Poginuo muškarac u velikom požaru u Srebreniku

- Jedan muškarac je nastradao u požaru koji je danas izbio u stovarištu kompanije "Dom smreka" u Srebreniku u Bosni i Hercegovini, četiri vatrogasca su povređena.

Bosna i Hercegovina 14.04.2024 | 18:40
Poginuo muškarac u velikom požaru u Srebreniku

Nakon ukazivanja medicinske pomoći, dva vatrogasca poslata su na kućno lečenje, dok su druga dvojica, zbog udisanja štetnih gasova prilikom intervencije upućena u Kliniku za plućne bolesti u Tuzli.

Požar u objektu kompanije "Dom smreka" Srebrenik je izbio oko 14 časova, a na lice mesta odmah su upućeni policija, ekipe hitne pomoći i jedinice vatrogasne službe, javlja Klix.

Potparolka Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona (TK) Adnana Sprečić saopštila je da su spasilački timovi na mestu događaja pronašli teško povređenog muškarca, koji je potom preminuo u bolnici.

''O događaju je obavešten dežurni tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona, a na mestu događaja nalaze se i istražitelji OKP PU Srebrenik", navodi Sprečić.

Uviđajem će rukovoditi dežurni tužilac, a pod njegovim nadzorom incident će ispitati i istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a TK i inspektor za protivpožarnu zaštitu.

(Tanjug) Foto: Radio Srebrenik

Komentari / 0

Ostavite komentar