

OFK Međiđa se oglasila kratkim saopštenjem na svojoj Facebook stranici.

“Sport u našoj državi nikada neće izaći iz crnog blata. Danas je i definitivno fudbal ugašen. Zamir Kurbašić nek ti je na sramotu, ako uopšte znaš šta je to. Toliko od nas. Više nikad u ovoj jadnoj Prvoj ligi TK. Fujjjjj”, napisali su iz OFK Međiđa", 

U međuvremenu stigla je reakcija golmana Muhameda Haskića, gdje  se tvrdi da je analizom video snimaka utvrđeno da Haskić nije udario glavnog sudiju Kurbašića.

“Disciplinska komisija Nogometnog saveza TK izvršila je uvid u snimak utakmice u cilju potpunog i pravilnog utvrđivanja činjeničnog stanja, ali nije mogla jasno utvrditi navedeno, te ne stoje navodi da je naš vlastodavac udario sudiju na predmetnoj utakmici”, stoji između ostalog u demantu koji je medijima poslao advokat Muhameda Haskića.

(BN/N1) Foto: Screenshot

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Dare

18.04.2024 13:23

Neki dan su u Pucilama Puciljani udarili sudiju al nije smjeo prekinuti utakmicu. Obzirom kako sude neznalacki, i po zadatku nije cudo sta im se desava

ODGOVORITE
Name

.

18.04.2024 13:37

Napokon i jedna ''normalna'' vijest.

ODGOVORITE
Name

Panjik

18.04.2024 13:45

SVE TE MANIFESTACIJE BI STROGO ZABRANIO OVO NE LICI SPORTU VEC BUDALAMA

ODGOVORITE
Name

Sasa

18.04.2024 14:46

Ja da se pitam totalna zabrana za fudbal. Tačka.

ODGOVORITE
Name

Budalaš

18.04.2024 15:58

Dje će suditi kontra domaćina, kad je to liga u kojoj se sudi po ćejfu domaćih navijača uz kokoš i rakijetinu... Škola se plaća, a on kupio studijska ćageta, pa misli da je Kolina iitalijan

ODGOVORITE
Name

Micko

18.04.2024 16:02

E sad fino kaznis klub sa automatskim ispadanjem u najnizi rang narednih 10 god, golmana sa dozivotnom zabranom igranja fudbala, a sudiju prebacis u prvu ligu da sudi.I naravno, uz sve to, finansijski kazniti klub, a te pare dati sudiji.....

ODGOVORITE
Name

Mirko

18.04.2024 23:02

Ovo je ko iz top liste nadrealista..... pa ti budi fudbalski sudija u lokalnim ligama....

ODGOVORITE