Iran tvrdi da su mete u Izraelu bile vojne baze

- Teheran je saopštio da je, u sinoćnjem napadu na Izrael , gađana izraelska vojna baza u Nevatimu i vojni objekat na planini Hermon, preneli su iranski mediji.

Svijet 14.04.2024 | 19:17
Iran tvrdi da su mete u Izraelu bile vojne baze

Mediji su naveli da je Navatim bio meta jer je odatle navodno pokrenut smrtonosni napad na iranski konzulat u Damasku, dok je Hermon gađan kao odgovor na višegodišnje napade Izraela na iranske položaje u Siriji, preneo je Tajms of Izrael.

"Nije bilo planirano gađanje izraelski gradova u ovoj operaciji, iako su izraelski građani proživeli najgoru noć u njihovim životima“, javila je iranska agencija ISNA.

ISNA tvrdi da su ''iranske rakete pogodile unapred određene ciljeve, ali da Izrael pokušava da umanji štetu od ovog napada''.

Kako navodi Tajms of Izrael, u članku ISNA se opisuje napad na Izrael, u kojem je oboreno oko 99 odsto iranskih projektila, kao velika pobeda Teherana.

ISNA dodaje i da se izveštaji da se SAD neće pridružiti izraelskom kontranapadu u Iranu  smatraju znakom da je Teheran dokazao svoju hrabrost i da Vašington ne želi da bude umešan u konflikt.

U članku iranske agencije se takođe navodi da su pokušaji Zapada da odvrati Iran od napada bili ''beskorisni'', a pomenuto je i upozorenje načelnika iranskog vazduhoplovstva Alija Bagherija koji tvrdi da je Iran mogao da izvede deset puta veći napad.

(Tanjug) Foto: Printskrin

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

🤣🤣🤣🤣🤣🤣

14.04.2024 19:35

Joj šta ću jojja rata pa joj 99,9 oboreni prpjektili joj

ODGOVORITE
Name

Калиновик

14.04.2024 20:22

Ја желим пуно успјеха и једнима и другима и да потраје што дуже.

ODGOVORITE