Tramp traži više debata sa Bajdenom uoči izbora u SAD

Kandidat Republikanske stranke na predstojećim predsjedničkim izborima u SAD Donald Tramp želi više debata sa predsjednikom i kandidatom Demokratske stranke Džozefom Bajdenom od uobičajene tri.

Svijet 12.04.2024 | 07:39
Tramp traži više debata sa Bajdenom uoči izbora u SAD

Komisija mora da unaprijedi raspored debata za 2024. kako bi više Amerikanaca imalo šansu da vidi kandidate prije nego što počnu glasanja, a mi zalažemo za održavanje još debata – poručili su organizatori Trampove kampanje u pismu javnosti, prenosi Rojters.

Oni su zatražili da se debate održe još ranije nego obično.

Tamp je prethodno odbijao da debatuje sa protivkandidatima unutar Republikanske stranke, prije nego što je prošlog mjeseca izabran za kandidata stranke za predsjedničke izbore, ali sada sve više govori da želi što više debata s Bajdenom, i to ”bilo kada, bilo gde”.

Bajden nije direktno pristao na Trampove pozive, ali ih nije ni u potpunosti odbacio, rekavši da će njegov odgovor zavisiti od ”ponašanja bivšeg predsjednika”, pošto unutar Bajdenovog tima postoji sumnja da Tramp neće poštovati pravila Komisije za debate.

Pojedini Bajdenovi savetnici smatraju da on ne treba da uopšte debatuje s Trampom.

Prema anketi Ipsosa, Bajden ima podršku oko 41 odsto registrovanih birača, dok Trampa podržava oko 37 odsto njih.

(Tanjug) Foto: Arhiv

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Uh

12.04.2024 07:46

Šta će mu debata ,zar Pajac sa tupeom nije nepobjediv.Izgubiće i ova budala.Ovo je najgori svjetski lider unazad 20 godina, sreća pa je prošlost,tako će i ostati to je moje mišljenje

ODGOVORITE
Name

SAP

12.04.2024 14:45

Na pauzi bi caj od kamilice ucinio cudo!

ODGOVORITE